Julpynt

Nu är det julpyntat i lägenheten och det är så fint och mysigt! Varför kan man inte alltid har det såhär mysigt hemma?!?

Granris luktar så gott! Den lilla hyacinten som knappt syns kommer snart också lukta gott. Ska köpa lite vinteräpplen och kanel att lägga i skålen också.

Jag älskar mina finaste tomtar. De får sitta på en renpläd vid balkongdörren.

Julgardinerna på plats och en fin julstjärna tillsammans med den fina tomten vi fick av Annika. Enarna på golvet ska få krukor och sättas in i sovrummet.

Det är lätt att få julstämning på krukor och liknande med exempelvis ett band och en ängel. Har ni också fyllt era hem med julstämning?
Julslingan utanför är tänd men ska köpa en till så den blir fylligare. I murgrönabågarna hänger små änglar som tyvärr inte syns så bra. I fönstret hänger små tomtar i glaskupor.

Närbild på en av glaskuporna som vi hittade på Cervera förra julen.


Ostfreak

Oooh ost är så gott! Köpte underbar cambozola och någon ekologisk brie som dock inte var så fräck igår från Hemköp. Vi blev nog lite kräsna efter att ha handlat i ostcharken på Frölunda Torg. Den brien var så krämig och fin och smakade fantastiskt. Hade lite Gruyere kvar också som är lite starkare men väldigt god. Annars föredrar jag än så länge de ganska svaga och krämiga ostarna som bire, talleggio och cambozola. Men ska försöka med lite nytt också. Bästa med osthandlaren är att man får smaka :)

Fikonmarmelad, päron och goda kex till blir perfekt.

Ännu en mysig helg är förbi

Jag är ju riktigt dålig på uppdatera bloggen! Här kommer ett litet sammandrag från helgen iallafall. I fredags åkte jag hem till mor och far för att försöka sy mina julgardiner till köket och gardiner jag köpt till vardagsrummet. Jag trodde inte det skulle ta så lång tid och det här med att sy är väl inte min grej. Mina raksömmar var som sicksack! Mamma har iallafall finaste symaskinen vilket gör det lite roligare! Gardinerna till vardagsrummet får jag försöka med en annan dag...

Ska visa bilder när det är klart och julpyntet är framme!

På lördagen var jag hemma hos Martina, åt och drack gott i trevligt sällskap.

Vi åt jättegod Canneloni med spenat och kesofyllning med en stor sallad till. Detta måste jag testa göra hemma någon dag!

Till efterrätt blev det goda ostar, fick en ny favorit som jag inte kommer ihåg namnet på men något i stil med crembosola?????

Helgen = Bortskämd

Denna helgen har jag levt i lyx! Fredagen efter skolan var vi bjudna på middag hemma hos Anna och Filip där det bjöds på riktigt god mat som alltid!

Söta Anna provsmakar chokladdoppade kaffebönor som skulle dekorera kaffepannacottan som var en riktig hit!

På lördagen var det dop för Oliver som jag nu är Gudmor för. Lillen sov hela dopet och vaknade inte ens när Prästen tog vatten på hans huvud. Det där med att sova och även somna lite varsomhelst ligger faktiskt i släkten ;) På dopet höll jag ett litet tal från Evangeliet med Jesus och barnen. Nervöst men det gick bra. Efter dopet bjöds det  på stor buffé och tårta därefter, allting var så gott! Efter att blivit bjudna på mat efter dopet var vi bjudna på middag hos Urban och Annika med vänner och släkt på en underbart festlig middag!

Jag och lille Oliver som är så fin.

Idag är det fars dag och jag har spenderat hela dagen med familjen. Blev även denna dag bjuden på god mat och dagen bestod av att sitta med mor och far framför brasan utan tidsuppfattning och bara prata. Pappa fick en farsdag tårta som var mycket uppskattad!

Otur...

Jonathan fick sin present äntligen efter att ha försvunnit i postens system! Vi såg tyvärr att emballaget var skadat och när vi öppnade paketet var bilden även den skadad. Jag hade köpt vår efterlängtade tavla (bild) som vi väntat på ska komma i produktion i snart 1 år. Riktig otur med leveransen. Ska skicka tillbaka den till allposters men har även skickat mail med bilder på skadan så de kan godkänna innan jag skickar tillbaka.

Försmak på vad som kommer att sitta ovanför vår soffa. Love it!

25-åringen har firats

Min Jonathan fyllde 25 den tredje november vilket firades med middag på restaurang Mañana tillsamman med Johanna och Andreas. Jättetrevlig kväll med god mat i form av tapas. Min kamera har jag hemma hos en kompis vilket gör att bilderna blir lite konstiga i färgerna...
Födelsedagsbarnet tillsammans med syster.
Vi hade kalas här hemma i lägenheten också då släkten var bjuden. Vi hade bakat hallongrottor, kanelbullar och morotstårta.

Älskar dessa små söta kakor.

Kanelbullar kan jag äta hur många som helst av. Får ofta mycket komplimanger över mina kanelbullar att de blir så saftiga. Knepet är att inte följa receptens mjölmängder utan försöka använda så lite mjöl som möjligt och arbeta degen LÄNGE och känna när den är klar. Knåda aldrig degen på bakbordet utan lägg bara upp den på mjölat bakbord, dela i två och kavla direkt. Snåla aldrig med fyllningen!!! Så blir dem saftiga och goda.

Vackra morotstårtan med hemmagjorda marsipanmorötter med citronmeliss.

Såå god den blev! Följde ett recept från kokboken "Rosendals trädgård".

Efter kalas hela dagen var jag bjuden på inflyttningsfest hemma hos Sabbe. Mysigt avslut på dagen (L)

RSS 2.0