Första adventshelgen

I fredags så var vi med Elin och Erik på "Jul på Liseberg" Jättemysigt nu när snön till och med ligger kvar i några dagar. Vi strosade runt mellan alla stånd och efter ett tag sökte vi oss till värmen på Tyrolen och drack Irish Coffe och Glüwein. Efteråt åkte vi till oss och lagade god mat. Lillkorven Frank var också med!

Elin och Erik på Tyrolen.

Sötaste...

I lördags blev jag hämtad på morgonen för att åka ut till Hjuvik och lösa melodikrysset med mina föräldrar. Sedan tog jag och mamma bilen ut till öarna. Vi var mest på Hönö, där har de massa julmys nu på adventshelgerna och långöppet i affärerna! Jag hittade två gosiga filtar med älgar på... Eftersom mamma fyllde år i veckan så firade vi henne på kvällen.

Det blev krig om de gosiga filtarna...

Jonathan tittar funderande på mormor som ville ha ett (litet) glas öl!
Även om inte jag fyllde år så fick jag ändå ett jättefint halsband som mormor fick för länge sen av sin mamma. Hon tyckte att det var min tur nu att ha det... Får visa en bild när jag har på mig det framöver!


Makeup

Köpte för ett tag sen nytt smink och har testat det ett tag nu och tycker verkligen om det! Jag var inne på att köpa i.d Bare Minerals smink som alla snackar om så jag gick till Åhlens. Jag har alltid haft känslan av att de alltid hjälper en mycket där med smink men har ändå alltid handlat på Kicks. Gick till Åhlens i vilket fall och fick NADA hjälp så jag struntade i Åhlens och gick till Kicks istället. Fick hur bra service som helst på Kicks i Nordstan och en tur med en expidit i affären som hjälpte mig med allt jag ville ha... Toppen och tummen upp för Kicks, jag kommer inte sluta handla där...

Fick även en Mascara från Elisabeth Arden och ett test på en god parfym! Älskar gratis (L)

Saffransglögg och röda naglar

Jag har fixat med mina naglar för en gångs skull så de är röda och fina. Började med genomskinligt grundlack väntade länge och la sedan på det röda lacket från MaxFactor.. Efter att de också torkat skulle jag avsluta med genomskinligt för att det skulle bli glansigt och fint. Men när jag skulle lägga på lacket så löstes det röda lacket upp och fastnade på penseln. Trodde det var lacket som var dåligt så jag tog fram ett annat genomskinligt lack men det hände samma sak igen. Nu har jag förstört två genomskinliga lack för att det är rött nagellack på penslarna. Hatar MaxFactor köper aldrig det igen!

Det blev fint även om det bara blev genomskinligt lack på tre naglar...

Jonathan fick Saffransglögg i present så vi har druckit första glöggen för året. Den var väldigt god men den smakade inte så mycket saffran. Fick även tillfälle att använda morfars gamla glöggmuggar!

Myskväll

Nu har jag precis tagit ut ett experiment från ugnen som vi ska ha med lite glass och kaffe och se på "Trollkarlens Lärling". Jonathan ska bara skriva klart sin Natur så blir det en slapp kväll framför tv:n...

Tomtarna letar sig fram

Idag var jag med Jonathan på Frölunda Torg och tittade på julsaker till lägenheten och hittade några söta nissar på Cervera som åkte med hem!

De ska nu upp i fönstren i vardagsrummet och så ska alla andra tomtar upp från källaren! Det är så mysigt med julen.

Ute på nattkörning

Igår natt var jag med storebror på hans jobb. Vi lämnade Göteborg vid 19.00 och drog med långtradaren upp mot Köping. Hela ekipaget är 25.25m och är det längsta man får köra med. Känner lite att jag faktiskt vill ta lastbilskort men känns onödigt då jag vill ha det bara för att köra ibland, inte heltidsjobb.
I Köping var vi tvugna att ta rast för att inte översrida körtiderna så det blev middag. Gorbys och kaffe! På vägen hem började snön yra och tillslut blev det väldigt vitt och halt på vägarna.

Den är verkligen jättestor. Känner sig säker när man sitter där uppe i hytten och kolla ner på alla andra...

En riktig trucker!
Det var jättekul att åka med, lyssna på musik och bara prata timme efter timme... Vi var tillbaka i Göteborg strax innan kl:06.00 på morgonen. Då var det skönt att komma hem och sova i sin säng.

Lillkorven Frank

Idag blev jag bjuden på middag hemma hos Elin efter skolan. Jättemysigt att bara sitta och prata om allt möjligt! Fick även för första gången träffa deras nya familjemedlem, Frank. Sötaste hunden någonsin.

Han är så liten, han får plats i sin egen matskål!

Chubby

Han finner sig i att sitta hur som helst... Tur för mig som inte är så hundvan!

Zumba

Jag är så himla trött i kroppen. Trapporna upp till lägenheten har nog aldrig var så tunga... Jag har nämligen varit på Zumba på Sportlife. Grymt kul och bara kunna släppa alla tankar och skaka rumpan i en timme! Var faktiskt på Sportlife borta i Örgryte med Jenny och Anna. Detta kommer jag absolut göra igen! Tummen upp!


Utekväll

Jag är precis hemkommen från Valand med ömmande fötter, men har haft det riktigt roligt på dansgolvet! Innan så var vi hemma hos oss och åt pizza och körde några roliga lekar!

Edvin ser ut att må bra!

FIFA är alltid roligt även om vissa är mer seriösa än andra...
Tack för en underbar kväll iallafall! Nu är det dags att sova för imorgon är det upp tidigt för att vara flytthjälp!

Jag älskar snö och är förälskad i julen

Oh så underbart att mötas av snö när man sprang iväg till spårvagnen i morse. När tåget var framme i Borås så låg snön tjock, helt underbart. Toppen att man kommer spendera så mycket tid i Borås eftersom det nästan alltid är kallare in i landet. Förra året var magiskt med massa snö och bra väder. Lägger upp en bild från förra året när balkongen var vit! Hoppas vädergudarna ger mig samma fina jul och vinter igen!

Frukt och Grönt


Hallon i morfars gamla skål...

Jag hade kul förut idag när jag skulle göra min lilla "frukt"-skål

Middag för Jonathan

Idag har vi fixat och donat här hemma för att fira Jonathan med familj. Vi bjöd på tapas med oliver, korvar, parma och massa annat gott. Till efterrätt bjöds det på Pannacotta med egenplockade blåbär och färska hallon! Jonathan fick jättefina presenter också!
Alla mätta och belåtna efter en mäktig efterrätt som egentligen bara innehåller ren grädde med socker och vaniljstång... Tack för en mycket trevlig kväll!

Kärleken är gammal och grå...

Idag är ingen vanlig dag för idag är det Jonathans födelsedag! Imorse vaknade kärleken av min förkylda hesa röst sjungandes, men det är tanken som räknas. Det blev frukost på sängen men sedan skulle jag till skolan (Jonathan hade ingen lektion). När jag väl kommit till  skolan läste jag på skärmarna i entréen att lektionen var inställd. Kollade igår natt på skolans hemsida men man ska tydligen kolla innan man åker till skolan också ifall lektionen är inställd... Fick iallafall gjort lite grupparbete med Edvin som också åkt dit förgäves..
Jag skrev för några dagar sen att jag var på Restaurang Linnéa Art Restaurant och skulle troligtvis gå dit snart igen. Josiane bjöd mig och Jonathan  på middag där ikväll faktiskt. Jättegod mat var det. Vi började med lite bubbel och sedan åt vi god marulk och till efterrätt avnjöt vi Valrhona choklad med Youghurtglass och valnötter. Verkligen jättegott och trevligt. Tog några bilder från kvällen... 

Josiane och Jonathan och i bakgrunden ser ni ett värk från Kosta Boda.

Dörrarna i bakgrunden från Kosta Boda är fantastiska!

Kladdkaka

Jag tycker så synd om mig själv för att jag är förkyld så jag har unnat mig många koppar vanilj thé i skolan, kostar inte mer än 7kr så det är okej att köpa många under en dag. Jag har bakat kladdkaka som jag inte gjort på länge... Himla gott och enkelt. Följde Leila Lindholms recept på en seg kladdkaka. Tog lite bilder bara för att få er på bakhumör!

Massa hackad choklad på gör det extra gott...

Severas med lättvispad grädde <3

RSS 2.0