MC tur

Idag fick jag åka med Urban på hans Harley ner till Särö. Annika och Jonathan tog bilen så möttes vi vid Blomstermåla där vi fikade.



Bee

Anlänt till Sverige och haft fullt upp med trevligheter. Blev bland annat en lunch med lillebror på Bee vid kunsportsplatsen i onsdags.
Snyggingen 
Vi firar semester med rosé!
Mmm pasta veggie

Bästa Hertz

Har ju glömt att visa min skönhet jag blev uppgraderad till från Hertz när den bilen jag bokat (billigaste och minsta) inte fanns inne på parkeringen! 


Hertz är allt bra med studentrabatt o allt! Kunde inte bli en bättre start på dagen i Stockholm.

Karmøy

Una bjöd ut oss till sin hemby Karmøy igår till idag. Vi har varit i Skudeneshavn som liknade mycket på Sveriges västkuststäder.
Lite solglimtar blev det.
Ovanför hamnen
 
Sedan blev det en tur till Åkrehamn och vidare till Kopervik där vi bodde hos Unas föräldrar som bjöd på god middag. På kvällen drog vi in till Haugesund med både Brage och Una och tog en öl ihop.
Idag blev det en tur till Visnes kyrka och vikingaby. Väldigt trevlig liten tripp :) nu blir det bara att ta det lugnt så kanske Helle kommer ikväll :)
 

Firande

Igår efter ceremonin och diplomutdelning åkte vi in till byn för att möta upp lite vänner innan det var dags för stora middagen på Clarion hotel. 





Civilingenjörer

Färdig med studierna och kan äntligen titulera mig som Civilingenjör
Äntligen!
Världens finaste och bästa Civilingenjör Jonathan
 

Rödspätta

Vi köpte en rödspätta idag. Vi har aldrig köpt en hel fisk förut, vilket är väldigt synd men jag vet inte hur man tillagar fisk... Josiane var snäll och hjälpte oss över telefon men vi får nog önska oss ett par matlagningskurser av henne för att bli bra ;)
 

Sommarfest och grill

Vi mötte upp vänner igår för en sommarfest med grillning! Tog cyklarna bort till Hinna där vår klassförening bokat lokal. 21 grader och första sommarfeelingen för året ☀️



Fika

Äter jordgubbar idag igen. Firar att jag ska på en andra intervju nästa vecka :)



Jordgubbar

Mmm har för länge sen tappat räkningen på hur många kartonger jordgubbar vi köpt i år! När sommaren inte infinner sig får man försöka känna den med somriga smaker.
 

Hallongrottor Recept

Bakade hallongrottor (haha fick översätta så fint till raspberry caves) och bjöd lite vänner här i Norge i veckan som var så uppskattat! Så kul att baka typiska svenska saker eller svenska maträtter, då det blir en helt ny upplevelse :)
Hallongrottor recept

125 g smör, rumstempererat
3/4 dl socker
2,5 dl mjöl
1/2 dl potatismjöl
2 tsk äkta vaniljsocker
1 tsk bakpulver
 
ca 1 dl hallonsylt till fyllning

Vispa smör och socker. Blanda resterande torra ingredienser i en bunke och blanda i smörkrämen. Ta upp degen och rulla ut till en längd och dela i 30-35 bitar. Rulla till små bollar och lägg i små formar och tryck sedan ett hål i som fylls upp med sylt. In i mitten av ugnen på 200 grader i 12 minuter. Går jättesnabbt att göra och blir riktigt gott!

Barrigt uppvaknande

Det har halvt blåst storm inatt och vi sov med öppet fönster. Vaknade upp i en skog av barr och löv som blåst in!



RSS 2.0