Idag är ingen vanlig dag...

...För idag är det pappas födelsedag! Grattis Grattis! Ska snart hem på middag hos er och kanske överge en liten present. Fram tills dess blir det plugg med en mycket stor godisskål som hjälp... Jag har ingen större förkärlek till Excels OM-funktioner.

Elle på lådan

Oh, äntligen kom Elle med posten! Blev så glad att jag bara lät den ligga på bordet medan jag satt med matten. Jag skrev upp ett mål att när jag gjort fyra sidor matte fick jag öppna och läsa. Synd att det inte kommer en tidning på lådan varje dag...

Älskar mattidningar!

Underbara helg är redan slut...

Helgen bestod som vanligt av pluggande men även annat roligt också, plus att man kan kombinera plugg med fika på stan så blir det direkt mycket roligare! Fredagar är jag faktiskt ledig från skolan men det innebär inte att jag är ledig från pluggandet. I fredags mötte jag upp Paula i stan klockan nio på morgonen för att ta frukostfika och arbeta med excell på Brogyllens Café.

De har underbart god frukost med lite allt möjligt beroende på vilken frukost man väljer. Vi tog oss en solskensfrukost med kokt ägg, ost och skinkfralla, juice, latte och youghurt.

Efter några timmars plugg på Brogyllen så måste man få lite ny energi i form av socker! När lunchgästerna kom så blev det lite väl brötigt trots att vi satt på ovanvåningen så vi vandrade vidare. Vi landade på Café Vanilj som vi pluggade på förra fredagen också. Där blev det god lunch och vidare plugg.

Pauline och jag gjorde jättegod fiskgratäng till middag hemma hos oss. Eftersom Jonathan inte äter fisk så är det lika bra att passa på när han inte är hemma. Paula och jag tyckte iallafall att det blev väldigt gott.

På lördagen fick vi finbesök av lillebror och Frida. Jag bjöd på smördegsinbakad oxfilé med klyftpotatis och bearnaisesås (lillebrors favorit). Till efterrätt blev det äpplepaj med vaniljsås. Pajen tog slut så jag antar att den också var uppskattad. Efter massa god mat så spelade vi FIFA! 

Nörd

Jag har blivit en riktig pluggnörd. Måste skaffa glasögon så jag ser ut som en också! Jag gör inget annat än att vara i skolan, äta och plugga. Trodde det skulle finnas tid för annat när man pluggar men ack nej, sitter till midnatt varje dag med dator eller bok. Vill helst sitta hela natten för att komma ikapp men man ska orka nästa dag också... Det är skönt att jobba det ska jag aldrig glömma!

Tror inte att jag nämnt att det är jag som planerat och byggt upp Volvos produktionslina med hjälp av Automod. Min kinesiska version är lite mer utförlig där jag även använt matriser i Excel för att få en mer verklighetstrogen bild... Jag har projektet i PowerPoint om ni är intresserade (observera att det är på kinesiska).

Jag hjärta Dig


Han får mig att skratta och efter snart fyra år pirrar det lika mycket i magen... Jag skrämmer dig inte när jag pratar om vad våra framtida barn ska heta eller hur vårt bröllop ska vara. Vi drömmer ofta om en tomt vid en sjö eller ett hus ute i Hjuvik. Det är inte alltid glada miner men ett förhållande skulle inte fungera utan det heller. 

Trip till Amriic

Jag är precis hemkommen från en riktigt mysig helg hos Amra i Jönköping. Jag och Sabbe åkte tillsammans upp med bus4you som jag kan rekomendera till alla som ska åka buss. Riktigt sköna stolar med mycket plats! Vi kom upp och blev bjudna på orientalisk mat, Amra är riktigt duktig på matlagning! På kvällen var vi bjudna på inflyttningsfest till hennes vänner. Mycket trevlig kväll som slutade i sjungande till gamla Backstreet Boys och Spice Girls låtar! Tack för en underbar helg!

Sabbe och jag så glada!

My Marilyn Monroes...

Vanilj

Jag har varit i Jönköping i helgen och därför inte skrivit någonting... Hade dock en mysig pluggdag med Paula i fredags! Vi gick till Café Vanilj när de öppnade, åt god frukost och satt i vår lilla vrå tills det blev dags för fika ett par timmar senare... Efteråt blev det shoppping, jag köpte en skinnjacka och pälskrage medan Paula hittade snygga höstskor med kilklack.

Det är kul att plugga...

Ifall man får sånna här goda bullar!


Middag hos Anna

Efter skolan idag bar det av till Anna där jag blev bjuden på jättegod spenatsoppa. Jag kan inte receptet utantill men man fräste spenat med lök och så var det fond, grädde och lite annat gott i. Godare och lyxigare än den vanliga varianten jag är van vid att mor gör. Vi satt faktiskt på balkongen och njöt av solen, kanske sista gången man gör det i t-shirt i år. Efteråt åkte vi till dansen. Har slutat Music Video Disco och börjat med House nu. Riktigt annorlunda och kul dans med influenser från massa olika dansstilar. Självklart glömde jag att ta bilder idag men har många bilder på mig och Anna så här kommer en!


Nummer 1

Jag kommer resten av mitt liv leva på att min tandläkare idag sa att jag har kolossalt fina tänder och hamnar därför i den lägsta riskgruppen, 1. Vilket innebär att jag bara betalar 40kr/månaden nu när jag blir över 21 år istället för en stor klumpsumma efter varje besök. Allt ingår förutom tandblekningar och liknande.

Jag har även tagit lite bilder på våra skåp som nu är upphändga och klara! Jonathan är så händig!

Här är de nästan klara. Spotlights är insatta och det är bara de vitlackade luckorna som ska på. 

Såhär mysigt blev det. Passar bra till höstmörkret som kommer nu.


Långfredag

Igår, fredag, hade vi ingen skola så dagen blev sådär sjukt lång och idag känns det som söndag fastän det bara är lördag... Skönt! På fredagsmorgon mötte jag lillebror och köpte lyxfrukost som vi mumsade i oss länge. Jonathan var iväg och hämtade våra klarlackade luckor till de nya vitrinskåpen.

Det tog lång tid att få av all maskering på glasen så jag smög iväg till Nöllers Café med Sabrina och Hanna medan killarna fick klara sig själva.
På kvällen kom Pauline och det blev matteplugg för hela slanten och lite god middag, Flygande Jacob.
Jag har aldrig hittat ett bra recept på Flygande Jacob på internet så jag har hittat på mitt egna. Det tycker jag är bra iallafall!

Recept Flygande Jacob 4 personer.
1 grillad kyckling
1 tsk Italiensk salladskrydda
5 dl grädde
2 pkt bacon
1.5 dl Heinz chili sauce
En handfull salta jordnötter (kan uteslutas)

1.Sätt ugnen på 225 grader. Ta bort allt kött från kycklingen och gör bitarna lika stora genom att dra isär köttet med fibrerna. Lägg det i en ugnssäker form och strö över salladskryddan.
2.Vispa grädden hårt och vänd ner chilisåsen. Försök inte med några minivarianter av grädde! Bred chiliblandningen över kycklingen och sätt in i ugnen i 20 minuter.
3.Knaperstek under tiden bacon och låt rinna av på hushållspapper. Koka ris, jag gillar jasminris till.
4.Ta ut formen från ugnen och strö över bacon, jordnötter och servera med riset.

(Jag gillar inte banan så mycke så jag utesluter det men vill man ha det så är det bara att lägga skivad banan på kycklingen under chiliblandningen.)


Sushikväll

Påväg hem från skolan så var jag jätte trött och kände inte ens för att göra varma mackor, så vi köpte med oss sushi från Frölunda Torg. Det är inte riktigt Jonathans favorit men det finns som tur är en typ som han gillar, ris med avocado. Efter vi hade beställt så fick de springa och köpa mer avocado då det är bägges favorit!

Jag gillar Maki-rullarna, sedan kom jag inte på något annat gott än avocado... Jonathans lite enformiga tallrik!


Pluggisar

Idag har det varit matte för hela slanten. Vi började efter lunch med tre timmar matte. Sedan fortsatte vi med matte efter skolan (Jonathan sov) och nu har det varit matte från det att vi kom hem. Jag kommer drömma i siffror. Egentligen var tanken att gå på grillkväll i parken för att träffa de andra på skolan. Men när vi kom till parken så var det en lekplats med barn som gungade och en massa ungdomar som söp. Lite lätt pinsamt så vi gick ganska snabbt därifrån... Den inköpta korven spar vi till ett bättre tillfälle!

En tröttis...

Det är så himla kul med matte!

Skyndandes iväg från lekplatsen.


Min underbara dator

Idag var jag och Jonathan iväg med Urban för att kika på datorer. Vi var på Inet som tyvärr inte hade rosa datorer men Jonathan hittade sin där. Han ville ha en lite mer avancerad än mig. Jag nöjer mig med att den ska klara av Office-paketet, något mindre program för skolan och självklart blogga. Vi var även på MediaMarkt, OnOff och Siba. Siba hade min favorit men jag fick köpa till ett större Ramminne på Inet så den klarar av lite mer. Det blev en Asus som både matchar min blogg och Ipod!

Nu under kvällen har vi varit med våra True Blood slukare hos Urban och Annika på middag. Vi fick god Caipirinha till drink på altanen och toast med räkor till förrätt! Sedan bjöds det på gott från grillen och en favorit - grillad banan med glass till efterrätt. Man får passa på nu för snart är det inte lika trevligt att stå ute och grilla... Vi hade det iallafall mycket trevligt!

Glasögon orm

Nu när jag har börjat plugga så är det väl lika bra att satsa hela vägen och skaffa sig ett par glasögon. Tanken var att hitta snygga till Jonathan men det fanns större urval till tjejer... Eftersom jag egentligen inte är i behov av det så får jag i sådana fall skaffa med fönsterglas. Jonathan tyckte inte några passade men men...

Vad tycker ni? Passar jag i glasögon och vilken stil?

RSS 2.0