Flygplatsen




Ferie!!

Äntligen är vi klara med alla tentamen för denna termin! Nu blir det Ferie i Sverige till 6 januari :) Flygplatsen nästa!


Luciamorgon

Det absolut bästa med 13 december är Luciamorgon med Lussekatter till frukost, uppkurad i soffan med täcke och titta på SVTs Luciatåg. Jonathan gillar starkt denna tradition, speciellt att han får två stycken saffransbullar till frukost! ;)
 

Premiär

Inatt var det premiär av The Hobbit Desolation of Smaug och vi satt bänkade på bion! Den var ju klar framåt 3 på natten så en stor godispåse var nödvändigt eftersom vi dessutom tagit två glas vin på byn innan för att ladda! Vi blev åtta stycken som gick och överlag var det positiva reaktioner på filmen! Jonathan var dock inte lika glad ;)



Vinterland

Vi har helt underbart vinterlandskap i Stavanger nu. Har varit ute i flera timmar och njutit.
Långpromenad
Det har varit helt vindstilla så träd och granar är täckta av snö.
Gick ner till havet och koste oss.
Hästarna kämpade för att finna gräs.
Så lycklig av att det är snö ute (L)
Vinterlandskap...
Min fina.

Glögg?

Vi besökte Vinmonopolet idag för att inhandla glögg som vi saknat så mycket! I mataffären går det att köpa en trögflytande sörja som man spär ut med varmt vatten som heter glögg, vill inte riktigt testa... På vinmonopolet letade vi och letade efter hyllan med all glögg. Tillslut frågade jag expediten som pekade längst bort i butiken. Vi gick ner och fortsatte leta för vi såg ingen glögg. Expediten tyckte att vi såg vilsna ut och kom för att visa. Han pekade på en flaska och sa att detta är den svenska och sen på en flaksa lite längre bort och sa att detta är den norska... VA? Jag vill ju ha en hel hylla att botanisera i! Kommer gråta om all glögg är slut på systemet när vi kommer hem till Sverige! Jaja en flaska norsk och en flaska svensk och en till middagsvärdarna imorgon :)
Den norska glöggen fick helt klart godkänt och smakade som traditionell glögg.

Snöstorm

Just nu blåser det storm ute och snön bara yr men tyvärr har det regnat tidigare idag så snön vill inte lägga sig på marken utan smälter bort direkt...
 
Älskar denna juliga bok, årets lussekatter har jag bakat efter recept ur denna. Tomten vaktar entrén.
Nyinköpt duk, julstjärna samt juldoftljus pryder soffbordet. Duken fann jag på www.kid.no och kostade bara 90NOK, så fin :)

Mer julkänsla

Hallfönstret med frostade äpplen och julstjärna.
Mina älskade tomtar har fått bästa plats i stuen på renpläden!
Lite lugnare plugg nu med läsning och in princip ingen räkning. Skönt med lite variation! Jag sa till Jonathan förut att jag inte planerat att vi skulle äta lussekatter idag då alla ligger i frysen och det är ju bara en vardag. När jag sa detta tittade han på mig med ögon av ett litet barn som blivit av med alla sina julklappar och ett stor tystnad följandes av ett -Varför? Fick helt enkelt plocka fram varsin lussekatt till kvällsfika, Jonathan vill tydligen ha lussekatter varenda dag i hela december...

Lussebak

Eftersom det är över två veckor kvar till kommande tenta så kände jag att det fanns tid att både besöka gymmet och baka på samma dag! Minsta köket att arbeta i men allt är möjligt om man vill och jag ville ha lussekatter :) Pål och Jonathan har redan godkänt dem!
Ytan att arbeta på uppskattar jag till 40cm...
Inte alls fina som vanligt men goda som attans! Har fyllt min mortel med kanelstänger och kryddnejlikor som får sprida sin doft i lägenheten! Bara att mortla lite då och då så luktar det fantastiskt i hemmet. Skulle ju lägga upp bilder på vår juliga lägenhet men det får bli imorgon!

Julen är här

Fixar julfint här hemma med frostade äpplen, små tomtar och ljusstakar... Från och med första advent så är det jul! Får visa mer imorgon men här är lite försmak på vårt julpynt.
 

RSS 2.0