Tripp till Danmark

Planerna var att sticka till Strömstad hela helgen men det flyttades till nästa helg så vi tänkte vi tar en tripp till Danmark över dagen. Ska kolla biljetter ikväll så får vi se om vi kommer med någon båt imorgon bitti! Nu ikväll åker vi ut till mor och far, grillar och badar. (L)

Lyx i vardagen

Igår mötte jag upp Pauline i stan och tog en promenad och njöt av det fina vädret. Vi kikade runt lite på restauranger att äta middag på och hamnade tillslut på Pasta+. Det är ju väldigt god mat...

Jag tog en pasta med kräftstjärtar, gott!

Paula tog en pasta med oxfilé som också var väldigt god!

Sist jag var på Pasta+ tog jag en tiramisu till efterrätt men den var så himla god så jag var bara tvungen att ta den igen! Paula tog en creme brulée som också var riktigt god. Efter lite mer mat än vad vi egentligen orkade i magarna kände vi för att ta en promenad och strosade runt i stan och njöt av Göteborg. Jättemysig kväll som avslutades med en kaffe på Cappuccino.

Upphottad färdigmat

Jonathan hade köpt Keldas färdiga sparrissoppa som är helt ok men slår aldrig en hemmagjord! La i lite creme fraiche, sambal oelek, riven parmesan och peppar för att få den lite godare. Jag torkade parmaskinka och ungersk salami i ugnen på 200 grader några minuter och toppade sedan soppan med detta. Det blev nygräddad foccacia till. Gott!

Fina porslinet, så nöjd!

Jazz

Igår var jag på jazz med Anders och lite vänner i Slottskogen. Jazzen är varje tisdag från 18-22. Det var jättemysigt och härlig musik men nästa gång ska vi komma lite tidigare så man får plats närmre scenen. Vi var först på favoritcaféet Nöller i Haga där det blev laxsallad och en latte!

Gott!

Annas underbara mat

Idag var jag bjuden på middag hemma hos Anna. Vi lagade "Lyxiga Laxen" som gick fort att göra utan krångliga moment och sedan blev det så lyxigt på tallriken med rom, lax och färskpotatis!

Vi satt på den nyinredda balkongen och njöt av maten!

Min söta Anna :)
Jag tog med mig lite maränger som vi åt tillsammans med Ben & Jerry glass men jag var så glupsk så det blev inga bilder på det... Underbar kväll, tack söt!

Chokladmaräng

Jag har bakat maränger med choklad! De blev jättegoda och lite sega i mitten som jag gillar. Johanna, Andreas och lille Oliver kom förbi på en fika så vi bjöd på paj och maränger.

Smarrigt!

En liten sovande Oliver.

Söndagsfrukost

Idag fixade jag en riktigt god frukost med nygräddat foccaciabröd. Vi har GP på helgerna nu som vi fått av Urban och Annika så det blev en låååång mysig frukost med läsande och thédrickande.

Bak med lillebror

Igår kom Martin hit på frukost och sedan hade vi en hel dag för att baka tillsammans! Vi började göra en hemmagjord riktigt vaniljsås från Leilas recept, oh gud så god den blev. Har fått massa ägg från Cloudine, Jonathans mormor. Äggen är från en gård där hon bor så vi gjorde av med 18 ägg igår med allt från bak till lunch och idag blir det nog maränger på kvarblivna äggvitor :)

Efter vaniljsåsen var klar så tog vi en sväng till Frölunda Torg och kikade på parfym till Martin. Vi hittade en som jag tyckte luktade jättegott från Diesel men först ska flickvännen godkänna! Jag köpte en top för att ha till en underbart söt kjol som jag fick i present. Bild kommer snart!
Vi köpte massa jordgubbar för att göra en specialare på Leilas "Twin Peaks Cherry Pie" och ersätta körsbären med två liter jordgubbar.

Jordgubbarna kokades ihop med vanilj och socker och sedan tillsatttes potatismjöl för att få den krämigare.

Jag har ju så snygga brorsor (L)

Baket är i full gång.

Finaste pajen är klar.

Så underbart gott! Martin tog med sig resterna hem så familjen också fick smaka.

Kycklingsallad

Det blir bara kall mat nu i värmen... Sallad med kyckling och bacon är ju inte fel!

Jag älskar min balsamico det blir så fint på tallriken.

Det blev middag på balkongen ikväll, mysigt! Jonathan tog sig en öl, jag ska iväg snart och jobba så det blev flädersaft som jag fick i present av min kusin med familj. Den fina karaffen med glas fick jag av vänner till familjen i present.

Gocart

Jag fick som present av Jonathan att köra gocart ute på Team13. Det var sjukt kul och vi var ett stort gäng som körde ihop. Först var det uppvärmning sedan var det ett race där man fick sin plats vid starten för den slutliga finalen. Jag kom på 9e plats av 16 vilket var bra. Lillebror vann, han är så duktig! Jag kom först av tjejerna så en liten seger iallafall...

Jonte kom 5a så det var också bra. Storebror kom 4a, duktiga killar!

En lite suddig bild på hela gänget!

Tjejkväll med firande

Igår så var det kalas för mig, Anna och Sabbe som fyller eller har fyllt år nyligen! Vi var hemma hos Anna på hennes underbara husbåt där vi satt på däck hela kvällen och njöt av utsikten. Det var medelhavstema och alla hade gjort något ätbart som vi dukade upp med på en buffé. Jag hade gjort foccacia och sedan var det allt från goda sallader till hemmagjord tapenade och hummus.

Natta, Ebba och Anna!

Tjejerna (L)

Snyggingar med vackra Göteborg i bakgrunden.

Jag förstår att man mår bra av att vakna upp till denna vy varje morgon och har detta att blicka ut över på kvällen!

RSS 2.0