Promenad i blåsten

Börjat blåsa en massa men solen är ändå framme så det blev en långpromenad med Jonathan nu under eftermiddagen. Flera som är sjuka i klassen och känner mig jättetrött men hoppas ingen förkylning är påväg!
Gick längs havet...
Och inne i skogen!

HLR kurs avklarad

Idag har både jag och Jonathan fått bevis i att kunna genomföra första hjälpen vid behov, hoppas aldrig, men nu vet vi vad som ska göras. Jonathan har till och med två bevis så känns tryggt här hemma ;)
 

Ensamkväll

Ikväll är jag ensam så jag passade på att köpa sushi, godis och en tidning. Skrivit en söknad till ett sommarjobb men väntar med att lägga upp det till på måndag. Kan ju inte skicka in en lördagskväll, låter som en ganska tråkig människa...
Inte den godaste sushin men fanns på coop i fiskdisken för 49 NOK!
Nu ska jag lämna datorn och kura upp i soffan med detta! Ha en mysig lördagskväll!

Morgonstund

Det är något speciellt med lördagsmorgon! Jag gör ofta scones eller något annat lite festligare. Vi äter havregrynsgröt alla andra dagar i veckan så det är lyx gånger tusen för oss. Idag filéade jag apelsinskivor också. Melodikrysset i P4 går självklart i bakgrunden...
Favorit-scones, recept här
 

Chokladkaka

Minichokladkakor och grädde blev det till kvällens film. Pål och Eirik var över och tyckte det var jättegott! Receptet finner ni här 
 

Inspiration till mitt "christmas house"

När vi i framtiden ska köpa ett hus i Alperna eller liknande så kommer det bli vårt "Christmas house". Jag skulle älska att bara åka iväg över Jul så får alla som vill komma och fira med oss. Låter inte det bra? Här är inspiration som jag idag funnit på www.Sothebysrealty.com Bilderna är plockade från olika hem men som sagt inspiration till tusen!
Vacker entré.
Brasan i centrum
Rustikt kök
Mysigt badrum
Trä överallt
Måste finnas en brasa vid uteplatsen för sommarvisiterna.
 

Avocado

Vi har så fin och god avocado att tillgå i vår matbutik! Köper ofta och idag blev det pastasallad och kyckling till. Så gott!!! För att veta när avocadon är mogen så behöver man bara en Jonathan som plockar fram dem åt dig :)
 

Tunna pannkakor

Curling och fest igår så idag är det plugg/tvspel/slappe/mys/pannkaksdag. Jag följer alltid Arlas  recept men lägger i lite vaniljpulver och socker utöver.
Favvokombos;
Grädde + Hallonsylt
Vaniljglass + Jordgubbssylt
Socker + Kanel
Nutella + Banan
Har ni några andra goda tips på pannkakan?

Sushi

Lagar egen sushi hemma hos Pål ikväll! Inte så lätt och sjukt kladdigt med riset :p


Bildflöde från Göteborg

Johanna fyllde 30 år och firades av släkt och vänner hemma hos Annika och Urban.
Julafton firades i Tjuvkil hos Jonathans mormor med tomte och massa god mat!
Juldagen firades med familjens goda julbord i Hjuvik!
Nyår hemma hos Elin men tyvärr ingen bild på själva värdinnan... Fantastisk mat och fint sällskap!
Bowling och mat med vänner på Star Bowling!

RSS 2.0