Rita

Idag har vi haft fullt upp! Trodde det skulle bli en slappardag men fanns mer än vi trodde som skulle fixas... Det är ju snart nyår :) Vi träffade Josiande på torget och tog en fika ihop på Espresso House innan det blev mer shopping... Nu sitter Jonathan och ritar i köket på något nytt, ska bli kul att se när det blir klart! Snart blir det kaffe och lite avsnitt av Game of Thrones (L)

Tillsammans

Idag har jag och Jonathan firat sex år ihop! Jonathan fixade en fantastisk middag som överraskning när jag var iväg och tränade med min lillebror som är min PT nu ;)
Pasta med oxfilé i krämig sås.
Jag fick vackra rosor (L)
Love

Julafton

Vi firade Julafton hemma hos min familj och vi fick äta ett fantastiskt julbord även där och fick massa fina julklappar!
Anders bakom granen :)
Jag och Martin
Jonathan vid öppna brasan
 

Liseberg och Uppesittarkväll

Idag var jag med familjen på Liseberg i snöovädret. Med en kopp varm choklad och en stooor kanelbulle så blev man varm i kroppen. Efteråt var jag och Jonathan hemma hos Annika och Urban, åt julmat och såg på Bingolotto.
Jag och Annika :)
Våra lotter gav inga vinster men Annika hade turen med sig och vann 200kr, Grattis!
Jonathans efterlängtade flask/vinöppnare som liknar en papegoja från Alessi som han fick av sin far i julklapp. Den hänger på bordslapan nu och ger lite färg åt köket.

22 december

Idag var vi bortbjudna på julbord till Annika och Urban. Jonathans farmor och farfar från Värmland hade också kommit ner för att fira med oss. Det fanns all mat som hör julen till och dessutom julklappsutdelning.
Allting var supergott... och detta är bara det som var kallt! Det bjöds även på köttbullar, prinskorv, Jansson, Grönkål, Korv och Revben.
Snyggingen!
Oliver lekte med Annika.
Full fart på lillen.
Tomten kom på besök och delade ut massa fina julklappar.
Jag, Oliver och Andreas under julklappsutdelningen.
Oliver blev så glad för sin tågbana...
Morbror Jonathan är alltid rolig att leka med.
Johanna och Andreas så fina.

Kalkon

Ikväll har vi varit hos Josiane och firat jul. Det bjöds på kalkon, supergott, och sedan var det julklappsutdelning. Vi spelade ett frågespel som var riktigt kul och genererade intressanta debatter. Det hette något i stil med "Om sanningen ska fram".
Oliven undehöll oss med pianospel!
Josiane var Tomte och delade ut paketen :)
Fullt ös efter maten, Pierre i bakgrunden.
Tack för en mycket trevlig kväll och härlig start på julen!

3D Bio

Fick en jättefin kofta/top av Martina igår. Invigde den direkt och har haft den på shoppingrunda på stan idag med mamma och bio med Johanna och Andreas. Vi såg filmen Hobbit i 3D sååå bra! Se den på bio!

Ledighet!

Igår gjorde vi sista tentan för terminen och vi är helt lediga i flera veckor nu! Efter tentan var det Julklappspel och knytisjulbord hemma hos Martina med tjejerna. Alla hade tagit med sig både julklappar och julmat som vi dukade upp med. Jag hade gjort min egna favorit, Ris à la Malta. Efteråt blev det utgång på stan med klasskompisarna för att fira ledigheten!
Uppdukat Julbord!
Jag o Anna (L)
Alla julklappar...
The girls!!
Mycket nöjd Ella :)
 

Grattis Johanna

Idag har vi firat Johanna som fyller år! Det bjöds på massa gott, julgodis och julbak.
Släkten var samlad och allas lilla ögonsten var en superglad liten Oliver :)
MUMS!

Lucia?

Lucia innebär för mig att äta lussekatter till frukost och samtidigt sitta framför TVn och se Luciaframträdandet på SVT2. I år var det Stockholm som höll i framträdandet i en av deras kyrkor.

Det märktes att det var ett vågat Stockholm som tog sig an luciatraditionen. Det skiljde sig mycket från tidigare orter och städer som hållt i det och som som kanske inte sticker ut så mycket från mängden. Men det finns en gräns på vad man får ändra på i en tradition!
 
Lucia vet alla att hon var en stark kvinna med en stark tro. Dock vill jag inte höra om hennes avrättning med kokande olja och en dolk i sig när jag krupit upp i soffan med en filt för att njuta av stämningen och musiken.

Jag vill inte heller att "bered en väg för herran" ska framföras av en rappare. Inte nog med att det var en rap-låt, det var två!

Hur svårt är det att sjunga Staffan Stalledräng? Nej Stockholm är liiite mer och gör sin version med Staffan Stalldräng... Och det gällde de flesta jullåtarna...

Oftast får man se på mysigt utsmyckade kyrkor med massor av julkänslor! Tärnorna kommer med häst och vagn och hela miljön i kyrkan utstrålar Jul. Igår på luciadagen var det ett kors med neonblå dioder som lyste i bakgrunden. Känslan blev mer som ett billigt weddingchapell i LAS Vegas. Som tur var fanns två odekorerade granar längst bak som vägde upp lite och tog iallafall mina tankar tillbaka till Sverige....


Christmas Comedy

Ikväll var vi iväg på Christmas Comedy på Konserthuset med Johanna och Andreas. Stand-Up killarna för kvällen var Johan Rheborg, David Batra, Özz Nujen och Måns Möller och kvällens värd som jag glömt namnet på... Det var riktigt kul och min favorit var helt klart Måns Möller!

Adventsfika

Vi var bjudna hem till Anna och Filip på Adventsfika ikväll. Det bjöds på massa gott och de hade bakat och fixat massa godsaker.
Jag, fixad och klar för att åka!
Vi fick glögg, hembakat och julgodis såsom Mozartkulor, tryfflar och snöbollar med limesmak. Lyxigt att bli bjuden på så mycket gott!
Martina och Jonathan.
Hela gänget
Hampus, Hasse o jag

Soluppgång

Pappa och jag skyndade ner till hamnen på lördagsmorgonen och skulle fota soluppgången. Påväg ner gick solen i moln så det blev inte det ljus vi hade hoppats på att fånga på bild...
Isen ligger i hamnen. Älskar verkligen att det blivit så kallt.

Jul i Alingsås

Enligt tradition åker jag och mamma till Alingsås för julshopping andra adventshelgen. Vi hade perfekt väder med strålande sol och ett par minusgrader.
Perfekt väder!
Julstämning
Finns massa mysiga gränder att gå in i där man hittar små butiker.
Man får ha koll på vart man går...
Det var mörkt innan vi åkte hem igen, så mysigt!

Installation

Jonathan har äntligen fått hem alla sina delar till sitt nya ljudsystem.
Fixarfrasse...

Mer Jul...

Tomtarna...

RSS 2.0