Bra dag

Idag har de varit en röjardag. Vi har röjt i garderober och plockat o städat i lägenheten, så skönt att få lite sånt gjort ibland! Mina glasögon har gått sönder men jag ska hitta nya ;) Jag gillar glasögon, så snyggt!!!

Hihi vi är ju snygga glasögonormar (L) Jonathan ville inte ha såna glasögon som jag har så de syns knappt... Älskar denna bilden ;)


Fika på stan

Efter skolan så mötte jag upp Anna för lite fika och shopping. Vi gick till Le Pain Francais och åt muffins och drack en massa gott kaffe. Så generöst att få en hel kanna med kaffe när man är två som beställer, vi drack inte ens upp allt. Efter fika blev det shopping och vi köpte var sitt par jeans, jag hade inga jeans som satt snyggt längre så det blev ett par svarta snygga från Gina Tricot.

Kola, choklad och dajm muffins (L)

Vissa är ju bara sååå snygga i lugg, min söta Anna är en av dem ;)

Jag med min snygga skrikiga skjorta!

Söndagsfika hos Anna

Idag åkte jag och Martina hem till Anna för att bara mysa och dricka thé, äta paj och kaka. Det är så bra att hitta på lite spontanare saker på söndagar för oftast har man inte bokat upp sig på något speciellt. Alltså perfekt fika med kompisar dag (L)

Hallon och blåbärs paj med vaniljsås à la Anna, jättegott!

Jag tog massa bilder på oss också men min kamera vill inte alltid ge så bra bilder inomhus med blixt så ska se om man kanske ska lära sig lite photoshop så man kan mörka ner bilder man tar med världens starkaste blixt som kan förvandla vem som helst till ett vitt spöke ;)

Shopping och hemmagjord bearnaisesås

Efter skolan igår kom mamma och hämtade mig för att via sin nya bil och för lite shopping och fika på Frölunda Torg. Jag köpte en väldigt söt tunika som jag kanske kommer ha ikväll på vinprovningen med Jonathan (L). Efter torget åkte vi till MIO där jag köpte ljusstakar för att fylla upp ett tomrum från en julljusstake. De är från SIA.

Så fina och eleganta!

Efter shoppingen var vi bjudna på middag hem till Urban och Annika. Jag och Annika gjorde egen bearnaisesås som ingen av oss gjort innan och resultatet blev ju så bra! Lite läskigt eftersom det är så många moment som kan gå fel med äggen, att den blir för lös eller att dena skär sig då äggen blir för varma och då är det ju kört. Det var nog tur att vi var två eftersom man ska vispa så mycket samtidigt som man häller i smör i en fin stråle. Receptet vi använde oss av kom från receptfavoriten.se. Vi gjorde dubbel sats och det var rikligt med sås. Jag lägger ut grundreceptet men så vet ni att det går att dubbla ;) Till såsen fick vi entrecote som de köpt från Kaprifolkött (inget slår riktigt kött av fin kvalitet) och pommes frites samt en stor sallad.

Bernaisesås: 4 pers
2 msk charlottenlök, mycket finhackad
3 msk mild vitvinsvinäger
4 msk färsk dragon
som man sedan finhackar
4 st krossade vitpepparkorn (vi tog malen vitpeppar)
Allt detta ska man koka ner tills hälften av vätskan återstår, då ställler man av kastrullen från värmen.

Koka upp ett vattenbad i en vid kastrull där kastrullen med lök och vinäger får plats i. Ställ vattenbadet i diskhon.

Smält samtidigt 
150 g smör och ställ av från värmen

Vispa ner
3 st äggulor  i den avsvalnade lök och vinägerblandningen och vispa det lite fluffigt och sätt det sedan i vattenbadet där man måste vispa konstant i någon minut!
Häll sedan i smöret i en mycket tunn stråle och vispa ständigt! I bottnen på kastrullen med smör är det lite vitt, ta inte med det.

När du fått rätt konsistens och allt smör är i så är det bara att smaka av med salt och peppar och ca
2 msk hackad persilja (vi tog fryst). Den blev ganska syrlig men genom att salta mer och hälla i mer persilja så blev smakerna perfekta. Nästa gång jag försöker mig på detta ska jag testa ha i lite honung då den godaste färdigbearnaisen enligt mig är smaksatt med honung.


Middag, bio och målade naglar

Idag har det blivit lite plugg då jag har seminarie imorgon bitti. Dagen började lite segt då vi inte hade något vatten i lägenheten, de hade grävt sönder ledningarna utanför... Men ssenare på eftermiddagen bar det av hem till Martina för att gå en promenad med lilla Ella och därefter blev det lite kaffe och målning av naglarna hemma hos Martina. Vi åt på restaurang Danilo innan filmen och där mötte vi upp Tony och Jonathan och njöt av god mat.

Jag med min finaste

Tony och Martina (L)

Min goda hamburgare med ost och bacon

Jag tog en Kaffe Karlsson till efterrätt och sedan blev det en god påse med godis på bion. Vi såg Hamilton som va riktigt bra men däremot så har jag lite problem med att de pratar svenska. Det är nästan så att det låter mesigt gentemot engelskan, jag är väl ovan då vi sällan ser svenska filmer...

Tandläkaren

Usch jag hatar att gå till tandläkare så mycket! Var på undersökning idag och jag hatar alla små metallnålar de drar över tänderna och trycker ner i alla gropar så det känns som de fastnar. Får rysningar i hela kroppen jag bara tänker på det... Att jag kan tycka att tänder är så hemskt?

Det var inga hål utan allt såg bra ut förutom att jag måste använda tandtråd varje dag!!! Så nu har jag köpt en starkare flourskölj som är 0,2% Flour istället för 0,05 som tydligen är för lite och så har jag laddat med 120st Plackers tandtråd och Flourtabletter så nu ska tänderna må prima till nästa undersökning ;) Jag fick behålla min *1a* i Frisktandvård så jag betalar fortsättningsvis bara 40kr/mån, Folktandvården är allt bra!

Skor påväg

Nu har jag beställt ett par riktiga kängor. Man måste nästan ha ett par rejäla skor och mina gamla hade blivit alldeles för gamla så de åker ut med sopporna nu. Jag har köpt dem från Brandos.se så jag hoppas verkligen dem passar när de anländer!

Aaah så snygga! Det är stålhätteskor faktiskt så de är nog mer åt en arbetssko men jag tycker dem är de absolut snyggaste kängorna!

Middag med Sabbe

Igår så hade jag en underbar kväll hemma hos min söta Sabbe! Vi lagade en krämig parmesan och vitlöks pasta med smörstekta champinjoner på och till detta en stor sallad.

Vi hade lite beslutsångest om maten så till "efterrätt" blev det majskolvar sedan smoothie och sedan kaffe baileys! Kaffe baileys, Sabbe o jag går ganska bra ihop ;)
Jag o Sabbe

Så gott och himla enkelt då vi använde Creme Fraiche med smak av parmesan och vitlök.


Romantisk middag för två

Efter att ha blivit bortskämda under helgen av nära och kära så såg vi till att laga tacos här hemma. Jonathan var första hackare och jag fixade köttfärsen. Bob Marley i bakgrunden och ett glas rött var inte helt fel.

Vi har nog ganska basic på vårt tacosbord däremot gillar Jonathan att ha i keso och vi båda älskar rostad lök på.

Gröönsaker

Till efterrätt blev det smoothie med blåbär, hallonjuice, passionsfrukt och youghurt, gott!

Idag har både jag och Jonathan köpt gymkort!!! Ojoj nu ska det kommas i bättre form... Har dock beslutsångest för alla pass som går att välja på plus att nästan allt är uppbokat! Kanske ska börja känna på gymmet eller varför inte testa på yoga... Som sagt beslutsångest.


Lördagsfrukost

I lördags morse överraskade jag Jonathan med scones och thé på morgonen. MUMS

Att man inte gör detta oftare!!!

Thé med blåbärshonung var inte helt fel.

SNÖ

Äntligen kom lite snö i Göteborg men på nåt sätt kändes det för sent...

Oliver fick iallafall åka sin pulka, söt!

Gräsänka

Ikväll var Jonathan ute med jobbet och jag hade tid för att lyxa till det för mig själv hemma i lägenheten. Efter skolan åkte jag till Falbygdens ost på Frölunda Torg där jag köpte en Saint Agur en mycket krämig mögelost som är en tidigare favorit. Sedan köpte jag en bit Tallegio som är väldigt krämig och enkel i smaken men ack så god! Jag köpte även en ny ost som jag inte testat tidigare, Manchego en spansk hårdost som tydligen ska vara tapasosten it self, underbart god!. Det är så fin kvalitet på ostar när man köper dem hos en handlare som inte säljer något til dig så länge det inte är moget och som ger dig massa tips och låter en provsmaka (L).

Efter osthandlaren åkte jag till kötthandlaren, Kaprifolkött, och köpte rostas. Till köttet gjorde jag en limepasta som liknade en rätt jag åt i Brasilien flera gånger men då serverades den i gjutjärnspanna och smakerna var i närheten men det fattades ändå något...

Gott och krämigt och till detta ett gott rött vin.

En ostbricka vi hade tidigare i veckan med en Appenzeller, en god hårdost med mycket smak som liknar Gruyèren vi testat tidigare. Tydligen görs de i olika områden och på olika kor men jag tyckte de liknade varann mycket. En krämig Brie och en Saint Agur som jag även köpte till ikväll.
Efter god mat såg jag på min favoritserie "Game of thrones" och sedan blev det "Gladiator" med Russel Crowe och då åkte osten fram. Underbar kväll!

Fika med mamma

Sitter på Ahlströms café med mamma och njuter av god mat. Jag har köpt en urgullig skjortklänning! Bild kommer snart, mamma tyckte dock inte som jag ;p


Avskedsmiddag

Ikväll var vi hemma hos mor och far där Leanne och Tobias bjöd på avskedsmiddag då Leanne åker tillbaka till Canada om några dagar.


RISK

Igår kväll hade vi lite vänner över och spelade RISK på Playstation. Inte riktigt samma känsla som brädspelet men det hade fortfarande sin charm.

Tobias i rött, en barndomsvän, hade med sin flickvän Leanne från Canada. Sedan var det lillebror, Jonas och Viktor från klassen. Jonas som var ensam i sitt lag vann och tog över hela världen med sina fluffiga krigskatter.

Nybörjare på snowboard

Solen lyste även idag så vi var uppe i tid för att kunna vara en dag i backarna.

Jonathan packar bilen.

Nästintill vindstilla var det också och på alla träd och granar ligger ett fint täcke av snö.

Jonathan

Urban

Jag som annars bara åkt skidor testade på snowboard idag, Johanna har varit så snäll och lånat ut sin snowboard till mig. Jag har tagit en backe med snowboard innan så det var ändå inte första gången jag stod på en... Det var riktigt kul trots alla fall på rumpan vilket resulterat i flertalet blåmärken. Men det är ju så skönt med känslan att man klarar av en kurva utan att känna att man tappar kontrollen.

Lofsdalen välkomnar oss med sol

Vi kom upp till stugan imorse, klockan 04.00 och sov fram till 11.00 för att mötas med stora snöflingor men efter frukosten strålade solen och vi åkte ut i längdskidspåret. Totalt stakade vi oss mellan 1.5-2 mil och det tog verkligen på krafterna. Vi lyckades men när vi var hemma vid stugan igen så var det mörkt.

Jonathan och Urban kämpade med mig i spåren.

Plötsligt stod solen ganska lågt men vi kämpade på.

Jag och Jonathan

Nyår

Hoppas alla hade en trevlig nyår med nära och kära. Jag firade tillsammans med underbara vänner hemma hos Anna och Hampus.

Nästan hela gänget samlade till efterrätten som bestod av crepes, hallonmousse på flarn och chokladtryffel/mousse med grädde.

Tony o Anna

Söta pojkar ;)

Martina och Olivia så snygga

Det var en mycket lyckad kväll (L) Tack så mycket!

RSS 2.0