Centrum

Vi hittade den pärla när vi var nere vid centrum som ligger intill havet. Mysiga restauranger och pubbar med uteserveringar. Centrum ligger några hållplatser bort eller en promenad på en halvtimme.
Centrum
 
 
 

 


Havsnära

Vi kommer ha havet ett par minuter nedanför huset! Vi har till och med mäklarhavsutsikt från lägenheten och från parkeringen ser man hela fjorden som går in!

Här har vi promenadvägen till skolan om man inte tar genvägarna mellan husen.

Från parkeringen ser man fjorden som går in. Precis till vänster kommer vi ha vår lilla uteplats på gräset.

Stranden precis nedanför.

Jag med området i bakgrunden. Faktiskt finaste området i hela Stavanger. Förstår inte hur vi kan haft sådan tur men någon tyckte väl att vi var värda det ;)

Här ser ni med ifylld röd prick vart vi kommer bo och avståndet till skolan.

Hafrsfjord

Vår tripp till Stavanger resulterade i att vi fick en jättefin lägenhet som ligger i bottenplan av ett hus i Hafrsfjord. I huset bor en mycket trevlig familj med tre småbarn. Lägenheten har öppen planslösning mellan kök och vardagsrum. Utanför har vi en liten uteplats samt parkering!

Fräscht kök med porslin och köksredskap inkluderat.

Jag älskar verkligen vårt nya badrum!

UiS

Vi åkte upp till Stavanger för att titta på ett antal möjliga lägenheter att flytta in i när skolan startar i augusti. Resan upp tog 11 timmar med ösregn och middagspaus. Väl uppe åkte vi till skolan och strosade runt på området innan första visningen.

Här kommer vi hålla till på Naturtekniska fakulteten.
 Skolans gym är gigantiskt!

Oliver 2 år

Vi firade Oliver igår som fyllde 2 år! Väldigt trevligt kalas med både smörgåstårta och gräddtårta, inte illa!!
 Från smörgåstårtsfabriken :)
Gott 
Vattenpistolen var roligast för Oliver iallafall ;)

Smööög


Midsommardagen

Vädret har varit sådär med blåst och delvis regn. Det blev dock en morgonpromenad och därefter shopping på bryggan.
Älsklingen och jag
New best pal...

Grill på G


Midsommarfirande

Vi åt sill och drack nubbe ute tills regnet kom!


Midsommarmorgon

Vi tog en kaffe imorse innan vi promenerade till Kungshamn för att handla frukost och midsommarmat.


Vi är framme!

Efter en massa köande på E6 kom vi äntligen fram till Smögen. Vi lastade av alla våra saker och drog ner till bryggan för att ta en promenad med Ella och äta middag. Det blev en god pizza vid havet.


På väg!!

Vi drar till Smögen!


Akutklipp

Fick akut behov av att klippa håret efter att ha pratat med en jobbarkompis. Fick en återbudstid och nu är det klippt. Grymt duktig tjej som har Salong Petra på Lindholmsvägen 3! Endast 295kr för klipp!!!
 

Ingenjörs-göra

Vi fick en robotarm att montera ihop av Annika och Urban nu när vi blev examinerade ingenjörer. Perfekt att pilla med en regnig söndag!
Massa komponenter.
Kugghjul till en av fyra motorer.
Ett par timmar senare var den klar och fungerade direkt!
Gripklo med ljus.
 

Färskpressad juice

Vi startade morgonen med färskpressad juice! Så mycket godare än den köpta!
 

Havet

Gick ut för att springa men kroppen var alldeles för svag! Pausar vid havet och ser om det kan ge energi för hemrundan...


Alexandre Bonnet

Igår tjuvstartade vi lördagens champagneprovning då Jonathan åkt till Danmark idag. Vi gick hem till Urban efter jobbet och köpte med oss räkor och jordgubbar såklart!
Alexandre Bonnet nr 7555, pris 259kr.
Dags för provningen!
Detta var en torr champagne med mycket syrlighet. Den var god men vi tyckte mer om den från förra veckan som hade tydligare och mer balanserade smaker. Tror jag saknade en liten uns av sötma, det som jag tror systembolaget syftar till som "nougat" som förra veckans test hade. Vi smakade champagnen till maten men den försvann något mot räkor, aioli och romsås. Passade bättre med vitt vin till maten.
 
Systembolagets information om champagnen
Smak:
Torr, lätt brödig smak med inslag av äpple, grapefrukt och apelsin. 
Doft:
 Diskret doft med inslag av äpple och gult plommon

Champagne hela sommaren

Jonathan fick en lysande idé för några veckor sedan. Vi ska testa olika sorters champagne varje lördag hela sommaren. Jordgubbar ska vara stående tillbehör.
 
Vi började igår och testade Charles Mignon nr 7719, pris 169kr. Urban kom lägligt hem till oss denna kväll och fick också provsmaka. Alla tyckte om den för att den var så välbalanserad, inte sådär sträv som vissa kan vara. Det finns en viss sötma som man bara märker vilket jag tyckte om väldigt mycket. Vi smakade på champagnen tillsammans med en smakrik soppa på saffran, hälleflundra och lax. Vi testade samtidigt ett vitt vin till soppan som totalt dog ut mot champagnen som var perfekt till!
 
Systembolagets information om champagnen
Smak
Torr, utvecklad smak med inslag av rostat bröd, gula plommon, nougat och grapefrukt. 
Doft
Brödig doft med inslag av gula äpplen, nötter, rökig mineral och apelsin.
 
 

Första frukosten ute

Vi har varit lite på latsidan med att ta med frukosten ut på balkongen men nu var det dags! Speciell känsla och kaffet smakar som bäst när solens morgonstrålar lyser på en.
 

Examen

Vi firade vår examen lite lätt i lägenheten och bjöd först på paj och därefter glass med jordgubbar. Alla fick plats trots att det var lite trångt. Tur att vädret var bra så man kunde nyttja balkongen!
Hela gänget vid presentöppning.
Vi fick så fina presenter av alla och Jonathans farmor och farfar hade även kommit ner från Värmland för att fira oss!

Studenter *2

Vi hade fullt upp i onsdags och firade både Jonathans kusin Simon och Björn vars familj vi alltid umgåtts med.
Vi var med på Simons utspring i Kungsbacka.
Simon
Annika förbereder hemma i Kungsbacka för att gästerna ska komma.
När Simon kom hem lärde han oss massa om fotografering! Alltid kul med tips när man är nybörjare!
När vi kom hem till Göteborg och skulle fira Björns student bjöds det på en riktigt god buffé och vi stannade till sent innan det var dags att promenera hem och sova hos mor och far.
 
 

Blodomloppet

Jag tog mig genom Blodomloppets 10km på 53.48 min! Jag är helt klart nöjd men nästa gång ska jag vara i tid och stå först när starten går så man slipper trängas som små hönor i starten... Tror på bättre tid snart fastän jag är nöjd med min prestation!
Målgång
NÖJD!
Det här goa gänget hurrade på mig in i mål och bjöd på picknick!
Mor och son :)

Efterrätt à la Jonathan

Mascarponekräm med hallon och granatäpple och till detta hemgjorda havreflarn täckta av choklad. Jag har det bra!

Ingenjör - check!

Gjorde precis redovisningen av examensarbetet tillsammans med Jonathan. Vi väntar på godkännande från examinatorn samt från sista tentan men det ska inte vara några problem! Gött!


Firande och shoppande

Vi åkte in och mötte upp mormor som bjöd på fika på Ahlströms Café idag. Därefter valde vi en examenspresent på Josephssons som vi ska få av henne. Jonathan köpte ett par converse och jag ett läppstift och sedan var vi klara för att fira Malins student! Annika hade fixat så fint med massa god mat och tårta. Vi stannade hela kvällen och avslutade med lite grillning och krocket i trädgården!
Grannie.
Min fina!

RSS 2.0