Ananaspaj recept

Träffade mina bröder och fikade igår i Haga på vår favorit, Nöllers Espressobar. Åkte ut och lagade tacos hemma hos mor och far. Jag var bara tvungen att göra en ananaspaj igen med lite nya förändringar från sist. Det blev toppengott! Hade i kokos i skalet och citron i fyllningen som gick jättebra ihop med ananasen!
Jonte på Nöllers
Goda pajen!
 
Maries Ananaspaj
pajskal
150 gram smör
2 dl mjöl
2 dl kokos
1 dl socker
fyllning
ca 450 gram krossad ananas
2 dl creme fraiche
0,5 dl socker
2 ägg
skal från en citron 
 
Sätt ugnen på 175 grader. Låt ananasen rinna av i en finmaskig sil.
Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna till pajskalet och häll över det smälta smöret. Tryck ut i en pajform.
Blanda creme fraiche, citronskal, socker, ägg och avrunnen ananas och häll det i pajskalet.
Sätt in i ugnen i 30 min. Låt svalna helt och servera med glass, vaniljsås eller någon egen favorit. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0