Gamla bilder...

Pappa skickade över lie gamla bilder när vi var ute och paddlade med familjen Wallin och söta Elin var med! Kul att se dem efter alla år...

Krig mellan mig och Elin!

Det här gick ju bra!

Mysigt det är att paddla!

Hamburgerkväll

Ikväll har Andreas och Johanna varit hos oss på middag samtidigt som vi firade Andreas 30-årsdag.
Innan maten serverade vi lite dipp och grönsaker. Gjorde mammas amerikanska dipp som man gör i ugnen med mosade kronärstkockshjärtan, parmesan, vitlök och lite annat smått och gott. Vi drack en liten fruktdrink till med mixade hallon och juice. Till huvudrätt blev det hamburgare!

Johanna och Jonathan i full fart med sitt ätande!

Söta <3

Finaste blivande mamman :)
Efter maten blev det gino med glass. Gjorde dock bara på bär så det blev ganska rinningt men smakade gott iallafall. Vi spelade bomberman på playstation! Hur kul och simpelt som helst!

Läntar efter sommaren

Nu är jag riktigt trött på vädret... Jag längtar nog lite mycket för jag beställde precis två par sommarskor! För tidigt?

Gult är absolut inte fult, blev kär direkt. skorna är från skonamig.se och är snart i brevlådan!

Det är inte många som tycker att sånna här skor är fina... Men jag älskar dem! Letade hela förra sommaren men hittade inte de perfekta, men det gjorde jag nu! Träskor på klack var ingenting Jonathan eller min lillebror tyckte var snyggt... Dessa är också från skonamig.se och påväg hem till mig!

Tårtmani

Jag har tittat på det underbara programmet från USA som heter "Fabulous cakes", där de gör helt otroliga tårtor till bröllop och kalas där de kan kosta runt 60000kr för en tårta. Jag har ända sedan jag tittade på programmet velat göra en tårta och nu blev det av! Jag letade efter bra recept på sockerkakor och fyllningar och komponerade ihop min första "riktiga" tårta.

Tårtbottnarna är viktiga att de blir höga och luftiga! Jag gick på ett recept från en tjej som har en blogg som heter tartspecialisten.se mycket bra!

Ljus tårtbotten: (görs dagen innan, enklare att dela då)
5st ägg
2 dl socker
1 dl potatismjöl
1 dl mjöl
3 tsk bakpulver

sedan gjorde jag en blåbärsmousse från ett recept från något inlägg som jag ändrade lite på...

Bläbärsmousse: (görs dagen innan)
2 dl bläbär mixade
2 st gelatinblad blötlagda
2 dl vispad grädde
socker efter smak

Jag värmde upp lite av de mixade blåbären och smälte ner gelatinbladen och när de smält blandade jag i resten av de mixade bläbären. Ner de hade svalnat blandade jag ner i den vispade grädden och in i kylen. Enkelt och gott.

Vaniljkräm:
2 dl vaniljsås från något gott recept med riktig vaniljstång
2 dl vispad grädde

Blanda bara ihop och vill man ha en fastare kräm kan man ta mer grädde och tvärtom...

Marsipanlock:
500 gram mandelmassa
Floursocker
Grön karamelllfärg

Knåda mandelmassan med floursocker och några droppar karamellfärg tills den är smidig. Kavla sedan ut och snåla absolut inte på floursocker på bänken då det fastnar väldigt lätt!

Jag saftade alla bottnar med utspädd men ganska stark bärsaft, det gör verkligen stor skillnad då tårtan blir mycker saftigare. I de flesta recept saftar man med att droppa över mjölk men det blir väldigt gott om man droppar över saft!


Jag använde en form som var lite för liten då all smet inte fick plats... men från 23cm diameter är det nog inga problem. Jag delade så jag fick tre bottnar.

Första lagret med blåbärsmoussen.

Alla fyllningar är på plats och efteråt spacklade jag tårtan med ett tunt lager grädde för att den skulle bli jämn när jag lade på marsipanlocket.

Nu var det bara att lägga på det utkavlade locket med marsipan... Dock glömde jag ta bild på när den var klar men den blev jättefin!

Halvt uppäten! Vi tog med tårtan till Urban och Annika och fikade tillsammans! De tyckte den var god så det får bli mer tårtbakande framöver!

Så som en söndag ska vara...

Igår mötte upp Anna i stan för att äta lunch tillsammans på Medeterranio tror jag restaurangen heter på Västra Hamngatan. Jag år Risotto för första gången med kantareller, det var jättegott så nu måste jag testa det hemma snart! Efter lunchen mötte vi upp Sabbe och Hanna för att fika tillsammmans. Jag som älskar semlor är ju glad i att fika nu när de finns överallt! När vi hade fikat klart och alla hade åkt åt olika håll mötte jag upp Anders och Johan istället för att äta middag. Vi hade väl tänkt äta ute men så ändrade vi oss och lagade mat hemma hos Johan istället.

Full fart i köket!

Åh en sån söt bror!

Johan lagade jättegod lax till oss! Tummen upp för det!
Sedan var det dags att dra hem för då kom lillebror min på besök! Då blev det bullar och film. Gangs of New York tror jag att filmen hette! Bra var den iallafall! En underbar dag som sagt tillsammans med familj och vänner!


Bloggledig

Det har gått veckor utan uppdatering men jag är ledig och har bara struntat i allt och njutit av första ledigheten sen gymnasiet! Men över nyår var jag i Lofsdalen med familjen så jag tänkte att jag lägger upp bilder därifrån då det är så vackert!

Soluppgång och nypistad backe (L)

Jonathan ser ut som Lotta på bråkmakargatan! Vi var ute och åkte lite längdskidor också.
Nyår på balkongen under alla fyrverkerier...

Stor & Liten

Man blir aldrig för gammal för att leka i snön...

Snöängel
Pappa i värmestugan!

Så fint!

RSS 2.0