Det blev ingen trip till värmen..

Trodde ju inte att det skulle vara lektioner nu under nollningen så planen var ju att sticka iväg till Grekland nästa vecka. Det får vänta men slänger upp några bilder som får mig att längta från gamla resor.

Från Brasilien när vi var ute med båten drack champagne och åt ostron... Ibland ska man lyxa till det!

Turkiet innan studenten.

Klarblå vatten i Turkiet på båtresa.

Jag älskar hotellfrukostar...


Ny i skolan...

Det tar på krafterna att börja skolan men det är kul! Jag har varit riktigt dålig på att uppdatera men det kommer så småningom bli bättre när man kommit in i allt nytt på skolan. Idag var första dagen med riktiga lektioner så det var Ingenjörsmässig problemlösning som var riktigt bra på förmiddagen sedan var det min favorit, matte... Ska inhandla lite block imorgon innan skolan som börjar 14.00. Kollar även på dator. Enligt Jonathan ska man ha en Acer eller Asus så ska kolla in det. Vill ju helst att den ska vara rosa också!

Denna fina kommer från Acer, hittade den på inet men ska kolla vidare med priser med mera...

Tapaskväll

Igår var Johanna och Andreas här på tapaskväll. Det blev en liten knytis på allt möjligt gott. Jag gjorde en bönsallad, ett recept från Alexandra Zazzi väldigt enkelt och gott. Jag tog en burk Kidneyböner och sköljde dem. Strimlade en rödlök tunt som jag sedan sköljde i kallt vatten för att den inte skulle vara så stark. Pressade i två vitlökar. Ringlade över olivolja och balsamvinäger, saltade lite och lät det stå i kylen ett tag. Strödde över lite fetaost innan den serverades.
Sedan hade vi olika korvar, parmaskinka, fetaost, pesto, varma baguetter med brie och honung, chilli, marinerad vitlök och massa annat gott. Johanna har nog snart lagt upp lite bilder http://dagenstidsfordriv.blogg.se

Sista dagen imorgon..

Idag har det varit lugnt på jobbet och jag har försökt lära Alex allt jag kan så han klarar sig på måndag! Jag handlade på vägen hem för att baka vaniljbullar att ta med till jobbet och bjuda på. Jag lagar middag (varma mackor) sätter mig vid teven och glömmer bort att jag ska baka vilket jag alltid börjar med för sent. Men iallafall nu är jag klar och väntar bara på att bullarna svalnat så jag kan lägga dem i påsar. Klockan är ju snart 12 men det var ju tur att jag inte kom på det ännu senare. Var min sista gång hos en kund idag som jag kört mycket för. De hade varit jättenöjda med mig och så de hade ordnat en liten goodiebag med grejer från deras företag. Kommer sakna mitt jobb...

Bee Bar

Efter jobbet träffade jag Anna och var på vårt gamla favoritcafé i stan, Espresso House på Södra Larmgatan. Efteråt mötte vi upp Hampus, Anna och Hasse för att äta middag på Bee Bar. Det var kallt och regnade men då det bara fanns plats utomhus så kurade vi ihop oss under filtar. Det var riktigt god mat och rolig meny med bra service, rekommenderas då priserna också var bra!

Anna och Hasse

Nerman så fin i egengjorda örhängen.

Hur gott som helst. Efteråt fick vi plats inomhus och jag tog en kaffe med en choklad och vit tryffel.

Shopping Shopping

Idag gick vi till Frölunda Torg för att handla lite. Jag köpte smink och så inhandlade vi äntligen de små formarna från Pillivuyt så att man kan göra Crème Brulée, Fondanter och annat gott i ugnen. När vi kom hem gjorde vi lyxbaguetter. Jag hade lite smör som grund och lade på skivad tomat, brieost och ringlade över honung. Det fick vara i ugnen på 200 grader tills att osten smält. Sedan öste jag över med krispig Ruccola.

Jättegott och enkelt!

5 års kalas

Igår firade vi lilla Sara som fyllt 5 år. Det är min kusin Peters barn som jag även är fadder till. Det bjöds på en underbar ostbricka med korv,frukt och oliver.

Taleggio tror jag osten hette som var en stor favorit.

Vi hade tur med vädret, sol hela tiden!

Lilla Hanna var trött efter att ha lekt i några timmar...

På kvällen var jag och Jonathan över hos Johanna och Andreas för att grilla. Det blev lax med potatisgratäng. Vi såg Predator på bio men det var inget jag kan rekommendera. Jonathan somnade till och med som annars gillar den typ av film.

Tjejmys

Idag kom Elin och Sabbe på middag. Vi lagade lasagne, Pers underbara recept som jag gjort innan. Så himla skönt med en hemmakväll. Nu är dock klockan mycket så det är väl dags att sova. Men jag måste lägga upp lite bilder på Engelska bulldogs. Elin kanske har en liten tjockiskorv om nio veckor från en kennel här i Sverige. Jag tänkte att jag blir gudmor så jag tar hand om den när de reser bort eller kommer och hälsar på onödigt mycket!


Några veckor gammal bara...

Fullvuxen och fortfarande lika underbart söt.


Vill inte bo i Göteborg längre...

Efter att ha missbrukat Hemnet lite mer så har jag insett att jag inte ska bo i Göteborg. Helt sjukt hur mycket man betalar för att bo här på grund av läget. Jag har hittat de mest underbara husen runt om i Sverige och så hade jag lite kul och jämförde priser.









Hemnet missbruk

Tiden försvinner ganska fort på Hemnet.se. Först tittar jag på vart jag skulle kunna bo inom en rimlig budget. Det blir lite tråkigt då jag drömmer om lite annat. Då börjar jag kolla in de dyraste och mest udda bostäderna i Göteborg. Sitter jag riktigt länge så försöker jag hitta min drömtomt ute i skogen vid en sjö någonstans i Sverige. Några få gånger har jag tröttnat på Sveriges utbud och kollat upp bostäder i Thailand eller Brasilien.  Nu har jag bara kommit till steget där jag kollar på det dyraste och hittade en favorit som det stod Marie på. Jonathan skulle aldrig klara av att bo så gulligt men jag skulle kunna flytta in direkt. Lägger upp lite bilder på en dröm med havutsikt, otrolig charm och det ligger i Göteborg!

Odd Molly kärlek

Har en viss kärlek till Odd Molly. Finns dock väldigt mycket som inte alls faller mig i smaken men så finns det några sockersöta saker som jag hade haft i min garderob om de inte hade varit så dyra.. 


Ösregn

Idag cyklade vi iväg till Plantagen för att inhandla lite orkidéer. Strålande sol och jättevarmt påvägen dit. När vi hade varit inne på Plantagen och kom ut var det något mörkare moln. Vi började cykla hemåt då det började komma lite droppar och efter en stund öppnade sig himlen, vi hade ganska lång bit kvar då. Allt var helt dyngsurt när vi kom hem men blommorna blev iallafall vattnade. Jag bakade en tårta som vi bjöd Paula och Anders på när de kom över på en kaffe.

Gräddtårta med kiwi på! Mums mums.

Kräftskiva

Idag var det kräftskiva hemma hos Johanna och Andreas. Fredde och Anna kom från långväga och sedan var Jerry och Vera där också.

Det var jättemysigt att sitta ute på altanen och njuta av goda kräftor!

Det blev grillat för dem som inte ville äta från havet.

Jag kan inte ta så bra bilder med den gamla mobilen men här är bild på syskonen.

Insjökräftor från Gusum, blek havskräfta och de små ända från Kina, gott var det!

Målade naglar och rosé

Igår kväll var det myskväll hos Siri. Det åts en massa pizza och så kollade vi på "How I met your mother". Annnika skulle iväg ganska tidigt men jag, Hanna och Siri drack rosé målade naglarna och pratade om sånt som bara tjejer pratar om. Vi testade även ett nytt vin, Kiviks mousserande flädervin. Verkligen jättegott och inte lika sötsliskig som cider kan vara. Förresten så har jag lagt av mig min kamera... Vet inte vart så det blir inga nya bilder. Fick sms från Sabbe i Kroatien, saknar min pödi men du är faktiskt hemma snart igen!

M.I.A.-XXXO

Äntligen kan man lyssna på MIA´s nya skiva på Spotify utan att vara premiummedlem och betala. Vet inte vad det är med den låten men jag har hört den en gång på P3 och sedan varit helt fast! Sjuk musik men jag gillar den..Gör ni? Mest kända låten är väl Paper Planes som var med i filmen Slumdog Millionaire. M.I.A. kommer till Way out West 12-14 augusti i Göteborg, kommer nog vara ganska coolt.


Grillade revbensspjäll

Idag efter en lång men rolig dag på jobbet så åkte vi ut till mina föräldrar för att grilla. Jag hade blivit tipsad om ett recept som mor skulle försöka sig på idag.

Grillade revbensspjäll;
Man ska lägga helt vanliga revbensspjäll utan kryddor eller liknande i folie. Paketet ska in i ugnen i tre timmar på 100 grader. Efter tre timmar ska man hälla i cirka 1 dl koncentrerad äpplejuice så ska paketet ligga en timme till på samma grader. Sedan är det dags att tända grillen för då ska man lägga på en glaze efter smak och grilla dem i cirka 20 minuter. Jättegott! Till efterrätt blev det tårta och så tittade vi på lite bilder från mina föräldrars resa uppåt i Sverige.

Lillebror körde hem oss på kvällen. Lillen har blivit så stor och har egen bil innan mig till och med!

18 år fyllda och storasyskonen tog med han ut på ölkväll! Då var han glad.

Min kärlek och framtida klasskamrat!


Lasagne Bolognese

Ikväll gjorde vi en jättegod lasagne. Per Mobergs recept;
http://www.recept.nu/1.142589/per_morberg/varmratter/kottfars/lasagne_bolognese
Vi ändrade dock lite och hade inte hackade champinjoner i sedan använde vi mozzarella på istället för vanlig prästost. Blev jättegott.

Fina formen jag fick i present av mor och far från Pillivuyt.
Ikväll hade vi True Blood besökarna här och då bjöds det på Blåbärspaj med vaniljsås. Kul att känna att man själv plockat bären!

Blåbärsplock

Idag åkte jag och Jonathan iväg med Urban för att plocka blåbär! Vi åkte till Svartedalen och körde en bit in i skogen tills vi tyckte att skogen såg bra ut.


Vi åkte via Coop och köpte en bärplockare som vi lät springa ut i skogen. Efter ett tag kom han tillbaka med två spänner fulla med blåbär. Importerad från Kina mycket bra pris! 10kr/tim.

Tog sin tid att pilla bort löv och allt annat som åkte med hem från skogen. Totalt 10 liter efter rensning. Gör en cobbler (typ av paj/sockerkaka) som är i ugnen just nu. Måste gör något gott innan allt åker in i frysen!


Shoppinglördag

Idag har det varit en såndär skön lördag. Vi har pysslat lite här hemma under morgonen sedan gick vi ner till MIO. Vi beställde tre väggskåp till vår serie i vardagsrummet, Xynto. Får väl hem dem inom två veckor iallafall. Vi hittade även en liten favorit jag såg på Annorlunda Möbler för ett tag sedan. Ett dörrstopp som nu heter Hugo.

Vi gick sedan över till Frölunda Torg. Köpte en badrumsmatta på Hemtex så kunde jag utnyttja mitt presentkort från mor och far också.
Vi har tittat några gånger på en tavla på Gallerix vi har fastnat för men inte köpt. Vi gick in och pratade med en som jobbar där och hon sa att det fanns väldigt många olika motiv inom samma serie. Vi fastnade självklar för en dyrare än den vi redan tittat på.. Så himla dyrt men tavla och ram. Ska fundera på saken så får vi se. Tavlan var på en typ av utryckningsbåt som körde i storm. Den var 1,5x1m så den skulle passa perfekt bakom soffan.
Efteråt gick vi till Espressohouse och åt lite lunch.

Levain med mozzarella, pesto och kyckling, mycket gott.

Lite efterrätt!

Räkfrossa

Idag så överraskade Jonathan mig med räkor och en massa gott.

Jag gjorde en pannacotta till efterrätt. Lite lyxigt och väldigt enkel att göra. Lägger upp mitt favoritrecept från boken "Dags för dessert" av Ingela Persson. Min absoluta favorit i köket när det gäller fina bilder och goda söta recept.

Vaniljpannacotta 4 personer

1 1/2 Gelatinblad
1 Vaniljstång (halv i receptet men jag tar alltid en hel)
3 dl grädde (mellangrädde fungerar också, då orkar man mer)
1/2 dl socker

Koka upp grädde och socker med de urskrapade vaniljfröna samt resterna från vaniljstången. När det kokat upp så ställer du av det från plattan och låter det vila under lock 30 minuter.  Lägg gelatinbladen i blöt i 5 minuter innan gräddblandningen vilat färdigt. Ta upp vaniljstången ur grädden. Krama ur gelatinbladen och blanda ner i grädden och häll upp i glas. Låt svalna och ställ sedan in dem i kylen 3 timmar. När de är klara kan man lägga på vad man vill. Jag brukar mosa hallon och lägga på.


Hösten närmar sig..


Koftan från videon - Nelly.com, Gestuz 995kr

Jag tycker det ska bli jättemysigt när hösten kommer. Sitta inne utan att få dåligt samvete. Dricka varm choklad i soffan framför en bra film. Tiden då man inte är konstig för att man inte orkar göra något. Hela Sverige går ju i ide! Jag tittade runt på lite höstkläder och hittade några favoriter.



Kort stickad kofta - Halens 199kr
Vit stickad halsduk - Asos.com, Diesel 1012kr
Vit stickad Mössa - Asos.com, Diesel 476kr
Skinnjacka - Nelly.com, Jofama 1995kr
Högklackade stövlar - Nelly.com, Friis & Company 1999kr
Svart hoodie/Jacka - Stayhard.se, About Knowing Ed 449kr
Svart Hoodie med tryck - Stayhard.se, Ed Hardy 1598kr


Golvläggarna

Efter jobbet idag så var Jonathan hos Andreas och la golv i deras sovrum. Det tog bara några timmar och sedan var det klart! Kommer nog bli riktigt snyggt med nya sängen och allt när det är klart. Jag och Johanna fixade med maten under tiden. Vi grillade korv, kött och majs. Till det blev det potatisgratäng, en god sallad och lite dipsåser. Johanna hade också bakat ett jättegott bröd! Självklart glömde jag kameran så jag fick inga bilder idag.

jag blev väldigt inspirerad till att lägga golv i vårt kök. De andra golven är redan parkett så det är igenligen bara köket som det fattas i. Nu är klockan mycket och det är väl dags att sova. Jobba imorgon!

Lotta igen!

Igår var jag på Lotta på Liseberg igen! Det var inte lika kul som att spela så vi drog efter att Anna Bergendahl hade sjungt.. Ganska kul för Siri vann en jättefin tavla. Sara kammade hem två andrapris vinster så de hade tur! Efteråt gick vi till Heaven 23 och tog en öl.

Konstigt att man inte fick den inslagen men den klarade sig ut från Liseberg utan skador.

Middagsgäster

Var uppe i Hamburgsund idag och fick med mig lite grejer som tillhört morfar.. En fin koppservis och glöggmuggar. Mor och far kom över på middag. Det blev oxfilé idag igen. Lika bra att passa på innan man blir fattig student.

Mamma uppe i ett samtal!
Imorgon blir det Lotta på Liseberg igen! Har inte kollat upp vilka som spelar än men med trevligt sällskap blir det bra i vilket fall! Upp tdigt imorgon och jobba, bäst att gå och lägga sig i tid.

Kalvö

Idag bär det av till Hamburgsund för att fixa med lite grejer efter morfar.. Jobbigt, men jag lägger upp lite fina bilder från kära Kalvö..

Nere vid sjöbodarna i solnedgång.

Mycket spring undersjöbodarna när man var mindre.

Morfars hus från pergolan.

Ska försöka få hem dig till mor och far idag. Kommer nog inte gå..

Älskade... 

Hästarna ock kossorna på ängen.


Svampplock i Sisjön

Idag var jag ute igen och letade kantareller fast med Johanna och Josiane. Vi hade inte riktigt samma tur som jag och Elin förra helgen men vi hittade en del små.

Vi var en sväng runt Sisjön och letade.

Vi försökte få henne att söka kantareller men det gick inte så bra idag. Hon ville hellre bada i sjön och söka efter andra saker.
Väl hemma igen så la jag upp kantarellerna på ett fat så att de skulle torka lite så får jag borsta rent dem imorgon. Idag åt vi oxfilé som jag hade gjort länge i ugnen så den var riktigt saftig. Till det blev det guacamole, potatis i ugn och en god tomatsallad. Jag tog inte några bilder för en köttbit ser inte så god ut på kort! Efter det var vi iväg och såg Inception med Leonardo Di Caprio. Kan verkligen rekommendera filmen. Den är lång men bra och riktigt spännande!

RSS 2.0