Hallongrottor Recept

Bakade hallongrottor (haha fick översätta så fint till raspberry caves) och bjöd lite vänner här i Norge i veckan som var så uppskattat! Så kul att baka typiska svenska saker eller svenska maträtter, då det blir en helt ny upplevelse :)
Hallongrottor recept

125 g smör, rumstempererat
3/4 dl socker
2,5 dl mjöl
1/2 dl potatismjöl
2 tsk äkta vaniljsocker
1 tsk bakpulver
 
ca 1 dl hallonsylt till fyllning

Vispa smör och socker. Blanda resterande torra ingredienser i en bunke och blanda i smörkrämen. Ta upp degen och rulla ut till en längd och dela i 30-35 bitar. Rulla till små bollar och lägg i små formar och tryck sedan ett hål i som fylls upp med sylt. In i mitten av ugnen på 200 grader i 12 minuter. Går jättesnabbt att göra och blir riktigt gott!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0