Tjejkväll

Igår kväll blev det en härlig kväll tillsammans med tjejerna hemma på balkongen. Martina hjälpte mig i köket innan med pajerna till huvudrätt och Caipirinhan till fördrink! Till efterrätt blev det en parfait med kolasås och hallon. Väldigt mysig kväll, tack tjejer! Martina sov över så idag har vi haft en härlig dag tillsammans med god frukost, långpromenad och plugg!
Recept Kolaparfait
 
Till kolasåsen
0,5 dl vit sirap (hade ingen annan men vilken som funkar)
0.5 dl råsocker
0.5 dl mörkt muscovadosocker
2.5 dl grädde
0.5 dl mjölk
1-2 msk smör
 
Till glassen
0,75 dl socker (tips är att ta florsocker som smälter direkt)
3 äggulor
en knivsudd vaniljpulver
4 dl grädde
 
Jag gjorde en väldigt komplicerad kolasås på grund av att jag inte hade vanlig sirap och fick kompensera med mörkare socker... Kan självklart göra på vanligt socker och ljus sirap. Koka ihop alla ingredienser tills kolan tjocknar. Fyll ett glas med iskallt vatten och häll i någon tesked av kolasmeten för att se ungefär hur tjock den blir som kall. Låt en matsked smör smälta ner när du är nöjd med konsistensen, låt svalna och bli kall i kylen.
 
Vispa grädden med någon tesked socker. Vispa ägg tillsammans socker och vanilj tills sockret nästan smält. Tillsätt lite av grädden och blanda försiktigt. Vänd ner resterande grädde. Klä en form med plastfolie och täck ett lager i botten av formen med glassmet. Ringla över den kalla kolasåsen. Varva kolasås och glass i 2-3 lager. Frys över natten. Lägg på hallon som tinats och servera!
 
 

Kommentarer
Postat av: Martinis

Tack för en fantastisk kväll med massa god mat❤ Du är bäst ☺

2013-05-25 @ 21:09:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0