No more pain

Var ute och sprang i morse och kände ingenting i smalbenen som jag gjort ett tag. Nu har kroppen tydligen vant sig och klarar av det. Var inne på att köpa nya skor men det var bara kroppen som var ovan. Underbart!!!

Plugg vid havet

Idag stack jag och Martina ut till havet för att plugga. Vi läser statistik fast på olika skolor så vi kan hjälpa varann! Martina hade gjort en fräsch sallad och jag hade tagit med mig lite bröd, kaffe och muffinsen som var uppskattade! Smaskade på jordgubbar och vindruvor också! Köpte sunprotection, 50 for kids. Men jag har legat i solen hela dagen och jag har inte bränt mig någonting, eller blivit brun. Men så länge jag inte blir röd!
Ella, Martinas hund var med och badade och njöt av det fina vädret.

Ella älskar att bada.

På sina egna plats i skuggan.

MarabouMuffins

När jag kom hem från picknicken hade jag ju nästan en hel Marabou chokladkaka kvar. Gjorde muffins med hackad choklad i smeten som jag kan ta med när jag ska plugga med Martina imorgon. Hoppas vädret är fint så vi kan jobba på brännan samtidigt!

Grill i parken

Idag mötte jag upp Anna för att handla massa godsaker till våran lilla picknick. Vi köpte en engångsgrill och grillade entricote med god potatissallad till. Vi hade köpt jordgubbar och choklad till efterrätt och sedan köpte vi lite donuts också!

Jordgubbarna var jätegoda och söta. Väntar bara på att våra svenska ska komma snart, inget slår dem, eller hur!?

Massa godsaker inhandlade.

Entricote med persiljesmör, det var så himla gott och vi var riktiga grillkungar trots att vår grill var lite långsam på att komma igång!

Natta kom förbi en sväng efter sin tenta också. Resten av tjejerna var upptagna men vi får hoppas vädret är fint så vi kan göra om detta nästa vecka eller så!


Shopping i vårsolen

Nu är påsken över och vi har hunnit träffa och fira med släkt och vänner. Gjorde ett surdegsbröd också som jag tog med som påskpresent till Jonathans mormor och det blev mycket uppskattat och uppätet, vilket är det bästa betyget!

Det blev stort och räckte till många.

Idag åkte jag hem till Martina och vi var ute på en skön vårpromenad och lunchade ute i solen innan vi bar oss av in mot stan. Jag fick köpt två par söta koftor för totalt 149kr på JC men som skulle kostat 600kr, Fynd! Sedan kollade vi på Onepiece, de där nya myskläderna som är en hel dräkt. Hittade självklart en jag blev kär i och som passade perfekt... Martina köper sig nog en men jag tycker de är lite väl dyra.

Vi tog oss en glass vid kanalen och njöt av solen!

Soldyrkare!

Elmia

Igår var vi iväg till Jönköping på bilsmässan på Elmia. Har varit där flera gånger men det är alltid kul att komma dit och njuta av alla fina bilar!

Min absoluta kärlek är Toyota Supra och det var denna fina jag föll för när jag såg filmen" The fast and the furious" för många år sen!

Samma modell fast grön, I like!
Efter Jönköping var det grillkväll hos Johanna och Andreas, bra slut på en bra dag!

Det var lika gott som det ser ut.

Johanna, Andreas och lillen i magen!

Inflyttningsmiddag

Paula har fått sin egna lägenhet och jag var bjuden på middag! Paula är ju väldigt bra på att laga mat så det var hur gott som helst! Chevretoast till förrätt, parmainlindad kyckling till huvudrätt och citronfromage till efterrätt, låter väl inte helt fel?

Efter en trerätters lyxmiddag blev det ostbricka. Bortskämd till max!

Kalas!

Igår firade vi mormor hemma hos mor och far. Det serverades smörgåstårta som var riktigt smarrig och sedan hade mamma bakat en jordgubbstårta, jättegott!
Jag tog på mig min nyinköpta klänning från Alingsås.

Det var mormor som fyllde år men jag fick ett halsband av henne. Ett jättesött silverhjärta ni säkert snart kommer få se på någon bild.

Fika i solen

Började dagen med en skön promenad i solen. Sedan blev det invigning av frukost på balkongen, underbart! Fick pluggat lite statistik sedan åkte jag in till stan och mötte upp storebror. Hittade en snygg skjorta och bälte till honom och sedan blev det fika på Café Vaniljs innergård.

En glad Anders.

Jag med min geishabrownie och kaffe.

Jättegott med geisha godisar i!

Mata surdegen

Idag så skulle surdegen matas, alltså dag tre men jag följde inte riktigt anvisningarna... Jag hällde i 1.5 dl ljummet vatten och 1.5 dl mjöl i varje sats. I vetedegen skulle det dock varit  1 dl ljummet vatten och 1.5 dl mjöl. I rågdegen skulle det varit 1 dl ljummet vatten och 1 dl rågmjöl. Får se om det går ändå. 
Ser ju inte så gott ut och så luktar det lite surt...

Nu är de matade. Får kompensera mängderna rätt imorgon då de ska matas igen så det blir rätt i slutändan.


Kyckling och spenatpaj

Igår gjorde jag en paj på det jag hade hemma. Har alltid haft problem när jag förgräddar pajskalet att det hasar ner på kanterna. Jag testade lägga folie i kanterna för att stötta upp det när den gräddas. Tror jag har sett mamma göra på liknande sätt innan. Iallafall så fungerade det jättebra!

Pajdegen gör jag efter  kokboken "Vår kokbok", den blir spröd och god. Den innehåller;
3 dl mjöl
125 gram smör
någon tesked kallt vatten.
Låt stå kallt en timme (halvtimme tycker jag räckte bra) och förgrädda 14-15 min på 200 grader.

Först kokade jag upp fryst hel spenat i lättsaltat vatten. Efteråt tryckte jag ut allt vätska i en sil. Jag stekte tre kycklingfiléer som jag skurit i mindre bitar som kryddades upp dem med lite salt peppar och cayennepeppar. Sedan hackade jag soltorkade tomater i olja och lade över. Hade varit gott med fetaost men det hade jag ingen hemma.
Äggstanningen gjorde jag på;
3 ägg
1.5 dl creme fraiche
1.5 dl mjölk
Strödde sist över någon deciliter parmesan då det var den enda osten jag hade hemma. In i ugnen ca 30 min tills den stelnat på ca 175 grader.

Den blev jättegod! Har alltid lite gräddfil till paj och gärna en stor tomatsallad!

Lov

Så underbart nu har jag två hela veckor ledigt från skolan! Måste självklart plugga och göra ett grupparbete men jag är ändå ledig! Ska nog boka en resa i veckan till Danmark för att kunna komma bort från allt och  bara vara. Det var lite grått väder i morse men jag gick ut en promenad till havet och då kom solen fram så det blev en riktigt skön promenad. Funderar på att ta en till med Jonathan i eftermiddag ifall han kan slita sig från sitt nya tvspel han fick igår...

Ikväll ska jag träffa Sabbe för att inviga Linnéterrassens uteservering för året. Det blir självklart kaffe baileys som vi älskar och massa prat.

Sabbe förra våren på Linnetarrassen. Det var lite kallt men vi satt ändå ute! Hoppas det är okej väder ikväll så vi kan sitta ute igen!

Reunion

Idag var det återträff på mitt gamla gymnasium, det var kul att träffa alla lärare och kompisar som man inte träffar så ofta. Efteråt drog vi  till vasastan och tog några öl!

Jag och söta Annie (L)

Aldrig för sent...

Nu när hela trenden med att baka surdegsbröd är över så blev jag lite sugen och plockade fram Leilas kokbok "One more slice". Måste ju försöka få ihop detta och göra något riktigt gott bröd. Nu har jag satt två degar, en med rågmjöl och en med vanligt vetemjöl. Nu ska de stå och matas lite om vartannat i 4 dygn. Den som  väntar på något gott...

Det är väldigt enkelt. Bara att blanda ihop 2.5 dl mjöl, 2 dl ljummet vatten och i msk honung.

Nu måste jag bara hitta vilket recept jag ska baka på. Hade lite ångest så jag gjorde både en med rågmjöl och en med vetemjöl.

Favorit frukost och middag

Imorse hade vi sovmorgon så jag passade på att baka lite scones. Lyxigt med en så enkel grej.

Använder ett recept från Jens Linders kokbok "Fredagsmys" som är bra om ni vill testa.

Scones a la Jens:
12 st

75 g smör
6 dl mjöl
1/2 tsk salt
3 tsk bakpulver
2 1/4 dl mjölk

Blanda alla torra ingridienser och nyp sedan ihop med smöret. Häll sedan i mjölken och rör ihop snabbt. Lägg upp tre lika stora bitar av smeten på en plåt med bakplåtspapper och platta ut till ca 1 cm tjocklek. Nagga med en gaffel och dela varje bit i 4 med en kniv så de är enkla att bryta isär. In i ugnen 14-15 minuter på 225 grader.

Till middag gjorde jag en annan favorit. Pannbiff med potatismos, brunsås och lingon.

Jonathan är mästare på potatismos. Det är mycket smör, grädde och välkryddat!

En solig vårhelg med grilldebut

I fredags åkte jag och mamma till Alingsås för att shoppa. Jag köpte en vit tunika med ett sött rosa linne att ha under och en somrig klänning. Mamma köpte också lite kläder och ett fint halsband. Vi var på det café vi alltid går till när vi är i Alingsås och tog oss varsin panini.

Igår, lördag, var det grilldebut hemma hos Urban och Annika.

Jag och Annika var grillmästarna, några blev lite svarta men var fortfarande lika goda. Till detta bjöds det på sallad, klyftpotatis och tzatsiki. Till efterrätt fick vi jorgubbspaj med glass. Riktig god sommarmat.

Idag var Jonathan iväg hos sin pappa och isolerade deras garage. Jag var hemma och städade hela dagen. När jag skulle lägga ut våra täcken på altanen såg jag att det var fågelbajs ÖVERALLT. Vår granne har nätat in sin balkong och har sin tama duva där. Eftersom det är parningstid för alla duvor nu så lockas alla dit och sitter på vår balkong, pratar och bajsar. I två timmar fick jag städa och skura alla möbler och golv. Nu har jag gjort två ögonattrapper som liknar rovdjur så de inte ska våga närma sig! Hoppas verkligen att det fungerar!!!

Vad duktiga vi är

Fick idag reda på att både jag och Jonathan har klarat matten också så det firades med lite lyxigare vardagsmiddag. Gjorde en liten förrätt med dip och morötter och till det lite cider med hallon. Till huvudrätten blandade jag ihop en korvgryta av chorizo och lite annat gott.

Sommargott
Grytan är toppad med massa fetaost som smälte ner. Huvudingridienserna var chorizo, pasta och sockerärtor.

Kappahl Vintage Stories

Åh, nu släpper Kappahl en till Vintage Stories kollektion. Jag vill ha allting inför våren!

Sötaste kläderna. Vill kunna göra en såndär söt fläta också.

Vitt och brodyr.

Kollektionen kommer nu i april.

Ben & Jerry´s

Ikväll kom pappa och Martin på besök. De hade tagit med sig Ben & Jerry´s glass som är så himla gott!

Jag kan verkligen inte säga vilken som är godast. All glass de gör som jag smakat på är jättegod... "Fudge Brownie" tror jag är ny och Fairtrademärkt vilket gör den ännu bättre!

Så gott!

Vårblommorna

Vi var hemma hos mina föräldrar igår, åt middag och hade det trevligt. Jag fick sorterat ut i min gamla byrå och slängt gamla grejer från gymnasiet och annat skräp som bara legat där. Hittar ju alltid så många roliga saker också så att det tar ännu längre tid. Fick hem mina blommor som jag planterade i veckan så nu kommer bilder på dem!

Tyckte att krukorna var så söta.

Någon som har koll på vad dessa heter?

Fredagslyx

Igår efter skolan kom Urban, Jonathans pappa förbi. Annika hade tjejkväll hemma så Urban kom hem till oss istället. Tanken var att ta en pizza tillsammans innan bion vi hade bokat fast vi ändrade oss och tyckte att en restaurang passade bättre. Vi tog oss in till Pasta + som jag aldrig varit på innan. Det var en jätemysig restaurang med så himla god mat. Jag tog en pasta med oxfilé och en tiramisu till efterrätt. Önskar att jag kunde göra så god pasta. Efterrätten kan man nog försöka sig på fast den blir nog inte lika fin som denna!

Himmelskt gott!

Efteråt gick vi mätta och belåtna till Bergakungen för att se "I am number 4". Där mötte vi upp Johanna och Andreas och så träffade vi Annikas dotter Mathilda med sin kille Billy som också skulle se samma film! Jag tyckte filmen var jättebra! Exakt den typen av film jag fastnar för. Efteråt åkte Urban med hem till oss så drack vi lite kaffe och thé och åt kakor till ännu en film. Det var en jättetrevlig kväll! Tack Urban!

RSS 2.0