Middagsbjudning

Jag älskar att planera inför middagar, vilken mat man ska ha och kombinera med förrätt och efterrätt. Nu har det varit mycket i flera veckor i skolan så lördagar har sett likadana ut som måndagar. Men i fredags var sista tentan och den gick bra så nu är jag ledig ända tills på tisdag! Ikväll var mor och far här på middag och det har varit en toppenkväll!

Vi dukade upp med stenar som jag plockat utomlands och matchade servetter med de blå dropparna i glasen.

Jonathan hjälpte mig i köket hela dagen, då blir det så mycket roligare att laga mat. Det blev fisksoppa till huvudrätt med lax, räkor och hälleflundra som Jonathan fiskat upp.

Såå god soppa vi gjorde. Det blev fisksoppa á la Per Morberg. Receptet finns på recept.nu men vi skippade blåmusslorna och tog lite extra fisk. Sedan råkade jag köpa fänkål när jag skulle ha selleri så soppan blev utan selleri också... Mamma sa sedan att fänkål tydligen ska passa bra i fisksoppa men jag blev så arg på mig själv när jag köpt fel så fänkålen åkte i sopporna.

Denna goda blåbärscheesecake hittade jag på http://www.bloggfamiljen.se/matplatsen/ som drivs av Victoria som alltid lagar så läcker mat! Hennes blogg följer jag dagligen och inspireras till massa god mat!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0