Morgonfrallor

Imorse var det upp tidigt och komma iväg till affären för att inhandla ost och lite gott till frukosten. Fick ett litet infall igår kväll och började baka. Gjorde en deg till frallor som fick jäsa i kylen hela natten. Ändrade om lite från ett recept jag fann hos Ljuvlig mat.
Recept Frallor
30 gram hasselnötter
7 st svisker/torkade plommon
20 gram jäst
4 dl kallt vatten
5 dl rågmjöl
4 dl vetemjöl
1.5 tsk salt
1-2 msk mörk sirap
 
Hacka nötter och klipp svisker i små bitar. Rör ut jästen i vattnet och tillsätt mjöl, salt och blanda till en jämn smet med degkrokar. Tillsätt sirap nötter och svisker och blanda. Strö över lite mjöl, sätt på plastfolie och sätt in i kylen över natten. Mjöla bakbordet ordentligt och tryck ut smeten med mjölade händer till ca 20*40 cm. Vik på längden så den blir 10*40cm och skär ut bitar som läggs på bakplåtspapper pensla med vatten och strö över mjöl. Låt jäsa 30 min. Sätt under tiden ugnen på 250 grader med en plåt inuti och en form med vatten längst ner. När bröden är färdigjästa så drag över bakplåtspappret med bröden på den varma plåten och sätt in mitt i ugnen 10-15 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0