Middagsbesök

Ikväll har Tony och Martina varit på besök. Vi bjöd på potatissallad, lax och kall sås (lite sommarkänsla på det). Till efterrätt fick de kanelbullar och hallongrottor som var uppskattat. Efter god mat såg vi på filmen Bechwarmers som är riktigt rolig! Nu blir det massa sömn och en latlördag att se fram emot. Tack för en mysig kväll (L)

Potatissallad
1 kg små fina Amandinepotatisar eller motsvarande sort.
2 knippe färsk sparris
1.5 dl riven parmesan
Ruccola
salt
peppar
olivolja
Matolja

Sätt ugenen på 200 grader och skrubba potatisarna rena med skalet på. Häll matolja i en plåt och lägg i potatisarna och se till så alla blir täckta av oljan och salta. Anledningen till att jag inte använder olivolja är för att jag hört att den inte tål så höga temperaturer och får en annan smak... Någon som vet hur det ligger till? Låt potatisen stå inne i drygt 1 timme (hade 1h 15 min) och se till att röra runt några gånger. Känn på potatisen med en sticka så den är klar och låt den svalna. Dela sparrisen i portionsbitar och koka i saltat vatten ca 3 minuter, häll därefter av och kyl dem direkt i kallt vatten och låt rinna av. Blanda den avsvalnade potatisen med olivolja, ruccola, sparris, salta och peppra efter smak.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0