Långfrukost

Jag bakade scones till min älskade i morse och kände en sjuk ledighet trots att jag har kvar att göra i skolan. Hoppas mitt mål med att klara alla tentor uppfylls nu för jag vill inte få en omtenta när jag förhoppningsvis är i Norge! Vi ska träffa Grannie snart på stan och fika. Ska kolla efter något speciellt som hon vill ge när vi examineras till ingenjörer och fika på Ahlströms såklart :)


Tentafirande

Idag skrevs sista tentan för mig och Jonathan! Bara opposition på exarbetet kvar sen är vi klara. Vi firar med lite mat och latande vid havet :)


Över milen under timmen!

Det går bra nu! Redo för måndagens lopp i Slottskogen :)


Fiskelycka

Jonathan kom hem sent igår efter en liten fisketripp till Norge! En av killarna som var med fick upp denna hälleflundran på nästan 39kg! Vi har frysen full nu, tack Christian :)

Fick även hem en del torsk, långa och sej. Jag hade önskat en blåkäft som är helt röd med blå mun som tydligen ska vara så god. Självklart fick Jonathan med sig det hem till mig!

Burger

Jag och mina fina bröder fixade en god middag för vår mor på hennes dag! Vi hade handlat för att göra egna hamburgare. Jag tog min plats vid grillen efter att ha fixat lite grönsaker. Martin fixade klyftpotatis och kall sås, Anders fixade en god rabarberpaj med vaniljsås till efterrätt - vilket team!


Fick till bra hamburgare som inte föll isär på grillen. Knådade bara ihop nötfärs med salt, peppar och lite garlic glaze. Hade även ett par droppar Liquid Smoke från Texas Longhorn i köttfärsen. Därefter formades fasta burgare som blev grymma på grillen och riktigt goda!

Till pajen knådades
125 gram smör
75 gram margarin
Drygt 3 dl mjöl
2 dl socker

5 stjälkar rabarber hackades och lades i en pajform. Ca 1.5 msk potatismjöl utblandat med lika delar socker ströddes över rabarbern innan smuldegen lades på. In i ugnen på 200-225 grader ca 25 min (måste få fin gyllenbrun färg). Enligt en gammal arbetskollega så blir smuldegen som bäst om man tar både margarin och smör!

Min rätta plats!
Vilken hamburgare!
Så gott.

Plugg i solen

Åkte hem till Martina för att plugga ute på gräsmattan under dagen. Ella var också med :) ikväll lagar jag och mina bröder middag till världens bästa mamma (L)


9 dagar kvar!

Snart ska jag springa milen på Blodomloppet!! Vill testa springa motsvarande sträcka innan så jag inte för en chock! Nu är jag snart uppe i 7km så jag har lite att jobba på kommande dagar :)


Tjejkväll

Igår kväll blev det en härlig kväll tillsammans med tjejerna hemma på balkongen. Martina hjälpte mig i köket innan med pajerna till huvudrätt och Caipirinhan till fördrink! Till efterrätt blev det en parfait med kolasås och hallon. Väldigt mysig kväll, tack tjejer! Martina sov över så idag har vi haft en härlig dag tillsammans med god frukost, långpromenad och plugg!
Recept Kolaparfait
 
Till kolasåsen
0,5 dl vit sirap (hade ingen annan men vilken som funkar)
0.5 dl råsocker
0.5 dl mörkt muscovadosocker
2.5 dl grädde
0.5 dl mjölk
1-2 msk smör
 
Till glassen
0,75 dl socker (tips är att ta florsocker som smälter direkt)
3 äggulor
en knivsudd vaniljpulver
4 dl grädde
 
Jag gjorde en väldigt komplicerad kolasås på grund av att jag inte hade vanlig sirap och fick kompensera med mörkare socker... Kan självklart göra på vanligt socker och ljus sirap. Koka ihop alla ingredienser tills kolan tjocknar. Fyll ett glas med iskallt vatten och häll i någon tesked av kolasmeten för att se ungefär hur tjock den blir som kall. Låt en matsked smör smälta ner när du är nöjd med konsistensen, låt svalna och bli kall i kylen.
 
Vispa grädden med någon tesked socker. Vispa ägg tillsammans socker och vanilj tills sockret nästan smält. Tillsätt lite av grädden och blanda försiktigt. Vänd ner resterande grädde. Klä en form med plastfolie och täck ett lager i botten av formen med glassmet. Ringla över den kalla kolasåsen. Varva kolasås och glass i 2-3 lager. Frys över natten. Lägg på hallon som tinats och servera!
 
 

Asfalt!!!

Andra gången jag springer på asfalt nu och det går hyfsat bra. Tog en kortisrunda nu när vädret ändå var så fint i solnedgång, så får benen sakta men säkert vänja sig vid det nya underlaget...


Late night studies


Rabarbercravings

Fått sånt sug på rabarber efter att ha sett det i allas trädgårdar och inte minst hemma hos mamma och pappa. Det blev rabarberkräm med kolacreme igår och rabarberpaj idag!


Ensam hemma

Först tänkte jag åååååh vad tråkigt att va ensam, måste hitta på något ikväll!! Sen tänkte jag - ensam hemma med god mat, kall cider och balkonghäng inte låter så dumt! Ha en bra kväll allihopa, jag umgås med Mr TV ikväll :)


Sällskap i spåret

Fick med Jonathan ut i spåret idag! Jättekul att inte vara ensam även om vi inte sprang ihop så hade vi sällskap fram och tillbaka. Det blev fyra varv idag, 6km, försöker öka till fem varv nästa vecka. Jonathan trodde han hade kvar sin kondis från högstadiet vilket visade sig vara fel. Övning ger färdighet! Nu är Jonathan jättepepp på att starta med löpningen så det blir kul!


Grill i sommarvärmen

Vi är och grillar hos Annika och Urban i det härliga vädret vi fått i Göteborg!


Uppgradering

Har ökat min löpsträcka till 6 km nu vilket innebär fyra varv i skogen. Kanske låter enformigt att bara springa runt runt runt men jag har min stående publik (hästarna) och hejarklack (fåglarna) som alltid ställer upp och ger mig energi!


Pizza o Plugg

Händer inte mkt på bloggen nu för livet består mest av plugg. Men en pizza kan vi ju blogga om och de fina blommorna vi fick av Kim och Jennifer som var här på middag i lördags :)


Kvällspromenad

Jag och Jonathan gick ut en promenad efter kvällens middag. Skönt att värmen verkligen är på gång!

Jag kommer alltid vilja bo nära havet!


Mörkt hår

Vill fixa håret mörkare, inte svart som jag testat tidigare utan få så lik min utväxt som möjligt. Samtidigt vet jag att ljusa slingor kommer smyga sig på nu under vår/sommar, vilket är fint... Jag vill färja samtidigt som jag inte vill... Vele-Pelle!


Lördagsmiddag

Vi blev bjudna på middag hem till Annika och Urban ikväll och fick trerätters med räkcocktail, grillat och blåbärspaj. Jättegott och trevligt efter en seg pluggdag :)


Välkommen Vår

Har ätit middag utomhus nu vilket för mig är ett bra vårtecken! Varit mycket grillning nu det senaste också! Dags att kanske inviga balkongen hemma med fika när solen tittar fram.


Experiment på G


Morgonjogg

Igår morse begav jag mig ut tidigt för att kunna njuta av morgonsol och fågelkvitter i skogen! Löpningen gick över förväntan bra! Sprang nästan 4,5km utan vila eller gång. Hade ganska långsamt tempo ibland men gick aldrig över till att gå! Har inte alls ont i benen längre, underbar känsla. Fick en rolig "hälsning" (Violation in exsessive speed) från min Runkeeper App när jag var klar med löpningen.


RSS 2.0