Rubinen

Jag och Josiane tog en kväll på stan med tapasmiddag och champagne på takterrassen vid Hotell Rubinen mitt på Avenyn. Haft en underbar kväll!

Finaste utsikten 
Njuter
Lyx

Middagsdejt

Jag hade middagsdejt med bara Martin ikväll :) gick till ett mysigt ställe som hette Bellora på Avenyn som serverade goda och fräscha pizzor och de hade väldigt härlig personal!
Mmm
bästa lillebror ❤️

Bärplock

Vi tog en morgonpromenad i Tjuvkil och kikade på ett hus från utsidan som vi ska på visning till i veckan. Hittade massa bär överallt :)
hallon och lingon

Massa björnbär!

Wakeboard andra försöket

Pierre är så snäll som köpt en ny wakeboardbräda som skulle vara lite enklare att åka på. Efter en youtubefilm som visade hur man skulle göra så kom jag upp på andra försöket och därefter kom jag upp varenda gång, för det blev några fall.
precis kommit upp på brädan 
Vi åkte i solnedgången, helt magisk känsla.
Jonathan försökte sig på att hoppa med den svårare brädan och det gick riktigt bra. Jag sitter bakom Pierre och håller utkik.

Grillning och bad

Martin och pappa bjöd ut oss häromdagen på grillkväll. Det var riktigt trevligt och gott och solen sken☀️ blev självklart ett dopp i poolen efter maten. 

VI ÄR BÄST

Vi fick tillbaka betygen på Materuppsatsen, VI FICK A :D Måste skryta och säga att det inte är många som får högsta betyg. Jag och Jonathan gjorde ett bra samarbete helt enkelt. Får starta ett familjeföretag snart ;)

Wakeboard

Idag skrev jag på mitt anställningskontrakt och fick hälsa på avdelningen. Känns skönt och väldigt bra så jag startat upp på måndag. Efteråt åkte jag till Jonathans mormor i Tjuvkil där vi åt god mat och njöt av solen. Efteråt blev det wakeboardåkning med Pierre! Jag kom INTE upp!!! Men Jonathan var så duktig! Jag fick dock en extratur på vattenskootern ;)
Oliver tyckte det va kul att titta på
Jonathan 
Jag o Pierre

Magisk kväll




Våfflor

Vi hade missbedömt vad som fanns i stugans skafferi och var helt säkra på att det fanns mjöl. När vi väl kom hem och skulle göra våfflor hittade vi inget mjöl. Matbutiken hade stängt så vi fick improvisera. Vi mixade havre till mjöl vilket gick helt ok men inte lika gott...
Rårörda blåbär och grädde på :) 


Fettjeåfallet

Idag tog vi bilen bort till Klövsjö, bortanför Vemdalen för att gå till Fättjeåfallet. Vi funderade på att köra Downhill en sista dag men tänker att vi ändå kör upp nästa sommar och kör igen. Rekommenderar verkligen att ta en liten minitur till fallet för det var så vacker väg upp längs forsen på ca 2km. Blåbären hade mognat här så vi åt en massa på vägen :)
Vi klättrade upp hela vägen.
Jonathan syns knappt! Vattenfallet är över 60 meter.

Kvällspromenad

Idag har det varit ösregn och åska. Vi hade inga planer för dagen så har läst böcker och druckit varm choklad och tittat ut över naturen inifrån stugan. På kvällen sprack vädret upp och vi gick ut en promenad.
Kollade in de nybyggda områdena vid Solgropen.
Solnedgång 
Jonathan fäktar med myggen :) men jag ville fota den lilla kvarnen i bäcken.
Det är som balsam för själen att vara här uppe. Jag vill inte lämna...

Downhill dag 2

Tagit lite bilder i backen idag men fotade bara Jonte. Jag hade ont i armarna och tog det lite lugnt idag gentemot igår men fick till ett bra drop idag så det är jag nöjd med. Kanske ska köra söndag också :)
påväg upp
Väggen
Hopp
Drop

Grillning med underhållning

Vi satt och grillade korv när ett gäng renar gick förbi :) 

Körvas
De är så fina

Downhill dag 1

Haha herregud vilken adrenalinkick!!! Haft kurs hela förmiddagen och eftermiddagen. Innan lunch lärde vi oss ta kurvor och sluka hoppen medans efter lunch lärde vi oss att hoppa och droppa! Jag bara älskar detta, livsfarligt men så underbar känsla att flyga över hoppen :) jag fick inte till något riktigt bra drop så det får jag öva på imorgon men det är läskigt att bara åka ut över en kant och marken försvinner! Fortfarande hel även om det värker i händer och armar. 

Träffade även massa trevligt folk i backen som också var på kurs. 


Myggbiten

Idag kliar det efter alla myggbett vi fick igår när vi var ute och gick. Vi var ändå gott täcka med kläder men det hjälper inte. Stackars Jonathan får sånna utslag! 

Hjortron

Vi har varit ute och vandrat i tre timmar med ständig jakt på hjortron. Det var lite segstartat men sen hittade vi några guldställen längs myrarna. De är inte mogna ännu men de mognar allt eftersom i rumstemperatur. De innehåller hög halt av naturligt konserveringsmedel vilket gör att de även håller sig länge.
Så vackra 



Nu får de ligga på en plåt och mogna :)

Regnig onsdag

Vaknade innan 6 imorse. Vi var trötta och somnade strax efter 21 igår! Det tog nog på krafterna med klättringen ;) Vi har ätit en god frukost precis med både lingon och hjortron i yoghurten, är man i fjällen så är man. Ska försöka hitta lite hjortron på egen hand när vi är ute. Urban har visat oss hur de små buskarna ser ut så förhoppningsvis hittar vi lite men det kanske inte finns hjortron ännu..



Via Ferrata

Det var riktigt utmanande och kul att klättra idag! Några partier var extra svåra men vi klarade det.
Taggad
Tung start
Jag är på g
På toppen
Herr ren
De är överallt och inte det minsta rädda.

Funäsdalen

Idag vaknade vi upp till bra väder så tänkte att lite bergsklättring/Via Ferrata i Funäsdalen kunde bli bra.  Såg så mycket renar på och vid sidan om vägen upp.
utsikten
i skogen
på vägen 
liten kalv
Lunch på Berghotellet när vi kom fram. Nu har vi energi för att klättra!

Vin

Nu ska jag läsa min nya tidning, äta choklad och sippa på ett glas vin :) 
mysmåndag

Snyggingen

Denna pärla tog oss upp säkert! Gick precis en ren utanför huset 👍 



Påvlig till hytten

Nu är vi snart framme i Lofsdalen. Har även besökt Jonathans farmor och farfar i Svanskog där det blev fika ute på terrassen. Jag har kört mestadels av sträckan, blev ju uppgraderad till en V70 av Hertz, man tackar och bugar ännu en gång.






Ethels

Mötte upp finaste Ellen och Martin för en brunch på Ethels idag. Så skönt att ändå att veta att man kan ses när som helst nu framöver utan att det är 10 timmars avstånd.




Boktips

Få koll på hur kroppen reagerar på olika typer av mat, hur man ska äta för att vara frisk, skydda sig mot sjukdomar och må bra med hjälp av denna toppenbok! Köpte den av presentpengar från Johanna och Andreas i sommar :)



Hjuviksbadet

Vi köpte med oss parmaskinka, manchego ost och surdegsfrallor från nya Saluhallen på Hisingen. Tog sedan bussen till pappa och har nu ätit en god lunch på klipporna vid Hjuviksbadet.





RSS 2.0