Underbara lediga dagar

Igår hade vi inga lektioner och jag borde suttit hemma och pluggat men vädret var underbart och jag ville inte sitta hemma. Jag och mamma åkte istället och hämtade ut lite utemöbler som de köpt som vi monterade ihop tillsammans. Vi är riktigt duktiga mamma och jag på att bygga. Sedan planterade vi lite inför påsk med små tete a tete och några andra söta blomor som ser ut som violer... Eftersom jag skulle på kalas på kvällen så fick jag lämna blommorna hemma hos mor och far men ska snart lägga upp bilder när jag hämtat dem!
Var hemma hos Natta på kvällen och firade hennes 22 årsdag. Hon bjöd på underbara tårtor med maräng. Måste försöka mig på det här hemma någon gång! Kul att träffa kompisarna samtidigt och se vad alla har för sig!

Tete a tete heter dessa sötisar men som sagt så läger jag upp bildern snart på mitt lilla arrangemang!


En försenad våffeldag

Mina bröder och AL kom förbi med våffeljärn för att kunna ha en lite försenad våffeldag tillsammans. Jonathans pappa Urban hade tricket med att få våfflorna frasiga genom att ha kolsyrat vatten i. Fungerade verkligen eftersom när smeten tog slut och jag skulle göra mer så glömde jag det kolsyrade vattnet och våfflorna blev som pannkakor... Så hett tips är att byta ut lite vätska mot vichy vatten eller att bara köra på det.

Min stiliga bror ser lite trött ut men ändå lika snygg!

Lillebror med AL som va på besök i Göteborg!
Goda våfflor blev det med glass, grädde, socker och sylt. Åt nog lite för många för att må bra men det var ju så gott.


Elle gör mig så glad

Idag efter skolan åkte jag hem till Anna och smaskade i mig alla goda tårtor och kakor hon hade bakat till sitt kalas häromdagen som blivit över! Anna är en grymming på att baka. Ska få recepten så jag kan baka pannacottapaj, dumlekaka med mera här hemma! Jättemysigt att kura upp sig i soffan hemma hos Anna och Fillan och bara prata i flera timmar! När jag kom hem så låg min nya Elle tidning och väntade på mig. Kärlek! Blev inget plugg ikväll...

Ligga i soffan och läsa Elle är maxad vardagslyx!


Storhandla

Idag åkte vi och storhandlade. Jag älskar att storhandla och fylla upp kyl och frys med massa gott. Dessutom gillar jag att strosa runt i alla gångar och se om jag hittar något nytt eller få inspiration. Det bästa med en full kyl och frys är att man kan testa lite nya saker när man lagar mat och ha en färsk god sallad till maten. Jag glömmer lätt bort salladen ibland, inte bra...

Idag köpte vi fryst hel spenat som jag gjorde en gräddsås av med parmesan i. Jag blandade i färsk pasta och strödde över knaperstekt bacon. Till det en tomatsallad och ett glas rött. Enkelt och gott!

Födelsedagsmiddag

Igår firade vi Urban som fyllde år i fredags! Det bjöds på jättegod mat med en kräftsoppa till förrätt och en god gryta till huvudrätt. Till efterrätten bjöd de på vitchoklad kladdkaka med hallon, jordgubbar, glass och grädde! Allting var jättegott!

Alla glada!

Lite medelhavskänsla med oliver, starka korvar och kött.

Den underbara efterrätten.
Tack för en jättemysig och god middag och Grattis Urban!

Världens bästa

När Jonathan väckte mig i morse så hade han städat hela lägenheten och varit nere och köpt frukost och bröd på "Le Pain Francais" Sötaste (L)

Några somrar tillbaka på en uteservering...

Besök hos de sjuka

Idag när vi satt och pluggade ringde min lillebror på dörren. Han hade tagit med sig godis och kakor till oss! Han har ju klarat av att inte bli smittad av hela familjen som varit sjuk i omgångar så han vågade sig in på en kaffe innan han skulle träna! Tack så mycket, godis gör alltid gott!

Ringde pappa idag som gav mig massa bra tips mot förkylning;
1. Drick massa vätska och rensa kroppen.
2. Vila och sov.
3. Ät vitlök så länge det inte är virus utan bakteriellt. Vitlök stimulerar immunförsvaret och sägs ha en antibakteriell effekt! Den innehåller vitamin A, B och C. Fanns bra info om detta på netdoktor.se
4. Få i sig c-vitamin genom att exempelvis dricka c-vitamin brus.

Orkidéfrossa

På Botaniska Trädgården är det orkidéfrossa som jag så länge velat gå och titta på och nu när jag har tid så har jag blivit förkyld och ligger hemma. Orkidéfrossan pågår fram till söndag den 27e mars så jag får se om min kropp hinner kurera sig. Jag gav mina egna orkidéer en hälsokur med VitaGro näring idag så att de ska må bra iallafall!

De var som finast i vintras och den som blommat längst har blommor kvar från augusti så de har hållt i ett halvår. Trots att de står i direkt morgonljus och blir lite bortglömda ibland så mår de hyffsat bra!

Mina två orkidéer som jag köpte i somras i storblom.

Hallongrottor

Idag hade vi halvdag i skolan men ändå var jag jättetrött när jag kom hem. Åt middag och sedan somnade jag i soffan i några timmar... Jag har bakat hallongrottor iallafall som blev jättegoda. Ändrade lite i ett recept jag har sedan innan och de bara smälter i munnen, Mums!

Färdiga för att åka in i ugnen!

Det blev en god kvällsfika. Har sparat hallongrotor till när Johanna och Andreas kommer och ska se på serie med oss, så ni vet vad som väntar :)

Hallongrottor recept

125 g smör, rumstempererat
3/4 dl socker
2,5 dl mjöl
1/2 dl potatismjöl
2 tsk äkta vaniljsocker
1 tsk bakpulver

Vispa smör och socker. Blanda resterande ingridienser i en bunke och blanda i. Ta upp degen på mjölat bord och rulla ut till en längd och dela i 30-35 bitar. Rulla till små bollar och lägg i små formar och tryck sedan ett hål i som fylls upp med sylt. In i ugnen 200 grader i 12 minuter. Går jättesnabbt att göra och blir riktigt gott!

Vårdagjämning

Idag åkte jag hem till mor och far för att hjälpa dem i trädgården med att röja och beskära äppleträdet. Lillebror var också med och hjälpte till så det gick fort.

Jag och pappa i bakgrunden beskär trädet.

Jag i full fart med sekatören!

Martin högst upp i trädet och det är äntligen fritt från grenar! Om någon undrar varför vi tagit bort alla grenar så är det för att det inte ska bära frukt då det är ett lite sjukt träd så står det kvar bara för att vara fint...
Efteråt bjöd mamma på god kyckling curry och hemmagjord citronglass med hallonsås. Det var riktigt gott efter många timmars jobb i trädgården.

Disney är så bra!

Idag såg jag och Jonathan den nya disneyfilmen "Trassel". Den var riktigt bra så den kan jag rekommendera.

Riktigt mysig med en liten tårsnyftardel som finns i alla Disney och resten av filmen sitter man och är sprudlande glad.

Jag är inte van vid att ha så mycket tid så nu har jag till och med hunnit exeprimentera med en efterrätt lite.

Den är inte hundra än men får experimentera vidare. Än så länge är det turkisk youghurt, mixade björnbär och krossade digestivekex. Har gjort liknande efterrätter med mascarpone som har lite krämigare konsistens vilket är godare...

Det är över nu...

Igår, fredag, så hade jag sista tentan för denna perioden i matte. Det gick som tur va bra och jag har en hel helg som jag inte ens kan plugga. Produktionstekniktentan gick riktigt bra i måndags också så det är skönt! Det firar jag med att ligga i sängen en lördag till klockan två, titta på TV, äta godis och pizza! Igår var vi ute med klasskompisarna och firade på biljardpalatset och sedan Valand. Det var riktigt kul men jag var trött och seg så vi drog hem ganska tidigt. Lillebror var på kortvisit också och bjöd på wienerbröd och kakor!

Lillebror va glader!
Han hade köpt ballerina kladdkaka kakor! Jättegoda att doppa i kaffet. Tydligen ska man doppa i mjölk för då är dem som bäst! Måste testa...

Plugg i stan

Idag har vi suttit på gamla café Vallgatan som nu är "Le Pain Francais" och pluggat. Vi tog en frukost när vi kom dit och en lunch innan vi åkte hem och pluggade. Plugget gick bra men som sagt matte är inte min favorit. Tur att andra tycker om det mer och kan hjälpa till!

Min De Luxe frukost!
Lunchen var inte lika god så den får inte vara med på bild. Jag är inget fan av gnocchi märkte jag idag...

Pluggmys

Nu när allt kretsar kring matte fram till fredag får man göra sitt plugg så mysigt det bara går! Tända ljus, ensam i vardagsrummet med musik medans killarna gett upp plugget för dagen och spelar poker i köket... Klockan är snart halv 1 och jag borde egentligen inte plugga efter rasten. Måste upp tidigt imorgon och plugga i stan. Imorgon blir vi alldeles för många för att få plats i lägenheten... Gillar ju caféplugg så det ska bli skönt!

Mörkt och skönt!

Vårkänslor

Vilket underbart väder det har varit idag! Jag har invigit vår balkong för året med en powernap i solen.

Får fixa lite så att det blir mysigt med kuddar och tyger framåt sommaren.

Det blir mysigt när man kan sitta ute även på kvällarna med tända ljus och en filt...

Tur att det finns en plats för alla...

Nu är lägenheten full med ivriga pluggisar... Det är tenta på måndag och fredag så vi pluggar allt tillsammans och det fungerar riktigt bra! Dock är det en liten lägenhet och stolarna räcker inte till längre ;)

Victor och Jonahan gillar golvet!

Vad hände med våren?

De skrev i Metro att våren skulle komma nu. Då börjar det snöa... Jag som längtar så efter våren! Jag hittade lite färgglada kläder på Asos och Nelly som får en att  drömma sig bort till lite varmare klimat!

Godaste kaffet

Vi köper alltid kaffe från Arvid Nordquist och har länge gillat "Kenya" men hittade nu en ny favorit. Arvid Nordquist ECO var jättegott. Hett tips när man sitter dagarna i ända och pluggar!


In i ugnen

Idag har jag haft väldigt ont i huvudet. Vi gjorde en riktigt rolig labb i skolan men kände efteråt att huvudvärken kom smygande. Därför blev det en riktigt enkel middag men ändå så himla god och underskattad. Varma mackor!

Full koll på mackorna i ugnen!

Den bästa mixen är skinka, tomat, ost och senap! Salami är också gott med chillipulver på!


Vardagsmys

Ikväll efter skolan var jag och Sabbe bjudna på middag hem till Siri. Siri bjöd på jättegod Ceasarsallad med riktig dressing och allt där till. Till efterrätt bjöds det på jordgubbar och glass. Så nu har jag ätit årets första jordgubbar som var från Spanien. Gott!

Sabbe så fin!

Siri är en hejjare på mat! Det var riktigt mumsigt!

Receptet är Simons, Siris kille som har detta som sin paradrätt! Jag förstår varför.

Sommarfeelings!

Chili con carne

Ikväll gjorde jag en favorit här hemma, chili con carne. Vi använder habanero, en av de starkaste frukterna som finns för att få till en god hetta! Efteråt bjöd jag på glass som vi bjöd på sist Johanna och Andreas var här.

Jag stekte minimajs i smör med salt och lade på.

Habanero. Man får verkligen passa sig så man inte tar sig i ögonen efter att ha hackat denna.

Denna glassen är jättekrämig och god direkt när man gör den. Nu har den stått i frysen och stelnat lite. Det man gör är att ta ett paket till exempel GB gräddglass och lägger i en stor skål. Ta fram ballongvisparna till elvispen och vispa till den blir mjuk och krämig. Tag sedan ett paket med frysta hallon och blanda med floursocker och lite vatten och mixa tills det blir slätt. Efteråt blandar man ihop den krämiga glassen med de mixade hallonen. Smakar som man gjort glassen helt själv. MUMS!

Mammis bästa semlor

Ikväll slet jag mig från pluggandet för en mysig kväll hemma hos familjen. Mamma hade gjort en god söndagsstek och efteråt bjöd hon på de godaste semlorna som bara hon kan göra. Jag har inte lyckats få dem så goda...

Dem är lika stora som de ser ut att vara, knappt jag orkar en hel. Pappa äter alltid hetvägg, alltså att man äter semlan med varm mjölk, det är också gott!

Middag hos de blivande föräldrarna!

Ikväll var vi hos Johanna och Andreas och blev bjudna på jättegod mat. Det blev en grön dröm till förrätt som var en soppa med persilja och vitlök. Sedan blev det goda grillspätt och hemmagjord potatisgratäng som var lika gott! Vi hade tagit med oss en cheesecake till efterrätt som Jonathan och jag gjort. Den blev god men väldigt mättande, en liten kaloribomb helt enkelt!

Jonathan och Andreas var glada! Jag klippte Jonathan igår så nu är det lite kortare!

Urban hade fixat ny frisyr i form av spikes! :)
Maten var jättegod och efteråt spelade vi spel! Mysig lördagskväll!

Såhär fin blev cheesecaken. Dock är bilden ganska mörk...

Ikväll blir det ensamt

Flera dagar i streck har lägenheten varit full med kompisar från skolan och vi har pluggat jättemycket och lämnat in arbeten med mera. Men nu är det fredag och vi är helt ensamma och ska njuta av rester från broccolipajen jag gjorde igår framför TV:n till serien "No ordinary Family". Imorgon blir det dock mer plugg men det är kul att plugga med andra!

Broccoli och bacon paj var gott :)

Imorgon ska vi på middag hos Johanna och Andreas. Ska bli jättemysigt och så ska vi se på Melodifestivalen. Vi ska ta med oss efterrätten som blir en Vaniljcheesecake. Receptet är från Jamie Oliver som vi hittade på recept.nu låter riktigt gott!

Hoppas våran blir lika fin som Jamies imorgon :)

RSS 2.0