Fredagsmys med film




Preikestolen 4e gången

Nu har vi besökt Prediskstolen fler gånger än de flesta norrmänn :) 4e gången i onsdags med gott folk!







Vi grillade efteråt vid havet och några kiddos kom och visade krabborna de fiskat upp för de stora pojkarna, väldigt stolta :)

Sommarblommor





Whiskyprovning 3

Får skriva på mitt CV att jag nu sitter i styret för Whisky Uis :) 
Nu äntligen har jag också funnit en whisky jag verkligen tycker om! Bunnahabhain - Toiteach (smoky in Scots Gaelic) vet ej ålder. Den var perfekt balanserad för mig med en rökig ton som kommer smygande efter några sekunder och en len, lite söt och inte spritig smak som ligger kvar länge. 
Kan starkt rekommendera denna men tror jag har den här hemma snart om någon kommer på besök :)

GoT

Så mysigt att vi är ett gäng som möts och ser bästa serien Game of Thrones varje måndag :) igår hade Helle bakat god rabarberpaj som vi åt tillsammans med vaniljglass!



Photoshop


Slut på veckan

Haft så mysigt med utflykter, god mat, plumpspelande och massa prat under denna helgen. Längtar som bara den efter er redan (L). Hoppas vi ses snart igen! Ni är så underbara!
 

Tur till Predikstolen

Fin utsikt under vandringen upp.
604 meter fritt fall...
Vackra utsikten inöver Lysefjorden.
Tinis
Fika
Underbara landskap
 

Fika i solen

Bullar och hallongrottor
 

Torsdag

Efter en god frukost blev det en långpromenad i området.
Jonathan och Tony
Min fina Martina

Nattjästa dinkelfrallor

Natten till torsdag, klockan 5 på morgonen kom Martina och Tony fram till oss i Stavanger efter en liten omväg... Det blev några timmars sömn och sedan en god frukost tillsammans.
Recept Nattjästa Dinkelfrallor
12 gram jäst
4 dl kallt vatten
2,5 dl dinkelmjöl
2,5 dl rågmjöl
5 dl vetemjöl
1 msk honung
2 tsk salt
 
Rör ut jästen i vattnet och tillsätt salt och honung. Arbeta ner mjölet i två omgångar. Arbeta degen 10 minuter och ställ i kylen över natten med plastfolie över (minst 3liters bunke). Mjöla bakbordet mycket och lägg upp degen och platta ut med mjölade händer tills den är ca 45*17cm. Vik in från varje sida så de ligger omlott och blir ca 45*8cm. Dela i 8 bitar och lägg på ett bakplåtspapper och låt vila ca en kvart. Sätt samtidigt ugnen på 250 grader med en plåt i. Skjutsa över bakplåtspappret på den varma plåten och grädda i mitten av ugnen i 15 minuter.
 

RSS 2.0