Pizza recept

Pizzakväll
Tar alltid nya recept på pizzadeg men idag knåpade jag ihop ett eget som jag blev nöjd med!
Pizzadeg till 4 pers
25 gram jäst
3 dl ljummet vatten
2 msk olivolja
1.5 tsk salt
2 tsk socker
2,5 dl dinkelmjöl
5 dl vetemjöl
 
Rör ut jästen i vattnet och tillsätt olja, socker och arbeta in mjölet i ett par omgångar Kör degen i 5 minuter i maskin och tillsätt saltet och kör några minuter till. Låt jäsa en timme och arbeta ut fyra pizzor på mjölat bakbord.
Lägg på tomatsås och alla tillbehör och grädda ca 15 minuter på en förvärmd plåt i 250 grader. Pizzan är klar när den inte ger vika när man lyfter den med stekspade!
 

Cykeln till festen


Vi hade en toppen kväll igår på NATO basen och firade Magne som arbetar där och studerar med oss! Tog en cykeltur bort och en promenad hem. Så bra med cykel :)

Star Nails

Gör mig klar för en fest på NATO-baren samtidigt som det pluggas. Testade nagellacket jag fick av Josiane i julklapp och såhär fint blev det :)



Världens bästa överraskning

Martina ringde igår och sa att hon och Tony kommer till oss nästa onsdag ❤️❤️❤️ Jag blev helt sprudlande glad av samtalet! Trodde inte jag skulle få träffa dem förrän till sommar/sensommaren! 

Champagnefirande

Jag fick jobbet!! Vi firar med champagne  i träningskläder :)




Fruktsallad

Har en bra känsla efter intervjun idag så jag hoppas verkligen det går vägen :) Intervjun började med en espresso i kaffebaren innan vi satte oss ner i ett öppet landskap och hade en väldigt oformell intervju, vilket var skönt. Första intervjun på engelska men det var bättre än på norska faktiskt. Efteråt köpte jag med mig massa god frukt till min älskling som väntade hemma för att fira en bra intervju.
 
 

Premiärgrillning

Vi har grillat vid havet med vänner idag. Folk har badat och vi har gått i shorts o T-shirt. Riktigt sommarväder


Sunday Walk








Cykeltur med spaning

Vi tog en cykeltur idag efter frukosten för att checka in vart företaget jag ska på intervju till ligger. Vi snurrade runt länge men tillslut hittade vi det brevid golfbanan :)

Filmjölksbröd till Påskafton

Laddar för en underbar Påskaftonsfrukost imorgon med hembakat bröd! Vi kommer inte äta någon traditionell påskmat men lite extra lyx ska det bli! Vi ska ut och cykla imorgon och kika in företaget jag ska på intervju till nästa onsdag! Lika bra att vara förberedd så får ni hålla tummarna :)
Receptet till brödet finner ni här
 
 

Nötter!

Pratade med Anna för ett par dagar sedan och hon hade bakat filmjölksbröd med massa nötter och frukt i! Blev såå sugen på att baka det så brödet står i ugnen nu!
 

Strandpromenaden




Kvällspromenad

Vi tar nästan alltid samma lilla runda när vi ska gå ut! Så vackert...


Game of Thrones Premiär

Laddade upp med tacos innan det var dags att se nya episoden av Game of Thrones hemma hos oss!

Bästa vårtecknet

Älskar alla fina bilar som börjar rulla i grannskapet, synd att man inte har en egen ännu! Men det kommer en dag för det också :) 

Våfflor

Kalla och blöta efter strandstädningen! Passade bra med rykande kaffe och frasiga våfflor. Använde ett recept som ni finner härmen halverade mängden smör!
 

Strandstädning med Kåren


Klara för rydding!
Många som mötte upp trots regn.
Ikväll blir det fest på vår Brakka och säkert utgång på byn :)

Ceasarsallad

Ikväll blev Ceasarsallad till middag med hemgjord dressing.
Dressing till 4 personer
4 sardeller
2 äggulor
1 vitlök
ca 2 msk senap efter smak
ca 2 msk pressad citron efter smak
ca 2 msk olja
salt och peppar
1 dl riven parmesan
 
Mosa sardellerna med en gaffel och blanda med ägg, pressad vitlök, senap, citron, salt och peppar. Häll olja i en tunn stråle och blanda runt hela tiden. Behöver inte vispa hårt då oljan går ganska lätt ihop med ägget. Smaka av och fyll på med de ingredienser du gillar mest, det ska smaka mycket. Häll därefter i parmesan och blanda med sköljda och torkade romansallad eller hjärtsalladsblad. Vi valde att servera med kyckling och bacon till!

Whiskyprovning nr 2

Andra gången det är whiskyprovning med tre nya sorter! 


Finns ingen ny whisky jag kan rekommendera men säger självklart säger jag ifrån när vi finner en hit! Jonathan var hemma så det var jag med resten av killarna!

Första löprundan 2014


Har haft lite känningar i knät efter ett dumt felsteg i Lofsdalen. Tog mig en kort löprunda idag och än så länge känns knät bra :) solen lyser fortfarande varje dag, känns som rekord för Stavanger ;)

Inleveringen er ferdig!!!


Hemma hos Una o Brage och koser oss!

RSS 2.0