Tilbaka till saftsoppa

Jag skulle nog fortsatt hållt mig till min saftsoppa för idag mår jag sämre igen, inte bra... Saftsoppa och tråkiga vita rån. Jag är så hungrig! Varför försvinner inte hungerkänslan när man är sjuk?!? Pluggar flervariabelsanalys, lika lätt som det låter och jag är inte alls arg på den superenkla bok jag införskaffat utan exempel (L) Övningsboken vill jag inte prata om!

Sjukling...

Usch jag har nog drabbats av vinterkräksjukan. Läste häromdagen att den har börjat härja... Men de värsta dagarna är över och jag är på bättringsväg. Men det har blivit små klunkar vatten och små små skedar med saftsoppa för att få energi. Jonathan har klarat sig som tur är. Imorgon är det skola men jag måste stanna hemma. Man kan tydligen smitta lite efter att man känner sig frisk också. Jag har precis ätit en liten portion riktig mat här till middag så jag HOPPAS att natten blir lugn!

Klädbytardag

Igår var tjejerna samlade hemma hos Sabbe för klädbytardag. Vi har gjort detta en gång innan, sjukt kul och bra! Man får rensat lite i garderoben och kommer hem med massa nya roliga plagg! Alla hade förutom kläder även tagit med sig varsinn maträtt. Jag hade bakat foccacia och de andra hade gjort massa goda rätter både varma och kalla.

De kalla rätterna.

Parmainlindad mozzarella, grönsaksgratäng, sallad med valnötter och ost, foccacia, oliver, crostini, tapenade... Allt sååå gott!

Efter maten intog sig kaoset. Alla kläder ut på golvet, hängande på stolar och TV. Vi lottar en ordning så får man ta ett plagg i taget, riktigt kul sätt att bli av med kläder man aldrig använder och få nytt fint.

Finaste (L)
Efteråt så var vi några som drog in till stan. Torsdagar på Sticky innebär Topfloor och massa dans. Mötte upp några kompisar från klassen och Jonathan där också. Riktig toppenutegång, jag älskar att dansa!

Middagsbjudning

Jag älskar att planera inför middagar, vilken mat man ska ha och kombinera med förrätt och efterrätt. Nu har det varit mycket i flera veckor i skolan så lördagar har sett likadana ut som måndagar. Men i fredags var sista tentan och den gick bra så nu är jag ledig ända tills på tisdag! Ikväll var mor och far här på middag och det har varit en toppenkväll!

Vi dukade upp med stenar som jag plockat utomlands och matchade servetter med de blå dropparna i glasen.

Jonathan hjälpte mig i köket hela dagen, då blir det så mycket roligare att laga mat. Det blev fisksoppa till huvudrätt med lax, räkor och hälleflundra som Jonathan fiskat upp.

Såå god soppa vi gjorde. Det blev fisksoppa á la Per Morberg. Receptet finns på recept.nu men vi skippade blåmusslorna och tog lite extra fisk. Sedan råkade jag köpa fänkål när jag skulle ha selleri så soppan blev utan selleri också... Mamma sa sedan att fänkål tydligen ska passa bra i fisksoppa men jag blev så arg på mig själv när jag köpt fel så fänkålen åkte i sopporna.

Denna goda blåbärscheesecake hittade jag på http://www.bloggfamiljen.se/matplatsen/ som drivs av Victoria som alltid lagar så läcker mat! Hennes blogg följer jag dagligen och inspireras till massa god mat!

Jag (L) Äpplen

Jag har hitta min nya favorit bland juicer. Hemma i kylen finns antingen Tropicana, ProViva eller Brämhults och nu har jag hittat favoriten som jag alltid vill ha, gärna i finglas med en isbit. Det är som att dricka det lenaste godaste äpplet och man vill aldrig att det ska ta slut, jag är kär! Alla måste prova!


Plugga på stan = Fika

När man pluggar i stan med kompisar så har man inget annat val än att äta ue. Idag åt vi lunch på Café Tintin... Kommer inte äta där igen. Jag är glad i mat och gillar det mesta men jag kunde inte ens äta upp maten! Pasta i currysås med kyckling var ingen hit. Åt på Adams Café på Frölunda Torg häromdagen och där bjuds det alltid på toppensallader, säkert kort!

Italiensk sallad på Adams Café.

Gott kaffe på Le Pain Francais.

Såååå seg

Jag har tenta på fredag... Sitter jag och pluggar? NEJ, jag orkar inte. Gick skit på tentan igår så jag tappade all lust nu. Fick massa fel för att tentan var dåligt skriven och jag missuppfattade mycket. Förra veckan ville jag satsa på 5a i kvaliteten men nu pluggar jag bara för att klara den.

Ska läsa flervariabelsanalys från och med nästa vecka som extratillval... Usch vad har jag gett mig in på? Mer matte som jag i gymnasiet sa att jag aldrig i hela mitt liv skulle läsa. Snart har jag väl läst all matte som går att läsa :P Jag har egentligen ledigt i två veckor efter fredag för att vi ska läsa över jul med pedagogerna som går efter annat schema. Men matten börjar nästa tisdag så inget ledigt för mig. Inga fem veckor vinterledigt heller men men...

Skulle plugga i stan men det gick sådär, jag gick på en shoppingrunda och hittade lite hösttröjor. Bilder kommer! Fick iallafall fikat och ätit lunch ute. Killarna har pluggat bra idag. Jag fick pluggat en del på stadsbiblioteket på eftermiddagen iallafall.

Lyssnar på Rebecca och Fiona och mår lite bättre (L)
Tips till Johanna på sina gympass, grym musik!

Hemma hos Sabbe

Hade lite överraskningsmys för Sabbe i hennes nya lägenhet. Åt sushi som är så gott!

Finaste tjejerna (L)

KOKOS

Igår var det plugg från morgon till kväll så då passar det ju perfekt att göra en paus och baka. Viktor, jag och Jonathan gjorde chokladbollar á la Per Morberg och kokostoppar á la Leila Lindholm.

Varför äter man chokladbollar så sällan? Jag tycker de är som godast när de stått i kylen. Smaken väcker så många minnen från när man var liten och detta var det enda man kunde baka... Jag tycker pärlsocker blir för sött, det ska vara kokos! Så Gott!

Efter vi hade bakat så gjorde vi tacos

Alltid lika gott!

Hjälp i köket

Igår var det massa plugg hemma hos oss och då behöver man äta bra mat. Killarna lagade hamburgare, riktigt duktiga :)

Full fart med diskning,dukning och matlagning.

Första dukaren!

Riktigt gott! Killarna hade gjort hamburgarna i supersize så jag orkade inte ens en hel  hamburgare men tur att det finns några andra som orkade mer än en!


Ångest, blond eller ej?

Nu när jag var inne på nelly.com och letade kläder så hittade jag en modell med såå fin hårfärg! Kanske inte ska göra det halvblont, eller? Fixa utväxten och färga ögonbrynen?

Så snyggt!

Gaaah! Inte konstigt att jag inte ringer frisören när jag är så velig i mitt lilla huvud. Kläderna var ju också fina ;)

Mmm husman

Idag blev det pannbiffar med potatis, gräddsås, lingon och broccoli. Det blev jättegott!

Stekt lök på är alltid gott!

Fick användning för den nya kannan också :)

Fika på stan i ruskväder och strålande sol

Kan ni tänka er denna dag av bara ruskväder att jag tagit en kaffe på en uteservering. Några minuter var solen framme innan regnet öste ner igen och vi satte oss inomhus! Var med vänner på stan och fick reklamerat min vinterjacka jag köpte förra året från G-Star. Färgen hade släppt och såg hemsk ut så de tog mot den och jag fick pengarna tillbaka. Nu är det bara det lilla problemet att man ska hitta en ny men det är ju alltid kul att shoppa!!!


Nytt till köket

Efter skolan åkte jag och Jonathan till Josephssons vid Domkyrkan och inhandlade nya bestick från Gense. Nu har vi en uppsättning på 12 av alla delar. Köpte även en pajform och en såskanna (framförallt vaniljsås) från Pillivuyt.

Kanelbullar

Dagen slutade med att ha ätit tre kanelbullar! Skulle ha bakat egna istället för cafétorra bullar. Men men det finns inte mycket tid över nu med all skola som är...

Vimsig

Var på middag hemma hos Elin och Erik i lördags. Vi kom dit i tid för att kunna laga maten tillsammans. Det är ju alltid roligare om man är fler! Vi började göra huvudrätten som bestod av marinerat kött som skulle lagas på låg temperatur under ca två timmar i ugnen med massa goda kryddningar. Till förrätt gjorde vi en Skagentoast som blir så mycket godare om man gör egen än de trågika man kan stöta på ute. Till efterrätt blev det Gino med alla möjliga frukter och bär och massa vit choklad på som gratineras i ugnen. Till detta serverades glass. Allting var jättegott och vi hade det supertrevligt. Glömde självklart kameran när vi skulle springa ut till taxin så bilder kommer!!!

Höstfin i håret?

Jag har tröttnat på mitt blonda hår med en ständig utväxt. Vill ha ljusbruna och blonda slingor så utväxten försvinner och jag blir av med solblekt hår... Har hittat en inspirationsbild på Lindsay Lohan. Vad tror ni?


RSS 2.0