Fisksoppa med saffran

Vi har lyxat till det med fisksoppa och vin här ikväll. Vi är riktigt dåliga på att äta fisk trots att hela frysen är full med allt Jonathan dragit upp i Norge... Men såg idag att mat.se levererar färsk fisk så jag klickade hem lite färsk lax som var jättefin! Hade även Lubb i soppan som vi hade i frysen. Här kommer receptet på dagens soppa;

ca 700 gram fisk
1 purjolök (vita delen)
3 selleristjälkar
2 morötter
2 gula lökar
3 st potatisar fast sort
2-3 vitlöksklyftor pressade
3 msk tomatpuré
1 paket saffran
1 liter vatten + 3 msk hummerfond
2 dl vitt vin
2.5 dl matlagningsgrädde
Salt, Peppar, Basilika, Timjan
Stark krydda

Hacka alla grönsaker och potatis i små bitar, lägg över i en stor kastrull. Häll över vatten och lägg i fond, vin, grädde, saffran, tomatpuré och vitlök. Salta, peppra och ha i någon stark krydda, basilika och timjan. Låt koka ihop minst en kvart. Smaka av soppan, det krävs mycket salt!
Dela fisken i bitar medan soppan kokar. Lägg i fisken när du är nöjd med smakerna på soppan och koka med fisken på låg värme några minuter. Servera!


Kommentarer
Postat av: johanna

Vad lustigt, vi gjorde oxå fisksoppa här idag!!fast utan selleri och saffran för Oliver gillade inte det sist...men han gillade inte det idag heller så jag fattar ingenting. Det är ju såå gott

2012-10-31 @ 22:21:34
Postat av: Marie

haha vilken slump :P Fisksoppa som är så gott, han lär väl sig med tiden ;)

2012-10-31 @ 22:39:59
Postat av: Martina

Åh va gott! Önskar att jag hade haft bägarna förbi för den låter jätte god :)

2012-10-31 @ 22:42:55
Postat av: Marie

Martina kom imorgon efter tentan, det finns massa kvar ;) (L)

2012-10-31 @ 23:09:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0