Mors dag

Jag och Jonathan var ute och plockade en fin bukett till mamma idag som vi lämnade i havet.
Finns redan så många fina blommor i naturen.
 
 
 

Sallat

Vi fixade en jättegod sallad med vit och blå paprika, rädisor, morot, körsbärstomater, äpple, kinakål, hjärtsallad, sugarsnaps och vårlök. Till detta hade vi gjort salami-inlindad kycklinglårfilé med vitlökscreme.

Tortillas

Vi har gjort egna tortillas nu de sista gångerna som tacos har serverats här hemma. Tycker det blir så gott! Jag har förberett och lagt i frysen för att sedan bara kunna ta fram och värma när det är dags.
 
 
Recept Tortillas (16 mellanstora bröd)
75g smör
7,5 dl mjöl
0,75 tsk salt
3dl kokhett vatten
 
Nyp ihop smör,mjöl och salt eller kör allt i en matberedare. Blanda i vattnet och rör runt med en rejäl slev tills degen gått ihop sig. Kan behövas ta några tag på bänken också. Rullla ut degen och dela i 16 bitar. Rulla varje bit til en boll och lägg under plastfolie. Kavla ut degbitarna med hjälp av mycket mjöl så att den inte fastnar i bänken. Stek bröden på medelvärme i torr panna samtidigt som du fortsätter kavlandet. Blir det jättestora bubblor i degen när de steks brukar jag sticka hål på dem. Vänd när de fått fin färg. Jag steker på medeltemperatur på spisen, något lägre än för pannkakor. Låt de svalna övertäckt i en handduk.
 
Jag brukar frysa in dem direkt efter de svalnat. När de tinat blöter jag lätt ned varje sida av tortillabröden först innan jag lägger de på hög i 2 olika tätslutna foliepaket. De behöver 10-15 min i ugn 175 grader.
Recept från boken "Taco Mexican Style" av Malin Eriksson
 
 

Magsjuka

Varför ska jag bli magsjuk precis till 17mai? Får sitta hemma med min flagga och kolla på paraden i Oslo längs Karl Johan... Tycker sååå synd om mig själv just nu. Någon som har tips för att bli snabbt bättre? Kollat på när Jonathan spelat TV spel hela dagen :) 

Feedback

Vi var uppe hos vår handledare för att få feedback på vår analysdel i uppsatsen. Fick så bra respons på en del vi skrivit om bidragande faktorer till varför traditionell projekstyrning misslyckas. Han sa att det var det bästa han sett inom området, och han är projektgurun själv!! Så glad, sen var resten inte lika bra haha. Köpt räkor och vin till ikväll. Jag gillar ju flaskor och var tvungen att testa detta vinet.
 
 

Frittata

Blev en potatiskaka till lunch idag :)
Finaste formen från mormor.

Kök

Tittade in på Ikea och Kvänum och hittade så fina kök. Är inne så mycket på hemnet och kollar boenden och det är få som har kök som jag gillar. Men det finns ju så fina! Min smak överensstämmer kankse inte med resten av Sverige och Norge :)
Kvänum.se
Ikea.se
Ikea.se
Kvänum.se

Braskamin

Blev så himla frusen igår efter vi missat en buss till en grillfest och fick stå ute och frysa jättelänge. Jag tror det är sommar och tog regnjackan medan Jonathan tog vinterjackan. Kändes som minusgrader i regnet och blåsten. Tog timmar efter att jag suttit intill Eiriks och Lisbeths brasa att bli varm. Lovade mig själv att ha en brasa i mitt framtida hem och här är den.
Så stor :)
Kan även tänka mig detta badkar!

Scones + Melodikrysset

Scones till melodikrysset är ju en tradition här hemma. Jonathan förvånade mig stort och började sjunga till några gringos som skulle köpa saxofon och Mio-min-Mio. Haha vi brukar gissa på 90% av svaren men idag kanske vi gissade 80%. 



Paus

Har inte skrivit på ett tag, är helt uppslukad av uppsatsskrivande och jobbsökande... Bjuder på en selfie med mina nya fina örhängen som Jonathans mormor har gjort :)



RSS 2.0