Pepp

När man pluggar flera timmar i streck måste man ha peppmusik för att få lite energi. Bästa pepplåten just nu är

"Deadmau5 - Sofi needs a ladder"

Sista ruschen

Tenta om några timmar! Känns ändå okej nu, har inte lärt mig något nytt utan bara repeterat lite sista dagen.

Såhär har det sett ut i veckan. Det blir FIFA och poker på pauserna!
Imorgon åker jag och mamma in till stan och tar en frukost och kanske bokar en liten resa till vintern. Sedan är det tenta mellan 14.00 - 16.00. Håll tummarna!

Ingen ork

Nu börjar det ta emot med plugget... Usch, men första tentan är om två dagar och sista är nästa tisdag! Jag vill ha sommar så jag kan;
jobba,
träffa kopmpisar,
träffa familjen,
slippa känna ångest för att jag inte sitter vid böckerna,
bara sitta inne en hel dag och titta på TV,
sitta på en uteservering och dricka rosé med tjejerna,
göra klart min balkong,
grilla grilla grilla,
inte behöva öppna en bok,
cykla till havet och ta med en flaska vin och mat med min kärlek,
ta hem klasskompisarna utan att kriga vid bordet om vem som har rätt.
göra absolut ingenting!!!

Grill och bio

Idag blev det inte så mycket pluggande som jag tänkt mig men jag har städat och sålt min balklänning iallafall. Ikväll var vi hemma hos Johanna och Andreas och grillade. Vi hade köpt med oss kött från Kaprilfolkött igen och vi var lika nöjda denna gången. Testade lite olika typer av kött men rostas var en favorit. Men den får man inte grilla för länge då det blir för torrt.

Jag var grillmästarn.

En hungrig Andreas

Det var jättegott!

Hugg in!
Efteråt åkte vi in till stan och såg den nya filmen "Pirates of the Carribean - On stranger tides". Den var riktigt bra precis som de andra men jag saknade Keira Knightley och Orlando Bloom lite grann... Men de kanske kommer fler filmer!

Nya mobilen

Väldigt dålig uppdatering på bloggen men det är tenta nästa vecka och veckan därpå så det finns inte mycket tid över till att göra andra saker än att plugga, äta och sova.
Har fått ny mobil iallafall. iPhone 4 vit, så snygg!

Morgon <3

Idag lät jag klockan ringa länge innan jag gick upp. Det som får mig att gå upp lite tidigare än en vanlig helg är att jag kan göra en redig lyxfrukost med massa goda pålägg, fruktsallad, smoothie, kaffe och lite annat smått och gott!

MUMS!
Andra chansen för att få vara med i finalen i Eurovision var i förrgår och jag satt spikad och blev jätteglad när Sverige gick vidare. Ikväll gäller det för då är det ju "riktiga" Eurovision finalen! Hoppas det går bättre än tidigare år så vi slipper andra chansen men jag tror att det kan fungera men kanske inte vinna... Eric Saades låt "Popular" känns som en pop radiolåt, inget som symboliserar Sverige som Norge gjorde med Alexander Rybak och "Fairytale". Det kändes nordiskt med dans, musik och allt! Hade velat se massa 12 poängare till Sverige, det var ju ett tag sen...

IKEA

Idag kom Martina hem till mig på lunch så åt vi tortellini med gräddig spenatsås och sallad. Efter lunch och kaffe på balkongen åkte vi en sväng till MIO och kikade runt lite.
Efteråt åkte vi till Ikea där jag skulle köpa trall till balkongen men den var slut och kommer aldrig in igen... Surt men tydligen är det så Ikea gör då de vill ha slut på sommarsortimentet innan sommaren ens är här. Så inga nya leveranser heller så jag får hitta några andra som har trall till bra pris! Köpte lite blommor som jag planterade om med på balkongen iallafall. Martina köpte en jättefin matta i vinröd. Har också blivit lite sugen på att ha en matta i vardagsrummet. Det blev lite matshopping innan vi åkte hemåt så nu är kyl och frys fyllda med massa gott!

Så gott när man har massa frukt hemma!

Mellis

När man sitter i skolan och har lektion halv 9 till 12 så måste man ha någon energi som mättar. Helst hade jag velat kunna äta detta istället för mackor och banan men det går inte att ta med, tyvärr. Bra att göra när man är hemma iallafall!

Gott mellanmål med proviva blåbär, banan och keso! Tips!

Hämtmat

Idag efter skolan var vi trötta och sega så det blev en snabb tur på Frölunda Torg där Jonathan köpte vårskor och jag köpte ansiktsprodukter i form av rengöring, scrub, nattkräm och dagkräm från ACO. Billigt och bra! Vi hade tänkt storhandla idag men det blev hämtmat från Adams Café. Jag tog en italiensk sallad och Jonte tog en Ceasarsallad som vi åt hemma på balkongen.

Min italienska! Riktigt god med parma, kronärskockor, fetaost, soltorkade tomater, pasta och lite annat gott.

Jonathan med sin Ceasar!

Middag i solnedgången

Min kärlek kom hem med massa god fisk från Norge. Han drog bland annat upp en hälleflundra på 16 kilo. Så nu har vi god fisk att tillaga i frysen. När han kom hem tog vi cyklarna ner till havet och åt middag och drack rosé i solnedgången.

Finaste utsikten!

Kärleken

Fina cyklarna!
Efteråt cyklade vi förbi Johanna och Andreas och våldgästade dem. De bjöd på fruktsallad och kaffe innan vi fortsatte hem!

Tjejkväll

I helgen var tjejerna hemma hos mig på middag. Vi blev sex stycken och tryckte ihop oss på balkongen. Jag bjöd på potatissallad och helstekt lax med kall sås. Det blev ingen förrätt utan bara lite grönsaker och kronärtkocksdipp. Till efterrätt hade jag gjort vaniljpannacotta med limemarinerade jordgubbar. Martina kom lite innan och hjälpte mig få ihop allting!

Den smarriga potatissalladen med ugnsstekt kall potatis, sugarsnaps, ruccola fetaost och morötter.

Martina, Anna och Natta.

Sabbe så söt!
Efter en god middag drog vi in till stan och fortsatte festen där!

Snyggingarna efter flera timmars dansande!

Onepiece ja/nej?

Jag har ju blivit förälskad i Onepice. Jonathan kallar dem sparkdräkt för vuxna... Men idag träffade jag Martina i stan och vi har varit så himla inne på att köpa var sinn. Men självklart hade de inte rätt storlek till någon av oss. De vet aldrig när deras leveranser kommer eller om deras produkter ens kommer tillverkas. Så det blev ingen... Känner inget större sug när de aldrig kan ge några besked heller. Men vi hade en mysig dag på stan och sedan köpte vi mat och tillagade pasta med gorgonzolasås. 3/4 delar av såsen hamnade på golvet men det gjorde inget ;) Lite fanns kvar och maten var god. Massa snack och rosévin på balkongen är inte fel! Tack för en mysig kväll Martina. Imorgon kommer tjejerna och det blir ännu en mysig tjejkväll!

Middagslagning med storebror

Idag mötte jag upp Anders i stan så shoppade vi lite kläder och fikade på café Vanilj igen. Riktigt goda saker där och mysig personal! Sedan handlade vi mat för att tillaga det hemma hos mig. Jonathan min är i Norge och fiskar torsdag till söndag. Till middag blev det köttfärssås á la Anders speciale med saffran och tomat creme fraiche.

Skön lirare den där kocken!

Jag var glad som slapp laga mat!

Bon Apetit!

Budget Lyx

Igår blev det pasta med hemrullade köttbullar. Tar ändå inte så lång tid att rulla köttbullar så länge man inte är en stor familj! Det blir köttbullar idag med och jag tror lillebror som kommer sen blir glad över det!

God vardagsmat!
Kryddade upp köttbullarna med chili och paprika så de skulle bli lite mer sting och smak i dem!

Valborg

Igår var det Valborg som firades med grillning hos Urban och Annika och shopping på dagen. Martin och jag var på Frölunda Torg där de har byggt ut och fått massa nya affärer. Vi köpte present till storebror som fyller år idag och så köpte jag massa kuddar till balkongen som jag fick av mamma och pappa.

Lillebror med sin monsterpaj, dränkt i vaniljsås.

Hemma hos Annika och Urban bjöds det på räkcoctail till förrätt. Smarrigt!

Vi grillade massa olika typer av kött. Mycket var från vår nya charkbutik som säljer kaprifolkött. Himla gott!
Till efterrätt fick vi rabarberpaj som är så somrigt och gott! Tack för en underbar Valborg!

RSS 2.0