Bästa tomaterna

Måste bara tipsa om de absolut bästa krossade tomaterna! Det är såå stor skillnad på krossade tomater och KROSSADE TOMATER. Testa! Har hittat dessa i flera olika butikskedjor nu.

God Jul och god fortsättning


Hoppas alla fick en fin jul med nära och kära (L)

Julgodiset

Vi gjorde lite julgodis och gav bort i julklapp. Det blev Bountybollar och cognacstryfflar. Blev riktigt gott och uppskattat!

Det blev dubbel sats av bountybolarna vilket gav cirkus 130 bollar. Chokladen att doppa i tog slut så får göra klart resten någon annan dag.

Mobilkameran ändrar lite på färgerna men alla bountybollar är doppade i ljus choklad. Receptet tog jag från
http://www.bloggfamiljen.se/matplatsen/?p=61503
 som är väldens bästa matblogg!


Underbar middag (L)

Ikväll var Tony och Martina här på middag och självklart tog jag inte ett enda kort på hela kvällen, illa! Men vi hade en mycket trevlig kväll med fisksoppa à la Morberg och kärleksmums till efterrätt och sedan blev det "Worms" på playstsation. Tack för en toppen kväll det var riktigt mysigt. Filmkväll och pizza blir det efter alla jultillställningar (L)

Tomtegröt och julbord

Höromdagen åt vi risgrynsgröt till middag, inte så passande som middagsmat men ack så gott!

Kanel, socker och mjölk trodde jag var självklara valet till risgrynsgröt men Jonathan äter utan mjölk och utan kanel, endast socker... Hur äter ni eran tomtegröt? Recept tror jag alltid finns på förpackningen men jag tillsatte någon matsked socker bara, jättegott.

I skolan idag hade vi julbord för bara 49kr och riktigt gott var det också! Jag fick inte plats med prinskorv och jansson så fick hämta en gång till och sedan var jag i matkoma...

Toppenhelg i gott sällskap

Har haft en riktigt mysig helg som spenderats i goda vänners sällskap då Martina bjöd på parmiddag*5 på lördagen. På fredagen blev jag bjuden på jättegoda quesadillas hos Martina och så blev det morotskakabak som blev efterrätt till 10 hungriga munnar på lördagen. Dessutom Idol-final och rätt person vann ju enligt mig!

Bakade från samma recept som vi bjöd på när Jonathan fyllde år. Lika uppskattad denna gång men nu skippade vi marsipanmorötterna.

Jag ska skriva in receptet nu eftersom det är så krångligt att hitta det då jag går in på en hemsida med onlineböcker och provläser Malou von Sivers bok Rosendals trädgård varje gång.

Rosendals morotskaka à la Malou
2,5 dl neutral olja
3,5 dl strösocker
4 dl rivna morötter
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
1,5 tsk kanel

Topping à la Malou (med en tvist)
200 g riktigt smör
3 dl florsocker (två räcker enligt mig)
0,5 citron saft och skal (ta skalet från en hel)
200 g philadelphiaost

Vispa olja och socker. Tillsätt de rivna mörotterna och blanda sedan i äggen ett i taget. Blanda de torra ingridienserna och vispa sedan ner i smeten. Häll smeten i bröad form och in i ugnen på 200 grader i 35-40 minuter.
Testa med provsticka för kakan har aldrig blivit klar efter denna tiden utan närmre 50 minuter, även testat med ny ugn. När jag gör i min gamla ugn så är kakan svart efter 10 min och klar efter 75 min...

Toppingen gör du genom att blanda smör, florsocker och citron till en jämn smet, det funkar faktiskt med ballingvisparna på elvispen och sedan i med philadelphian. Den brukar jag blanda ner med slickepott.

Dan före Lucia

Nu står julgröten på spisen, Jonathan ligger och sover och jag lyssnar på Beyoncé vilket jag aldrig gör annars men det är mysigt i bakgrunden. Jag får liksom inte lyssna sönder på julmusiken för då kommer Jonathan ha tröttnat innan julen ens är här. Men imorgon är det Lucia och som tur är så har jag laddat frysen med massa lussekatter. Jag var hemma hos mor och far och bakade trippel sats, 70 bamsingar till lussekatter blev det och hälften är i min frys (L)

Detta är innan jäsning... 8 påsar saffran gjorde den såhär gul och fin.

Ska det bakas så ska det... Jag och mamma hade att göra.

Anledningen till att jag inte bakar lussekatter i mitt kök är för att det finns en meter att arbeta på samt en ugn... Här finns lite mer plats plus två ugnar, det går undan.

Sååå saftiga. Knåda aldrig degen efter jäsning. Gör hellre fula saftiga lussekatter än fina torrisar.

Imorgon är det upp innan tuppen och sätta på kaffe, värma lussekatter och gosa in sig med täcke framför tv'n och titta på Lucia på SVT2 kl:07.00 imorgon bitti (L) Sedan blir det shopping på stan med mami.

Röda läppar

Just nu gillar jag röda läppar (L) Vill ha ett nytt knallrött läppstift. Gillar inte riktigt att det är glitter i det jag har...


Hittat min dröm

Jag vill driva detta hotell men först behöver jag 350 miljoner kr...

Hotellet ligger på Mallorca.

Lyx...

Hotellet ligger nära en by som heter Puigpunyent.

Omgivningarna och utsikten slår allt.

Här vill jag gifta mig (L) Efter vigseln dukas långbord här...

(Hotellet ligger ute på hemnet.se. Fyll inte i något på län eller liknande utan tryck direkt på sök. Välj därefter att dyrast objekt ska visas först så kommer denna dröm upp.)

Mera julpynt

Har fixat lite mer med min juliga skål. Köpte plastäpplen som ser riktiga ut och sedan hittade jag väldens största kanel som doftar så gott! Hittade detta på en Interflora butik i Borås, "Flowers Flowers" kan den nog heta...

Lite fylligare.
Fick även lite extra julpynt i form av en liten tomtenisse på besök idag!

Oliver gillade renpläden :)

Sötaste!

RSS 2.0