Död åt degen

Skrev ju om min satsning på att göra en surdeg... Jag har gett den all kärlek men det räckte inte ändå... Degen åkte ut i vasken igår då inte en enda bubbla kommit. Antagligen har jag rört om med en sked som haft lite lite liiite diskmedel kvar som dödat bakterierna... Ny satsning gjordes igår så förhoppningsvis har jag en surdeg att baka på om en vecka...


Vegetarisk Wok

Ikväll lagade vi vegetariskt. Oftast äter vi alltid någon typ av kött till middag så jag tänkte testa något annat! Vi wokade (stekte) allt på hög värme i olja för att sedan lägga i en blandning av olja, soya, vitlök och honung. Till sist lade vi i kokta nudlar. Snabbt, enkelt och gott.
Man kan ju woka vilka grönsaker som helst men vi tog, vitkål, morot, broccoli, sockerärtor, paprika, bambuskott och minimajs. Alltihop färskt, det är ju alltid godast!
Här har alltihop åkt i och blandats, jättegott och krispigt!

Sova ut

Imorse fick ingen klocka väcka mig, vaknade efter 11! Har tagit det lugnt idag och pluggat ytterst lite... Vi var barnvakter under kvällen för lille Oliver. Det blev självklart melodifestival också!
 

Grattis finaste Martina

Martina fyllde 24 år igår och det firades med för-för-fest, för-fest och utgång! Jag mötte upp Anna i stan för att göra oss klara för kvällen i Annies nya lägenhet!
Annie
Anna o Annie färdiga o fina för att dra vidare till Martina för middag och mys med tjejerna.
Lollo o Sanna hemma hos födelsedagsbarnet. Vi blev bjudna på italienska pajer och kladdkaka till efterrätt, gott som alltid!
Martina o jag
Amriic o Tinis med nymålade naglar! Taggade för Gayklubbande hela kvällen at Gretas!

Surdegen nr 2

Har blivit sugen på att sätta en surdeg för andra gången i mitt liv. Jag har bara bakat surdegsbröd en gång för jag dödade surdegen ganska snabbt då den glömdes bort. Nu gör jag ett nytt försök och har läst på mer. Jag insåg ganska snabbt när jag var inne på olika brödpassions-bloggar att mitt mjöl i skafferiet inte höll måttet. Det innehåller askorbinsyra som är ett mogningsmedel för att hjälpa brödet att ge ett hyffsat bra bröd då mjölet i sig inte klarar av det...
 
Har varit på jakt efter ett ekologiskt odlat mjöl där vetet inte besprutats sönder på fälten, fått växa på åkrarna och sätta rediga rötter i jorden för att ta upp näring. Ett ekologiskt mjöl utan askorbinsyra fungerar som ett mjöl egentligen ska. Svaret blev Saltå Kvarns ekologiska mjöl och nu står min surdeg och bara väntar på att få all min kärlek!
Askorbinsyra i sig är absolut inget farligt men helt onödigt att tillsätta ett mjöl som är levande och välmående då det mognar av sig självt utan tillsatser. Jag har utgått från ett recept på denna blogg om ni också vill testa http://gronaskafferiet.se/starta-en-surdeg-pa-enklaste-vis/ 

Himmelsblå

Fick så söta blommor av Annika och Urban när de var över på middag!

Ute på landet

Jag och Martina åkte ut till Jenny igår och red ut på hennes hästar. Jag fick rida fina Assim! Efteråt åkte vi hem till Frida som bor intill och lagade tacos tillsammans. Riktigt mysig dag!


Alla hjärtanes

Efter en heldags arbete i Varberg var vi helt slut men fick ihop en enkel romantisk middag ändå!
Ostar, kex, surdegsbröd och gott vin är alltid en lyckad kombo.
En söt hjärtformad ost hittade vi på ICA Åkered.

Semla

Blev bjuden på semla igår på jobbet men den dagen man egentligen ska äta är imorgon den 12e februari. Jag älskar ju semlor! Mammas semlor slår dock allt...


Tavlan är klar

Jonathans tavla är äntligen färdig och pryder nu väggen i köket med alla små fiskar, passande...

Middagsbjudning

Vi har haft Annika och Urban över på middag ikväll och haft en mycket trevlig kväll tillsammans med god mat! Jonathan stod för det mesta av maten med recept vilket var väldigt skönt, dock stod jag för planeringen vilket är det roligaste :) Jonathan gjorde sin oxfilépasta och därefter Tiramisu till efterrätt (L) Kan inte ge recept för det finns tydligen inget till huvudrätten. Däremot gör han efter Paolo Robertos recept på Tiramisu men byter ut kexen mot digestive och likören mot whiskey... Jättegott!

Taco Surprise

Jonathan överraskade mig med tacos när jag kom hem häromdagen (L)

Jobbmacka

Jobbat en del på Båtmässan nu och då är det perfekt att ha med sig nyttiga mackor!

Hurra!

Martin har fyllt 21 och det firades hemma med familjen! Grattis Lillen!
Congrats (L)
Älskar prinsesstårta!

Espresso

Anna och jag möttes upp för en fika på Espresso House, senare anslöt sig både Sabbe och Annie. Efteråt gick jag till 4gott och köpte massa godis för en filmkväll här hemma! Bra fredag :)
Blueberries
Bästa platserna för att speja på allt folk!
 

Plus

Det har blivit något varmare ute nu så idag fick det bli en andra löprunda för detta året. Konditionen är i botten men dags för ändring på det. Hoppas faktiskt på lite varmare väder nu, vi har ju faktiskt haft en fin vit vinter!


RSS 2.0