Tryffel korvar

Det blir INGEN bild på tryfflarna då dem inte blev så fina men däremot goda och uppskattade!

Påväg hem till mig

Fick i present av mor och far lite pengar att köpa ett par stövlar för. Här i Sverige ligger ett par Hunter stövlar på 1299kr. Idag beställde jag mina Hunter för 712kr från ASOS.com, en engelsk sida jag handlat från tidigare. Köpte dessutom ett par nördiga glasögon. Ingen frakt heller, UNDERBART!

Jag har till Jonathans förfäran köpt en Onepiece också, bild kommer!

Chocolate lover

Igår var vi bjudna på en underbar middag hos Josiane och idag är vi också bortbjudna på middag, vilken lyx! Idag ska vi till Wallin, vänner till familjen och jag och Jonathan tänkte ta med oss tryfflar med apelsinsmak så efter frukosten sattes det igång!

300 gram choklad som smältes över vattenbad.

Åååh det ser ju såå gott ut!

I med 2 dl uppvärmd grädde och blanda till en jämn smet. Efteråt lägger man i 20 gram smör och blandar igen till en slät smet. Jag hade även blandat finrivet apelsinskal från en apelsin, socker och en skvätt rom som stod och drog sig ett tag innan det åkte i smeten på slutet. In i kylen ett par timmar och sedan kan man börja rulla!

Måste använda bra produkter för att det ska bli riktigt gott!
När jag har rullat dem kommer jag doppa dem i kakao och slå in i cellofanpapper och sno ett fint band runt som jag köpte imorse i en blomsteraffär. Bilder kommer senare när det är klart!

Världens bästa


Bästa bröder! (L)

Vi tre!

Världens coolaste lille!

Bästa platsen...

Pannacotta paj

Vi var bjudna på en riktig söndagsmiddag igår hemma hos Annika och Urban. Det bjöds på porterstek som är något av det bästa jag vet! Efteråt fick vi pannacotta paj som var riktigt god. Ska testa den själv och kanske bjuda familjen på som alla är galna i pannacotta!

Festligt fin!

Hembakad pizza

Vi var hemma hos Johanna, Andreas och lille Oliver igår. Johanna hade gjort en jättegod pizza med egen deg och allt. Det var mozzarella, chèvre, parma, ruccola, honung och balsamico på. Så lyxigt det blir så fort det är hembakat!

Så gott!

Hälleflundra

Nu lagade vi äntligen något gott på hälleflundran som Jonathan drog upp i Norge. Hälleflundran stekte jag på låg temperatur i riktigt smör. Till fisken hade vi färskpotatis, sparris och en kall sås som Anna bjudit mig på innan. Hade dock inte exakta måtten från grundreceptet...

Kall romsås:
5 dl riktig creme fraiche
75 g stenbitsrom
1 knippe dill
1 knippe gräslök

Blandra ihop och det är klart.


Vi hade köpt ett gott Chablis vin till som passade jättebra.

Till efterrätt hade Jonathan gjort pannacotta med rårörda blåbär till.

Bak med lillebror

Martin var här en heldag och vi startade dagen med nybakade scones innan vi gick en promenad ute vid Röda Sten.

Vi bakade Leilas wedding cupcakes!

Vanliga cupcakes fast med en ruta lindth choklad i varje, ändrade lite i receptet...

Vi tog med dem hem till mor och far och lade på en frosting med vit choklad och philadelphia, jättegott!

Thé hyllan

Första lediga dan, usch jag som vill jobba två veckor till men det fanns ingen bil över när alla kom från semestern... Då finns ju all tid i världen så jag har fixat på thé hyllan idag och fyllt på alla burkar och torkat av dem!

Fått upp ett par nya smaker men jag måste införskaffa nya etiketter på Balders hage!

Längst upp är ett ryskt thé vi fick av Urban och sedan är det alla blandade smakerna på resterande hyllor.

Work work work

Idag har det varit full fart på jobbet! Jag har fått göra en offert för ett företag för första gången, massa körningar och dagen slutade i en långkörning till Värnamo! 13 timmar jobb, underbart!

Skagen

Vi fick biljetter och åkte med Stenabåten över till Danmark i lördags. Så fort vi kom fram åkte vi till Jeerup och lade oss på stranden i några timmar och njöt av solen!
Efteråt åkte vi till en liten vandrande öken som flyttar sig några meter varje år. Den lilla öknen ligger nu vid Råbergs mile. Det var riktigt fräckt och det kändes som man var i Sahara. Vi hade hört att det fanns en nergrävd kyrka någonstans så vi vandrade mellan sanddynorna och letade...

Jonathan i Sahara.

Ett litet hopp...

Vi vandrade jättelänge men hittade ingen nedgrävd kyrka. När vi däremot på hemvägen åkte från skagen såg vi en skylt där det stod "Den nedgravde kirken" men då hann vi inte gå ner och titta på den.
Efter öknen åkte vi längst upp till skagen för att gå ut på den nordligaste punkten som jag tror heter grenen. Det var en bit att vandra ut men det var jättefint!

Man kunde ta sig ut med "Sandormen" då man åkte i ett släp efter traktorn fram och tillbaka. Efteråt var vi hungriga och trötta och satte oss på en restaurang som ligger där man parkerar bilarna innan man kan ta sig ut till grenen. Det var riktigt god mat och vi satt ute på terassen i flera timmar och åt.

Mysigt!

Det blev först massa goda tilltugg och sedan en fisksoppa, allt var jättegott!

Jonathan njuter av solen med havet i bakgrunden.

Jag tog en cheesecake och kaffe innan det var dags att dra sig ner mot Frederikshavn och ta båten hem till Sverige igen.

RSS 2.0