Moules Marinières

Ikväll serverades något helt nytt, musslor. Vi köpte på oss extra bröd för Jonathan var ganska skeptisk till mitt förslag till middag. Vi köpte fina musslor hos fiskhandlaren och följde självklart vår favorit - Per Morbergs recept! Musslorna kostade 66 NOK för ett kilo så inte dyrt heller och MYCKET mat blev det!
Jonathan hackade grönsaker och jag skrubbade musslor.
Musslorna åkte i när oljan blivit varm och sedan lades finhackade grönsaker i. Avslutade med vin, grädde och kryddor och lade på locket några minuter tills alla musslor hade öppnat sig.
Serverade nygräddat bröd till och ett gott vin som även använts i soppan.
Persilja strödde vi över precis innan servering.
Vi var helt chockade över hur gott det var! Inte minst Jonathan som inte förstod varför han aldrig ätit det på senare år. Vi började direkt planera fler rätter med musslor och vilka som kanske vågar sig på att äta detta hos oss vid ett besök (vågar ni?), för guuud vad gott det var! Per Morbergs recept hittar ni här .
 

Kommentarer
Postat av: Annika

Det låter gott! Vi åt det senast på korsika! Men igår åt vi pilgrimsmusslor till förrätt, och det var mycket gott:)

Svar: Det är ju rätta miljön att äta det vid medelhavet! Kan tänka mig att det smakar ännu bättre då! Pilgrimsmusslor har jag velat testa länge, har bara beställt på restaurang där de inte fått till det helt... Vi får laga och äta ihop framöver :)

2013-11-10 @ 08:44:34
Postat av: Martinis

Åh va gott! Musslor är helt klart en favorit, kan göra massa goda soppor Och såser! Vi måste laga tillsammans när ni kommer hem❤️

Svar: Klart vi ska laga något med musslor tillsammans då :) och gnocchi!!

2013-11-12 @ 06:18:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0