Rosenkafét

Vi lekte med Oliver på en jättefin lekplats vid Trädgårdsföreningen. Blev sedan lunch vid Rosenkafét som var så fint och mysigt. Nästa gång blir det däremot fika då lunchen inte var så speciellt för över 100kr. Har hört att de gör gudagod Morotskaka.
Jonte och Josiane
Oliver halvt försvann i Hortensian
Vackert
Massa lek
Lilla Linnéa 

Smycket

Finaste smycket från mamma åkte på idag. Är det kalas så är det :) men innan kalas var det stan och en tur till Trädgådsföreningen.


Grillning

Vi har fått köpt presenter till kalaset imorgon och avslutade dagen med en grillkväll i Tuve!
josiane gjorde en god Campari drink till oss.
Halloumi, grönsaker, potatis, grillsås och majs.



Sooola

Vädret sprack ju upp och blev jättevarmt på altanen i Tuve :) 
full blom 
Nu ska vi köpa present till mitt kusinbarn Sarah :)

Myskväll

Nu har vi ju flyttat hem till Josiane i Tuve. Har haft en mysig kväll med god mat och spel. Josiane bakade även bröd under kvällen så vi fick smaka nybakat mitt i natten :)
När & Fjärran spelet. 

Mumma :)

Ny mobil

Skaffat en iPhone 6 :D så mycket bättre kamera och med massa kul inställningar. Jonathan har också skaffat sig en ny iPhone så nu sitter vi som klistrade.


Packa packa packa

Pappa är påväg för att hjälpa oss med flyttlasset hem, snart bär det av mot Göteborg!



Gladmaten dag 2

Blev en tur till Gladmaten idag igen fast med Helle och Jonathan. Ätit massa idag igen men man förstår att Norge är ett u-land när det kommer till mat... Deras matkultur är i botten om man jämför med Sverige. Över hälften av alla stand har burgare, korv eller wraps...
Jonte o Helle
Sånna här små rätter har alla stand för ca 30kr.
en öl i solen 
Stappmätt :D

Gladmaten

Mötte upp Kathrine som jag jobbade med förra sommaren för att gå på matfestivalen "Gladmaten" idag inne i Stavanger centrum. Ätit massa gott bland annat Etiopisk mat som var väldigt gott! Tog även ett glas vin på kajen ihop. Imorgon ska jag in med Jonathan och Helle. Har kikat in massa stånd jag ska testa då, för man blir mätt alldeles för fort ;)
Kathrine
Mätta och belåtna.

Kvitsøy

Kom ut igår till Kvitsøy där Lisbeth är uppväxt och har sina föräldrar Siv och Kaj. Ön ligger 40 minuter med förja från Stavanger och har bara drygt 500 invånare. Vi blev bjudna på stor matfest och vi var ett stort gång som satt i sjöboden och åt och hade det trevligt hela lördagskvällen. Idag har vi varit ute och fiskat.
De bor så fint att det är obeskrivligt.
Jonathan och Eirik
Lille Jonas fiskade krabbor.
Eiriks fångst. Vi fick massa Lyr. Tror det kan vara lyrtorsk på svenska? Vad tror du Pierre? 
Jag fick upp två och jonathan fick massa.
Siv panerade och lagade en fantastisk lunch/middag. Känns helt okej att äta fisken två timmar efter att man själv dragit den upp ur havet :) 

Soldyrkare

Som Stavangerbo så dyrkar man solen när den visar sig en hel dag! Jag har kunnat sola och läsa hela dagen. Läser just nu andra boken i serien "Den mörka materian" varav första boken filmatiserades och blev Guldkompassen som är så bra. Avslutade dagen med en långpromenad med Jonathan och sen ett glas vin i solen.



Löp löp

Köpte nya löparskor på Löplabbet i veckan! Alltid lika bra hjälp och service. Känns bra än så länge efter två rundor. Idagfick jag även med Jonathan, säkert tre år sen han var med mig ut för att springa :) men han har kondition som en atlet!!!
Svettigt
Gamla och nya, fortfarande Asics.



Tjejkväll med bästa

Har varit ute med Helle hela kvällen på indisk restaurang där vi åt säkert 9 rätter! Blev en öl på en uteplats och nu är jag påväg hem efter en toppen kväll. Lite ångest för att lämna Norge och flytta hem men det får bli många besök :)



Göteborg nästa

Nu har jag fått ett jobb som jag verkligen tror passar mig plus att det är i rätt stad. Kändes jobbigt att tacka nej till ett jobb men nu känns det som helt rätt beslut, nya möjligheter dyker alltid upp. Vi skålade i bubbel igår :)
 
 
 

Mer firande

Fick lite bilder av Josiane från vårt kalas hos pappa i helgen.
Alla fina presenter ☺️
Bra väder fick vi också.

Vi bjöd på lite snittar och bubbel samt avslutade med en god sommartårta från Nöjdhs konditori.

Barabicu och firande

Blev lite firande hemma hos pappa med bubbel och tårta i helgen för att vi är klara civilingenjörer plus min födelsedag. Var även ute och åt med vänner på Barabicu i stan. Så gott och trevligt! Kommer gå tillbaka snart :)
Älskar glaset och flashar med fina presentklockan från jonathan.

Gjorde egen guacamole 
Tony Hasse o jag


RSS 2.0