Mmm Mandelmassa

I min familj älskar alla mandelmassa och då är det mandelmassa i sin enklaste form, ur paketet. Jag vet att många inte alls tycker om det men jag kan bli riktigt sugen på mandelmassa ibland. Bättre än godis då det bara är socker och mandel och inte massa kemiska tillsatser. Jonathan är en av dem som ratar det så jag får ha den ifred :p

 


Statistik..........

Såhär kommer min kväll se ut... Hoppas ni gör något roligare ;)


Första tentan avklarad

Idag gjorde jag Logistiktentan och det gick riktigt bra så det känns toppen. Hade velat ha sommarlov nu och börja på nya sommarjobbet men det är en tenta kvar på fredag i Statistik som jag är lite mer orolig för men pluggar jag järnet nu så löser det sig!

Grill hos Martina

Ikväll var vi hemma i Martinas föräldrars fina hus med grillfördelar. Vi kollade självklart på underbara Loreen också! Innan det var det lite grill och cider på balkongen. Tony som inte trodde Loreen skulle vinna fick springa i kalsongerna runt huset då han förlorade vadet. Glömde kameran så ni får nöja er med en bild på mig och Jonte vid busshållplatsen... Tack för en rolig kväll (L)


Underbart plugg får man vid havet

Mötte upp lite folk från klassen vid havet och pluggade där istället för i vårt trånga kök idag. Jag hade laddat med solskydd så inga solstrålar trängde sig genom vilket gör mig lika vit som igår... Men det blir plugg vid havet imorgon också så vi hoppas på sol! Pluggade faktiskt bra vid havet med förhör av varandra och genomgångar. Alla är mycket gladare vid havet ;) det blev lite tacos till middag MUMMA!


Middag vid havet

Ikväll tog vi cyklarna ner till havet och åt pastasallad som vi hade tagit med. Det var en riktigt fin kväll och det är så skönt när man kan cykla. Storebror kom hit på lite kakor och kaffe och vi satt ute på balkongen till klockan ett på natten i endast t-shirt, det är sommar!!!

Sommarfeelings (L)

Det är så varmt och skönt ute, helt underbart! Har precis cyklat hem från Annika och Urban som bjöd på grillat och sedan jordgubbar och glass till efterrätt. Vi hjälpte Malin med matte för hon har nationella prov imorgon så det var kul att försöka sig på det som jag ratade när jag gick gymnasiet men äntligen förstår nu efter all högskolematte! Det var en riktigt fin sommarkväll som man verkligen kunde njuta av utomhus långt in på kvällen! Fick ett par byxor av Annika som är perfekta till mitt kontorssommarjobb, de satt perfekt! Tack så mycket!

 


Mmm havregrynsgröt

Havregrynsgröt är ju så underskattat! Äter det alldeles för sällan, kanske för att jag inte hinner koka ihop på morgonen... Men som mellanmål/lunch i tentaplugg är det ju perfekt!


Tjejkväll

Igår bjöd Martina på middag i form av Canneloni och till efterrätt hade Louise gjort rabarberpaj, riktigt gott! Vi hade hoppats på att spela kubb i det fina vädret som tyvärr försvann framåt kvällen. Det blev en mysig innekväll istället med massa tjejsnack!

Snyggingar

Grill vid havet

Ikväll var vi på Hampus och Annas husbåt och hade en underbar grillkväll! Vi hade med oss kött och Anna hade gjort en pastasallad och kall sås. Jag hade med mig ett foccaciabröd på beställning ;)

Solen lyste på oss i början och det var riktigt skönt väder.

Det är något speciellt med killar och grillning, de bara flockas och vill vara en del av den "manliga" matlagningen ;)
  Vi njuter (L)

Snyggingar!

Vi hade marinerat kyckling i honung, olja, vitlök, soya, senap, citron och lite heta kryddor som blev jättegott!

Rabarber + salt + citronsyra

Idag har vi under våra pluggtimmar fått smaka på lite annorlunda blandningar som Allan älskar. Han blandar citronsyra med salt, skivar gurka och rabarber och sedan är det bara att dippa stängerna i den frätande blandningen. Min mun gjorde volter samtidigt som mitt ansikte vändes upp och ner och det var när jag doppade gurkan!! När jag doppade rabarbern kom svetten pärlandes ur varje por i hela ansiktet. Jag kommer inte utsätta mig för detta igen :p


Tentaplugg=Dåliga matvanor

Suttit lite gott folk och pluggat idag... Efter några timmar sjunker motivationen och då blir det godis :P Inte bra men man blir så seg i huvudet efter ett tag och då blir jag sjukt sugen på godis. Nu har jag precis ätit Japp som jag egentligen inte gillar så mycket... Kaffe funkar ju verkligen men man typ tror att man är värd godis när man är duktig och pluggar... Nån som håller med :P?

Gott o Nyttigt

Jonathan köpte ett bröd häromdagen som var väldigt gott! Kan tycka att grova bröd kan bli så trista ibland men nu har vi hittat flera som vi tycker om, Rågstyrka från Polarbröd är ett av dem.


TV-spel är mys

Hämtade Anders och Tobbe från flyget ikväll, de har varit i Barcelona. Vi åkte hem till oss på fika och TV spelande. Martin och Stina svängde också förbi så det blev en trevlig kväll med slappande men nu är det dags att sova. Jag hade bakat hallongrottor men alla tog slut innan jag kom på att ta en bild :P Gott var det!

Jonathan har klippt sig jättesnyggt men det syns tyvärr inte så bra på denna bilden men det kommer ni snart få se ;)

Resultatet på surdegsbrödet

Brödet blev väldigt gott, enkelt men gott! Ska försöka med andra mjölsorter nästa gång och kanske testa surdeg på råg från Kronjäst istället för vete. Mor och far fick ett bröd i Silverbröllopspresent idag tillsammans med hallongrottor som det får smaska på ensamma hemma då jag har mina fina bröder hemma hos mig (L)


Summerburst

Finaste Anders och Martin har redan köpt en present till mig i form av biljett till Summerburst! Jag ska äntligen få se Deadmau5 (L) Längtar efter 1 juni då sista tentan är skriven och det är en trevlig studentmottagning på eftermiddagen för Mathilda och kvällen kommer jag tillbringa på Valhalla IP och lyssna och dansa till det jag älskar allra mest! Grym start på sommaren (L)

Enkelt surdegsbröd

Håller på och bakar surdegsbröd här hemma men använder färdig surdeg fån Kronjäst. Skulle vara kul om resultatet blir bra eftersom jag inte tyckte det var jättekul att ha surdegar i kylen som luktar sisådär sist jag bakade sånt här bröd. Recept fanns på undersidan av förpackningen så jag följer det så får vi se om ca 4 timmar hur resultatet blir!


Sjuk :(

Usch nu har jag blivit förkyld! Ont i halsen bara än så länge. Jonathan är också förkyld. Laddar med c-vitamin och Kan Jang har jag tagit sen första symptomet. Körde cykel activio i em på gymmet innan förkylningen slog ut men det blir till att avboka resten av veckans pass och hoppas att jag är frisk till Zumba marathon på lördag! Det drar ihop sig för tenta så det är få lektioner och massa tid för att kurrera hemma samtidigt som det är fullt med plugg. Måste dock dra mig iväg till skolan imorgon...


Bästa Foccacian

Vi gav bort ett hembakat foccaciabröd till Tony och Martina igår som blev så uppskattat. Jag kör alltid på samma recept från min favorit Per Morberg! Jag använder dock en annan fyllning för att få ett lite matigare bröd... Det är mycket jäsningstid då man gör jäsningen på kallt vatten men det är värt ALL tid, perfekt att göra när man har en hemmadag.
Foccacia à la Per
25 g jäst
6 dl kallt vatten
2 tsk salt
1 msk olja
4 dl dinkelsikt
8 dl vetemjöl
Olivolja till plåten

Fyllning à la Marie
200 g soltorkade tomater i olja (jag gillar Zeta)
ca 150 g fetaost (Apetinas storpack  500 g är absolut bäst!)

Rör ut jästen i det kalla vattnet och blanda i salt och olja. Blanda i allt mjöl och kör med degkrokarna i ungefär 10 minuter. Lät degen jäsa i 1,5 timme och arbeta ner degen och låt den jäsa upp igen (ca 1 timme). Häll rikligt med olivolja i en plåt och häll upp degen (den är lös!) direkt i plåten. Se dessutom till att det är rikligt med olja på plåtens kanter så brödet inte fastnar. 

Dela soltorkade tomater och fetaost i mindre bitar och tryck ner i degen (bra att göra under den långa jäsningstiden). Ringla lite olivolja på degen. Ofta är det olivolja uttryckt i kanterna på plåten som man kan ta av och ringla över med exempelvis en bakpensel. Låt degen jäsa i 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader innan sista jäsningen är klar. Sätt in plåten i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter. Stjälp upp brödet på ett galler och låt svalna.

Bortbjudna

Ikväll har vi haft en underbar kväll hos Martina och Tony och blivit bjudna på räkor som vi äter alldeles för lite av hemma. Men samtidigt smakar det extra gått när man äter det så sällan! Martina hade gjort en god hallon och rabarberpaj till efterrät. Hon hade använt någon typ av fiberhavregryn som jag måste testa hemma för pajen smakade mycket mer än när man bara använder mjöl! Riktigt gott och trevligt och sedan blev det slapp i soffan till "Dum Dummare" ;)

Tack för en toppenkväll fina ni (L)

Ååh så gott

Jag har aldrig ätit någon så god, fin prosciutto som idag! Jag kan inte skillnaden mellan serrano, parma och prosciutto men det är nog skillnaden i lagringstid eftersom priserna är så olika. Men nu lägger jag upp denna så ni kan se och jag aldrig glömma vilken jag ska ta nästa gång i affären ;)


Barnvakter

Idag passar vi lille Oliver. Just nu sover han så lugnt i vagnen efter en promenad men tidigare var det full fart!


Mmmm mera paj

Blev så förtjust i pajen vi gjorde hemma hos Martina nyligen som jag även la upp recept på. Lika god denna gång!!! Mozzarellan är nog det bästa enligt mig samtidigt som Jonathan pillar ut alla oliver han ser :p


Finbesök

Ikväll kom storebror förbi på middag i form av Tacos, alltid lika gott! Vi tittade även första avsnittet av serien SUITS som var riktigt fängslande trots att storyn verkar ganska tråkig... Kanske något nytt att följa helt enkelt! Lite senare tittade Tobias förbi på sin resa från Norge. Han fick också lite Tacos och sedan blev det lite hembakade kanelbullar och kaffe :)

En lurig Tobias...

... och en lurig Anders :)

Activio

Har precis varit på Cykel Activio där man kör med pulsklocka hela passet vilket gör att man får ut mycket av träningen och dessutom inte kör slut på sig själv efter en kvart. Gott pass med härlig musik bland annat Proclaimers - I'm gonna be. Ska försöka komma iväg nästa vecka också på samma pass! Nu blir det promenad i solnedgången, riktigt hurtig dag :)


Middag hos Martina

Ikväll blev det lite spontanmiddag hemma hos Martina. Vi gjorde en riktigt god italiensk paj som kan fyllas med allt mellan himmel och jord men ni får receptet på hur vi gjorde. Anna kom även förbi så vi hade en riktigt mysig kväll med vin, tjejfilm, ost och godis (L)


Italiensk Paj

Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 g smör
1 krm salt

Fyllning
Marinerade kronärtskockshjärtan (ex Ridderheims)
Soltorkade tomater i olja
Oliver utan kärnor
En buffelmozzarella
Riven ost
3 ägg
2 dl mjölk
salt peppar

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en pajform och kör in i ugnen 10-15 min tills den fått fin färg. Blanda ägg med mjölken och salta och peppra. Hacka resterande ingredienser och fyll det gräddade pajskalet med hur mycket du vill och lägg till ta bort vad du gillar/inte gillar. Häll över äggblandningen och strö över riven ost. Sätt in i ugnen ca 20 min tills den fått fin färg. Servera med en stor fräsch sallad.

Toppenkväll

Är påväg hem nu från en underbar kväll med min fina Sabbe! Vi har tagit några glas vin och självklart kaffe Baileys! Tack för en underbar kväll :) Det gör vi om snart igen men kanske på din eller min balkong!


Fitspo Miranda Kerr

Lite fitspo som ger en lite extra energi på gymmet ;)


Myyyys

Med Sabbe på linneterrassen kan bara bli bra, gamla traditioner! (L)


Uteserveringsfin

Lite fixad makeup och bekväma kläder är det som gäller ikväll på Linneterrassen med Sabbe!


Go crazy with instruments

Dick Dale - Miserlou
The Surfaris - Wipeout
Booker T. & The MG's - Green onions

Fika i solen

Idag mötte jag upp Anna för en fika på Le Pain Francais i Vasa. Vi hade så skönt i solen! Man behöver verkligen vänner som pratar och förstår, det är värt allt!

Finaste (L)
Min goda baguette med brie och salami.


Tömd kyl

Idag blev det ett hopkok av allt som fanns i kylen till middag. Det blev jättegott! Jag hade i potatis, purjolök, rödlök, salami, kyckling, fetaost och en sås som allt fick koka i inne i ugnen en timme med ajvar, mellangrädde och vitlök. Efter god mat blev det promenad i solnedgången och vi fick se två små rådjurskid, så sött!


PUMP

Idag var det tungt på Bodypumpen! Annika var sjuk så det blev inget sällskap men det är bara att kämpa på ändå! Sååå gott att träna ibland och nu står maten i ugnen och sedan blir det kvällspromenad med kärleken i solnedgången (L). Krya på dig Annika så hoppas jag verkligen att du känner dig helt frisk innan du sitter på planet till NY!

Storebror 24 år

Idag var det kalas för Anders som fyller 24 idag, 1 maj. Vi grillade i det underbara vädret och kunde njuta av maten ute i solen.

Jag fick vara grillmästare.

Jag grillade rostbiff som blev väldigt god, kanske lite röd för allas smak, köttet kanske ska ha en innertemp på 50 grader istället för 44 grader nästa gång det grillas.

Mina fina bröder i väntan på tårta ;)

Det blev princesstårta men det döljdes en liten överraskning i form av chokladbottnar, litet misstag från Nöjdhs konditori men det smakade ju ändå gott!

Jag tillsammans med min älskade (L)

Smördegssnurror

Igår på Valborg åt vi trerättersmiddag hos Annika och Urban. Jag gjorde förrätt, Annika huvudrätt, Johanna och Andreas efterrätt. Allting blev riktigt smarrigt, vi grillade och åt utomhus. Smördessnurrorna som jag gjorde var väldigt enkla och fungerade som en bra "stå-att-hänga-vid-grillen" förrätt. Man tar färdigkavlad smördeg och brer på valfri fyllning och in i ugnen på ca 200 grader, kanske 10-15 minuter (tills de ser klara ut). Jag gjorde två fyllningar. Den ena var smulad fetaost med creme av soltorkad tomat. Den andra fyllningen bestod av hackad parmaskinka, hackad basilika och riven chevreost. Efter att ha strött ut ett lager på vardera smördegsplatta är det bara attt rulla ihop och skära 2 centimeter tjocka skivor som läggs på bakplåtspapper. Superenkelt och gott!!!

En riktigt mysig Valborg med trevligt folk!

RSS 2.0