Norsk Husman

Ikväll har vi varit på middag hos Elin och Erik. Vi blev bjuda på god norsk husman i form av pinnekött som är ett torkat kött som blötläggs i över ett dygn och sedan kokas i många timmar. Till köttet serverades rotmos och ett gott rött Amaronevin. Jag och Erik tyckte maten var god men Jonathan och Elin beställde hem pizza :P Till efterrätt fick vi den godaste brulépuddingen, det var så gott, godare än den krämigaste pannacottan. Jag måste köpa en brännare och testa hemma snart! Tack för en mysig kväll, vi ses snart hemma hos oss, kanske på Isländsk Husman ;)

Jazzzz

Det var en riktigt trevlig kväll igår på Jazzhuset med mysig somrig musik. Det blev några goda öl till detta också!

AL och Anders är med!

Glatt var det här ;)

Spontanstan en torsdagskväll

Anders ringde precis och tipsade om en releasefest på Jazzhuset för en kille som heter Johannes Vidén. Påväg in till stan nu för att möta Anders och AL så vi får hoppas det blir en grym kväll :)


Goa Kitchen

Har precis varit på Goa Kitchen, en indisk restaurang i stan med väldigt god mat i enkel miljö. Jag var där med Sabbe, Hanna och Jennifer som är så vackert gravid nu (5 veckor kvar) :) Det blev tyvärr inga tydliga bilder men nu ska jag hem till killarna som spelar tv-spel hela kvällen. Förresten så har jag TVÅ veckor ledigt nu, underbart!!


Färdigsamlat

Nu köpte Jonathan sitt sista huvud ur serien Brains av Bertil Vallien. John Silver heter det sista och nu pryder huvudena var sin hylla i vitrinskåpen.


Sh'Bam

Testade Sh'Bam idag på gymmet. Det var jättekul men svårt att hänga med så nästa gång när stegen sitter så får man nog ut mer av träningen också! Det blev Pasta Bolognese till middag och till efterrätt en fruktsallad på jordgubbar, annanas, apelsin, äpple, banan och lite vaniljpulver, så gott!


Gott hos mormor

Det blev hela eftermiddagen och kvällen hos Mormor. Vi har haft det väldigt trevligt och när jag kom dit blev jag bjuden på räksmörgås och efter att ha letat i garderober och på vinden efter roliga saker så tog vi kaffe med kaka och bulle. Vi testade lite olika jackor och mormor hade en jättefin kappa som jag fick. Ska se om det går att sy in den bara. Fick en fin mindre skinnväska som jag kan ha till mina sommarklänningar och en pälsmössa att ha till nästa vinter. Klockan blev mycket så vi beställde pizza och sedan var klockan plötsligt kvart i tio och dags att åka hem.


Granniie

Är hos mormor som just nu är och hämtar våra pizzor. Vi har gått genom lite saker hon inte vill ha bland annat pälsar så denna skönhet kommer jag använda nästa vinter ;)


Espresso House

Tentan är inlämnad och vi firar med kompisar från klassen med frukost på espresso house :)


Spontanmiddag

Idag har det varit underbart väder och vi har lämnat in våra hemtentor, äntligen! Vi gick bort till Urban och Annika på lite kaffe och så lånade vi deras bil för att STORhandla som jag tycker är så kul. Nu är kylen och frysen fyllda så det känns bra. Vi ville inte äta middag själva så Tobias och Anders kom förbi och joinade oss!

Tobias och Anders så glada.

Flygande jacob (L)

Vi är ju så fina...

Grattis Urban

Idag fyller Urban 55 men vi firade honom igår på restaurangen Portofino. De gör jättegoda ugnsbakade pizzor och eftersom jag inte varit där tidigare så var jag ju tvungen att testa pizza! Några åt vildsvin också som var mycket uppskattat!
Födelsedagsbarnet fick både sång och flagga på bordet.

Min goda pizza med oxfilé och bearnaisesås.
Efteråt blev det tårta hemma hos Annika och Urban som var jättegod med massa olika bär och jordgubbar. Tack för en mysig kväll och Grattis Urban!

Smink check

Ska på restaurang ikväll och fira Urban med jonathans familj. Jag gör allt förutom att plugga så nu är sminkningen klar fastän det är långt kvar tills vi ska gå. Har strukit kläderna också så det är bara håret som ska fixas, det blir stram hästsvans. Naglarna är röda och fina men får väl hitta någon mer ursäkt till att inte plugga snart ;) blogga är ju en...


La musica

Just nu gillar jag
Swedish House Mafia - Greyhound
Billy Idol - White Wedding
Morgan Page featuring Lissie - The Longest Road (Deadmau5 Dub)


Liten

Pappa skickade precis en bild på mig som är tagen för många år sedan när jag sitter och kör vår gamla Coronette, tror jag iallafall att det är...?

Varm choklad och Vacherol

Nu på kvällskvisten plockade vi fram lite ost (vacherol) och kex och ett vin vi haft liggandes i kylen allt för länge ;) Efter ost blev jag sugen på socker så jag gjorde varm choklad med vanilj och baileys till oss. Bara grädde som fattas men det blir bra ändå. Jag använder grundreceptet pappa alltid gjort till oss som barn men det var hemligt ända tills vi var stora och kunde göra egen choklad på spisen (i grunden ingår inte baileys). Receptet det blir hemligt för er också ;)


Ännu mer vår

Ååh en ännu mer underbar dag! Det fick bli en promenad till havet igen och påvägen hittade vi lite vårtecken också.


Vårkänslor

Vilket underbart väder det varit idag! Efter några timmars plugg beslöt vi oss för att gå ut i solen. Räckte att bara ha på sig en tjockare tröja, då är det vår!


Plugget blir intensivare

Vilken röra jag märkte att i hade på bordet med böcker i högar, halvt uppslagna i hopp om att hitta något bra. Mitt i allt kaos har jag fått problem med duvor som vill bygga bo på min altan. De måste väl känna att deras pinnar de samlar hela tiden mystiskt försvinner och att möblerna byter plats hela tiden och detta inte är en bra plats för deras små duvungar i framtiden. Jag har kommit på dem ibland och skrämt livet ur dem så jag hoppas de är ute och letar nytt boende nu!


Afternoon Tea

Idag blev det lite plugg och mycket roligare saker istället. Gick upp ganska sent - skönt, och mitt på dagen fick vi besök av Tony som kom över på en fika. Några timmar senare åkte jag in till stan för att träffa Martina och Anna för att göra lite nyttigheter för de uppkommande födelsedagarna och dessutom fika. Vi fikade på Brogyllens café där de serverar afternoon tea efter kl 15. Man fick ett litet hopkok av småkakor och scones med olika marmelader och en hel kanna te!

Mumma!
När jag kom hem från stan hade Jonathan två klasskompisar här så det blev lite tvspelande istället för plugg men jag har så dåligt tålamod när de andra är så bra och jag så värdelös på skjutar-spel så jag slutade och pluggade lite, men det är fortfarande bara väldigt lite...

Hemtenta på gång

Nu är det fullt upp med hemtentaskrivning! Vi har laddat med kaffe och datorerna arbetar för fullt. Blir ett avbrott nu på eftermiddagen iallafall, ska köra 1h cykel activio på gymmet kl 17. Sen blir det bara hem och skriva igen...


Riktiga semlor

Igår var vi bjudna på middag hos
Mor och Far. Vi blev bjudna på tacos och sedan mammas goda hembakade semlor. Hemligheten till den godaste mandelmassakrämen är att gröpa ur inkråmet i semlan där mandelmassan sedan ska vara. Inkråmet blöts ned i lite grädde och allt blandas sedan med riven mandelmassa. För att få till rätt konsistens kan man tillsätta lite mer grädde.


Ahlströms café

Har precis fikat med mamma på Ahlströms café. Det blev broccoli och baconpaj, riktigt god! Nu blir det shopping och lite planering för en resa till sommaren, kanske Kroatien :)


Fruktsallad

Efter lite indoor walking idag på gymmet så stannade jag hos frukthandlaren och köpte ananas, druvor och banan som fick bli dagens efterrätt i form av fruktsallad.


Mitt hem i framtiden?

Hittade härliga bilder från en möbeltillverkare www.ethnicraft.com och jag kände att mitt hem kan få se ut så i framtiden!

Så stilrent men samtidigt mysigt med de gamla inslagen.

Blommor

Det stod fina blommor på bordet när jag kom hem från Sthlm :)


Problem med kommentarer

Hej mina fina bloggläsare! Har hört att det inte gått att kommentera det senaste men jag har försökt uppdatera mina inställningar på kommentarerna som kommer in så jag hoppas det blir bättre nu! Har bloggat en del från mobilen det senaste men tror inte det ska göra någon skillnad för er när ni kommenterar...


Frukt och bär

Åt massa bananer i Stockholm och jag tycker det är så gott och enkelt att ha med sig som mellanmål. Köpte bananer idag och gjorde gröt med hallon och blåbär och toppade med skivad banan. Ikväll var lillebror här också så vi åt pannkakor med bland annat banan och blåbär på sedan lite annat gott som nutella, glass, sylt och grädde ;)


Vårfeelings

Nu är jag i Göteborg och solen lyser så det blev en promenad till havet med Jonathan. Nu är jag påväg till gymmet, det blir cykel activio 60 min får se om det är kul :)


On my way home

Äntligen sitter jag på tåget hem och landar i Göteborg om bara ett par timmar, totalt tar färden ca 3 timmar så det är helt ok! Har träffat fantastiskt fina tjejer som jag jobbat med och på helgerna under full rusch har det varit så kul att jobba! Nu blir det fullt upp med plugg då det bara är en vecka kvar till hemtenta och jag har inte ens öppnat boken som jag skulle läst ut dessa dagar, fanns ju så mycket annat kul att göra som att ligga vaken och prata hela nätterna med Emma! Färdkost på tåget fick bli naturgodis. Min älskade kommer och möter mig på stationen (L)


Jobba jobba jobba!

Idag är det lugnt på morgonen på jobbet men snart kommer ruschen innan jag åker hem till Göteborg :)


Oh oh oh oh oh ooooh Euphoriiiiia!

Ååh vad glad jag blev när Loreen vann! Vi hade laddat med vin, ost och korv framför TVn i hotellrummet.


Vin i baren


Sightseeing

Ikväll åkte jag och Sanna för att möta upp hennes kompis Jonas vars lägenhet vi lånade förra helgen. Vi åt på en god grill på Söder. Efteråt blev det långpromenad från Söder till Slussen till vackra Gamlestan sedan Stureplan och Drottninggatan ner till stationen och pendeln hem till Älvsjö. Toppenkväll men nu väntar datorn och böckerna (plugg)...


Pluggtime

Nu blir det plugg! Måste ha arbetet klart imorgon. Segt... Emma får en tråkig rumskompis resten av kvällen. Tur att mobil finns!


Röding

Vi blev bjudna på middag ikväll efter jobbet så jag åt en god röding! Så gott det är med fisk jag måste skärpa mig och laga mer hemma!


Godis

Nu blir det mys med Emma på hotellet. Vi har köpt godis och hämtat kaffe i receptionen :)


Semlor

Idag efter jobbet gick vi och köpte semlor och tog med oss till rummet med lite kaffe från receptionen. Sanna följde också med som annars bor med sin kompis från Stockholm.

Mmm jättegoda semlor från Willys!

Sanna så fin.

Jag och Emma med kaffet i högsta hugg!

Vindruvor till nattamat. Nu sitter jag och försöker plugga lite men gör en paus och bloggar.

Stockholm calling

Tjohoo! Ännu en dag har passerat men nu bor jag med fina Emma så jag slipper vara ensam på hotellet :) bilduppdatering på mig själv.


Stockholm

Nu är jag i Stockholm och jobbar för fullt! Det är jättekul men man är riktigt trött efter en dag på mässan. Nu bor jag med Sanna som har lånat en lägenhet av en kompis som vi har tagit beslag på över helgen. Ikväll blev det pizza och påvägen hem köpte vi jättegoda jordgubbar på ICA.


RSS 2.0