Grönsaksros

Experimenterade lite ikväll och gjorde en mycket god grönsaksros på aubergine, zucchini, morot, tomat och fetaost.
Vi åt med lax och kall sås som vi hade kvar i kylen.
 
Recept Grönsaksros (4 små rosor)
1/3 aubergine
1/3 zucchini
2 små morötter
ca 1,5 dl krossad tomat (Mutti)
ca 1 dl krämig fetaost
ca 1 dl lätt creme fraiche
1 st vitlöksklyfta
 
Sätt ugnen på 200 grader. Skiva zucchini och aubergine tunt. Salta samtliga skivor och låt de rinna av, gärna under press av en skärbräda. Hyvla tunna, långa skivor av morot med potatisskalare.
 
Blanda fetaost, creme fraiche och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.
 
Torka av zucchini och aubergine och lägg ett lager omlott med morot i en muffinsform av hård kvalitet. Bred över lite fetaostkräm och därefter krossad tomat. Upprepa proceduren tills formen är fylld. Avsluta med en klick fetaostkräm och därefter tomat.
 
Grädda i ugnen ca 40 minuter. Ta upp grönsaksrosen med en liten sked och servera.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0