Mmm

Svensk choklad (L)
Tog slut fort :)

Testar nya inställningar på bloggen...

 

Vinteräpplen

Fick massa äpplen från mammas och pappas trädgård när de besökte. Många har gått åt till paj, rivits ner i gröten och lite annat smått o gott. De är ganska syrliga så de går inte att äta som de är ännu. De får mogna lite till...

Redigering nr 2

Kanske lite extrem skillnad men tycker bara det är så kul att man kan redigera så lätt så snabbt :) Vänster är orginal. Dags att sova!
 

Redigering

Tycker det är så fantastiskt vad man kan göra med en bild på bara ett par minuter! Få fram färger och få liv i en bild. Den vänstra är original och den högra har jag redigerat!
 

Oljemuseet

I söndags tog vi en tur ner på byn och besökte oljemuseet. Vi hade kollat upp innan så det skulle finnas lite kul saker för barn också :)
Oljeborraren
Inne i en räddningskapsel
Utforska
Fika i lekparken utanför fylld med tusen färger och graffiti!
 
 

Besök med massa lek

 
Promenad i området
Alltid en lika glad Oliver
Efter att ha visat vår skola så blev det lek på hemvägen. Ikväll har vi ätit god tacos och Johanna tipsade om Pineapple salsa från Santa Maria som var riktigt god! Nu blir det nog tidigt i säng och heldag imorgon inne i byn och visit till oljemuseet som ska ha massa kul aktiviteter för de små :)
Tomten kom tidigt med massa mat och dryck från både Josiane, Urban och min familj från förra helgen. Vi har det allt bra här i Norge med så fina familjer :)

Blåbärvaniljcrumblemuffin

Gjorde en lite kul variant på muffins med vaniljkräm, toppad med blåbär och smuldeg... Ska smaka snart så får se om det åker upp ett recept men de ser ju vääldigt goda ut, eller hur? Väntar spänt på trevligt besök även denna helg. Johanna, Andreas, lille Oliver och Josiane kommer inatt! Dags att städa ;)

Blev ett litet håll i mitten på grund av vaniljkrämen :)
 
 

Tur till Preikestolen

Vi tog en tur upp till Preikestolen och hade så bra väder, precis som sist. Denna gången var det dock INGA folk! Antagligen för att det var en fredag och mitt på dagen.
Lite pirr i magen är det!
Jonathan var våghalsig!
Martin var nöjd...
 
 
 

Trevligt sällskap på turen

Vi har Sverigebesök! mami, papi och lillen är här :)
Martin ville ta en löparrunda så det blev upp tidigt innan solen gick upp. Skönt att ha sällskap när man springer, blir ju så mycket roliga :)


Ekte norsk jente

Idag känner jag mig norsk på riktigt! Middagen blir fryspizza!


Recept grötbullar

Som jag skrev i tidigare inlägg skulle jag skriva upp receptet om bröden blev goda, och dem blev sååå goda :)

Recept
3 dl havregryn
6+3 dl vatten
1 tsk salt
2 msk mörk sirap (eller socker)
2 msk olivolja
50 gram jäst
2 dl rågmjöl
9-10 dl vetemjöl
 
Koka havregrynsgröt med 6 dl av vattnet. Ta av från värmen. Häll i 3 dl kallt vatten, salt, sirap, olja.
Låt svalna till 37 grader.
Blanda ut jästen i gröten. Jag använde fingrarna för att få ut klumparna av jästen.
Tillsätt mjölet och blanda minst 10 minuter med elvisp, degen är lätt kladdig.
Låt jäsa 45-60 min till dubbel storlek.
 
Lägg upp degen på väl mjölat bord. Dela i två. Forma till en avlång limpa med mjölade händer, knåda inte. Skär ut bitar/portionsbitar och forma lätt med mjölad hand och placera på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa 40 minuter till ca dubbel storlek. Sätt ugnen på 225 grader och grädda i nedre delen av ugnen ca 12 minuter tills de fått fin färg. Låt svalna på galler.
 
 

provsmakning

Kan bara sitta och titta in i ugnen när jag bakar tills de blir klara i ugnen, sjukt rogivande!
Ser goda ut iallafall!
 

Grötbullar

Låter inte så gott men min mor bakade ju alltid eget bröd till oss när vi var små och grötbullar var godast! Grötbullar är bara ett bröd gjort på havregrynsgröt. Mamma gjorde alltid på gröten som blev över från frukosten. Jag försökte efterlikna så gott jag kunde! Jonathan undrade varför jag inte bara kan baka ett vanligt bröd, men vad är utmaningen med ett vanligt bröd det finns recept på? Får besök till helgen av mami, papi och lillebror. Tänkte bjuda på en lite festligare frukost än vår havregrynsgröt eller knäckebröd utan smör ;) Självklart ska de få gröt också :P
Ger bröden kärlek (L)
Färdiga för sista jäsning. Jag har skrivit ner receptet ifall det skulle bli lyckat, då läggs det upp här :)
 

MadlaSandnes turen

Det blev upptäcktsfärd idag tillsammans med Jonathan! Hittade en väg längs havet.

Vägen tog bara slut vid en bergvägg men vi fortsatte upp för stupet! Hade behövt mer rejäla kläder för detta... Jonathan hade Converse-skorna på ;)

Var tvungen att fota grannens SLS AMG, OMG WTF ;)


Våra super våfflor

Experimenterat fram ett grymt recept på våfflor! De blir riktigt frasiga! Äter alltid upp innan jag kommer på att fota ;)

Recept till 10 våfflor
60 gram smör
2 dl rågmjöl (norskt bygg-mel)
1 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 tsk socker
En knivsudd vaniljpulver
1 dl havregryn (små)
2.5 dl IS-kallt vatten
3 dl mjölk

Fyll ett glas med is och fyll upp med vatten. Smält smöret och ställ åt sidan. Blanda alla torra ingredienser. Häll i 2.5 dl av vattnet och vispa. Blanda i mjölk och därefter det smälta smöret. Bara att grädda! Låt de få mycket färg innan de tas ut och låt svalna på galler där luft kan strömma fritt under.


3 veckors vila

Har inte tränat på tre veckor på grund av förkylningen! Idag blev det en värktablett innan löpturen (läkarens tips för mitt knä som gjort ont sista veckan av förkylningen). Jag har inte utforskat området så det blev upptäcktsfärd idag :) Sjukt kul att springa och inte ha någon som helst aning vad som väntar!

Återvändsgata, bara att vända om!

Här tog vägen slut och en stig slingrade sig upp i skogen, bara att följa på.

Lite lerigt...

 

"Landet" feeling på hemvägen...


Caselösning

Var på caselösning idag vilket var otroligt givande. Det är en vanlig process att genomgå vid anställningar och internships hos företagen. Vi var hos vår huvudsponsor, ett gäng på 25 personer som sökt om att få vara med. Man placeras i en grupp om 5 -6 personer och får ett stort problem för ett påhittat företag på mååånga sidor att läsa SNABBT. Sen ska man komma med konkreta förslag hur de ska lösa sina problem. Det var samtidigt en tävling om vilken grupp som var mest effektiv och arbetade som ett team. Min grupp vann och jag blev utsedd till en bra ledare för gruppen av företaget vi var hos. Jättestolt :) Nu ska jag söka internships hos dem!

Höstkläder på, Läkaren imorgon

Blir bara kallare och kallare! Ska be Anders ta med mina vinterkläder upp om ett par helger. Folk går i dunkackor redan! Undrar vad de kommer ha när det blir minusgrader då? Jag går i skinnjacka än så länge. Vad har ni på er nu i Sverige?

Imorgon har både jag och Jonathan bokat tid hos vår nya läkare som ska se om det kanske är influensan som kommit över oss... Varit sjuk i snart tre veckor! Om ni skriver kommentarer så har jag börjat svara direkt i anknytning till det som postats. Så ni ser inte det som en ny kommentar längre, svar står direkt under det ni postat :)


RSS 2.0