Ugnspannkaka

Ugnspannkaka associerar jag till pappa för det är ju "pappas pannkaka recept" :) kanel och socker ska vara på! Kanske inte någon fin lördagsmiddag men funkande perfekt idag! Recept hittar ni här: Pappas Pannkaka


Gröttraditioner

Vi äter fortfarande havregrynsgröt varje morgon men den varieras med rivet äpple, russin som får koka med (min favorit) och frysta bär. Mamma ska skicka recept på en god gröt jag åt som liten som ska testas framöver. Idag blev det blåbärsgröt :)
Jag ska skriva en artikel till skolan om fadderveckan idag så lite kul avbrott från studierna! Har börjat lite men har mycket kvar... Jonathan hjälper till också. Bra att man startat dagen med en riktig frukost :)


Spist pizza

Ikväll har ett gäng från klassen lagat pizza tillsammans, kollat på norsk The Voice och spelat Alias. Veldig koselig kveld ;)


Spenatsoppa

Hacka en lök och fräs tills den mjuknar i en stor kastrull. Fyll på med några dl vatten (3-4dl, tillsätt gärna mer senare efter eget tycke) och häll i 450gram fryst hackad spenat. Lägg i en grönsaksbuljongtärning samt en skvätt kycklingfond. Koka samman och tillsätt 3dl matgrädde, salt, peppar och en knivsudd malen muskotnöt. Koka soppan samtidigt som du kokar ägg vid sidan av. Smaka av och servera :) Billigt, enkelt och gott. Detta recept räcker till fyra personer. Spara inte spenat då det utvecklas farliga ämnen om den får stå efter att ha blivit uppvärmd!! Gott med en öl till ;)


Klättring

Vi testade gymmets klättervägg idag. Så kul :) vi ska ta en kurs framöver för att kunna säkra mot varandra när vi klättrar. Idag var Lisbeth och Eirik från klassen med och säkrade oss när vi klättrade. På bilden ser ni Jonathan in action.


Vackra hemgång

Igår var det invigning av skolans pub för hösten och det var fullt! Nästan hela klassen plus resten av skolan var där vilket var kul men trångt! Hemgången från skolan är alltid så vacker med havet att blicka ut mot!


Nu börjas det

Allvaret har satt igång och det är dags att gräva ner sig i fyra ämnen samtidigt. Mycket mer än vad jag är van vid men det ska nog gå bra!


Frid i kaoset

Vi lagade vår första måltid ihop bara jag och Jonathan idag. Vi lagade minestronesoppa och öppnade en flaska vin! Vi ska spela FIFA hemma hos två kompisar ikväll så det bär av snart. Det är smått kaos i lägenheten fortfarande men man tar det för vad det är just nu... Martina oh Tony ringde förut på Skype från NY (L) saknade älsklingar!!!


Predikstolen

Hej där hemma i Sverige, ni är saknade (L). Uppdateringen har varit dålig men vi har festat i snart 100h i streck! Kanske inte konstant med det är fullt upp från tidig morgon till kväll under fadderveckan i Stavanger. Vi har varit på pubrunda, surfat, båttur, företagsbesök, kört massa lekar, Togaparty med vita lakan som kostym och hängt med vänner! Vi har helt enkelt haft det riktigt bra under vår första vecka i Stavanger! Vår kår (INDØKS) har bjudit på alla aktiviteter, mat och dryck under hela veckan :) Innan fadderveckan hade vi både Urban här och mina föräldrar som hjälpte oss med inflyttningen. Tillsammans med Urban åkte vi och Jonas som också studerar med oss i Stavanger till Predisktolen som ligger nära Stavanger.
På färjan.
Fritt fall på över 600 meter.
Här sitter jag längst ut på spetsen...
Jonathan
Lite fjärilar i magen...
Smååå båtar.
 
 

Att sakna...

Har under den senaste tiden hunnit träffa nära och kära innan det det bär av till Stavanger imorgon! Jag och Anna åt en god avskedsfrukost på Le Pain i stan igår och Martina kom förbi mig på jobbet idag med kaffe och center (L) Utan sina vänner och familj så skulle livet vara tomt... Tur att jag har de bästa :)


Sååå god!


Avskedsmiddag

Vi blev bjudna på middag hemma hos Annika och Urban igår. Lika gott som alltid och det är bara att sätta sig till dukat bord och njuta. Johanna, Andreas och Oliver var också med. Det blev lite som en sista middag tillsammans på ett tag... Lite tråkigt men kul när vi kan bjuda på middag i Norge istället!


Avkoppling i kaoset

Jag flydde från flyttkartongerna häromdagen och valde istället att ta en lugn skön kväll tillsammans med Martina och Lollo. Vi shoppade lite och handlade mat för kvällens middag.
Gott mousserande vin för endast 55kr!
Lollo gjorde krusbärskräm som blev kvällens efterrätt.
Fina!
God middag!
På kvällen blev det film och jag valde även att sova över. Lollo bjöd på styrkepass ute på gräsmattan innan frukosten idag så man med gott samvete kunde lata sig på altanen i solen. Hela eftermiddagen/kvällen däremot har varit ett rännande med flytt, nedpackning och planering... Back to reality... 

På bryggan

Martina och jag köpte med oss picknick igår och satte oss nere vid Sannegården. Vi hade med oss lite olika skaldjursröror, ost, gott bröd och rosé.
Fina du (L)
Till efterrätt blev det choklad och vindruvor!
Vädret var lite ostadigt och det kom några droppar regn och därefter några strålar sol om vartannat.
 
 

Bortbjudna

Jag slutade sent igår men blev upphämtad av Urban och Jonathan för att äta middag tillsammans med Annika och Oscar. De hade lagat jättegod fisk på grillen i foliepaket och därefter blev det grillade frukter med glass. De har varit iväg och rest i flera veckor så vi fick se massa fina bilder som gav mig lite resabstinens! Men snart reser/flyttar vi också, bara en vecka kvar imorgon. Stackars Oscar fick stå ut med min lilla kluns till pojkvän :p


RSS 2.0