Mina första Converse

Det är kanske konstigt men jag har aldrig ägt ett par Converse. Alla har nästan haft ett par som de gått sönder totalt men vägrat sluta använda. Idag fick jag mina första av snälla fransmannen David, man tackar! Fick ju välja bland alla färger och nästan alla hade väl gissat på att jag tagit de rosa men det blev de helt vita utan linjer eller något! I Like!

Får väl börja gå in dem nu.

Vi var bjudna till Jonathans mamma Josiane idag. Det bjöds på Moussaka. Jag har aldrig gjort det själv men det var så himla gott så det kommer nu hamna på bordet här hemma snart! 

Vi spelade också ett väldigt roligt spel, Diggiloo tror jag att det hette. Massa olika typer av musikfrågor. Ibland var det jättesvårt och ibland kunde man fler. 

Det var tjejerna mot killarna.. Vi var duktiga men vann inte. Tack för ikväll det var riktigt kul!

Magisk karamell, Fläder och Grandma's special

Idag har det varit fullt upp på jobbet så jag tog en sen lunch vid femtiden. Svängde in på en kopp kaffe hos Elin innan jag skulle åka hem. Elin och jag kan verkligen prata timme efter timme och tiden bara försvinner.. Underbart!

Väl hemma så lagade Jonathan mat, det blev de luxe mackor i ugnen med köttfärs på. Mycket gott! Jag fixade efteråt i våran lilla théhylla. Favoriten är Magisk Karamell. Kanske bara för att det är silverkulor och fudgebitar i. Lite blaskigt men ändå gott med mjölk i.

Fylde på alla burkar så de blev fulla igen. Hittade också två nya théer som jag inte öppnat än i skåpet. Fläder och Höstglöd. Testade fläderthét som var väldigt gott. Tog det till min bok som jag precis börjat läsa. 14 år till salu.

En historia om en 14årig tjej som blir våldtagen och säljer sex! Har inte kommit så långt än men den är hemsk från första början.. 

En kväll i Lerum

Idag tog jag en långlunch med Elin på hennes kontor vi snackade en massa och smälte i den varma solen. På kvällen skulle jag ut till Lerum för att grilla och mysa vid sjön där Hanna och Viktor bor. Men innan det åkte jag ut till Sabbes jobb för att gemensamt åka hem till henne. Jag tittade på Cast Away med Sabbes syster Sara och far medans Sabbe sprang runt och letade kläder och gjorde sig fin. 
Påväg från Sabbe.

Det var jätteskönt i solnedgången...

Robin med de andra killarna i bakgrunden. Robin ska också plugga i Borås så nu har jag en pendlarkompis!

Några badade men jag var för feg.. Tog lite fina bilder istället!

Långlunch med Elin

Idag har det varit ganska lugnt på jobbet så jag passade på att luncha med Elin. Vi var på Fahléns Kök på Frihamnen i Göteborg. Jag tror det kommer bli många luncher där framöver då maten är jättegod plus att man kan sitta ute och titta ut över havet. De som jobbar där är också väldigt trevliga så det stället kan jag rekommendera, www.Fahlenskok.se!
När jag kom hem så lagade jag en god pastasallad med pesto, kyckling, parmesan och lite annat gott.

Det blev en middag ute på balkongen, myspys!


Älskade Elle

Idag kom Elle Mat & Vin med posten. Man blir alltid lika glad när den kommer för det är ju inte allt för ofta den kommer, ungefär varannan månad. Men när jag kom hem från jobbet så blev det att laga mat och fixa lite för Johanna och Andreas skulle komma efteråt och se på True Blood med oss. Jag ville bjuda på något jag hade hittat när jag bläddrade genom Elletidningen som hastigast men det blev en flopp.. Lite tråkigt men jag ska försöka igen och ändra lite saker. De andra tuggade i sig och sa att det var gott ändå! Nu ska jag ta en kopp kaffe, lägga mig på soffan och läsa min kära tidning.

Hembakade drömmar och kakor jag fått av far min. Det fina fatet är från farmor.

Ser mumsigt ut med hemlagad pizza!

En härlig söndag...

När vi vaknade i morse så var vädret lite kasst men vi tog en lång frukost tillsammans.

Jonathan med hans nya kompis Ditte som hade skadat vingen.

Jonathan sprang ner och kände på vattnet och det var inte för kallt för att ta en tur med vattenskotrarna. Erik var iväg och jobbade men jag, Jonathan och Elin åkte ut.



Någon var lite extra glad som inte kört innan..



Det piskade gott i ansiktet från regnet blandat med sköljande vågor av saltvatten. Inne i viken var vågorna små så man kunde gasa på lite mer.Efteråt blev det ett dopp, en lång varm dusch och lite kaffe på det!
På kvällen blev det Thaimat från Ton Cha Bub på Gustaf Dahlénsgatan som har den absolut godaste thaimaten i Göteborg! Vi såg även filmen Kick Ass som var ganska skön på en söndagkväll!

Svampplock i skogen

Igår mötte jag upp Elin så tog vi med hundarna ut i skogen för att plocka kantareller. Efter mycket letande hittade vi ett ställe med massa svamp.

Vi hittade faktiskt riktigt stora sommarkantareller.

Hundarna tyckte inte det var allt för kul när vi stannade för länge på ett ställe..

På vägen hem hämtade vi upp Jonathan och handlade för att grilla hamburgare i ciabattabröd. Känns lite lyxigare och godare än de tråkiga hamburgerbröden. Vi grillade även halloumiost, aldrig ätit det innan men det var jättegott och självklart stekte vi upp lite kantareller i smör.
På kvällen spelade vi Bezzerwizzer, ett nytt frågespel som var lite roligare än det gamla TP. Vi satte på en av de gamla filmerna Bud Spencer & Terence Hill, det blev ganska sent men jag och Jonathan sov över i sjöboden.

Kalas

Igår efter jobbet var vi bjudna på kalas till Jonathans kusin Erik som fyllde 18år! Vi fick världens största baguette från SubWay, det var lite kul. Efter det hade Annika bakat väldigt goda tårtor. En choklad och en marängglasstårta.


Den ena var med salami och den andra var med kalkon och lite annat gott!

Väderet var fint så vi kunde sitta ute på altanen och gotta oss!

Mums!

Girls Night

Igår kväll var jag hemma hos Siri och gjorde tacos! Jättegott och trevligt.. Stora samtalsämnet vid middagen var hår. Det är ganska sjukt att man kysser folks hår, tar i det och det är helt normalt. Men så fort det trillar av huvudet så blir det så himla äckligt, att inte prata om när det hamnmar i maten! Sant men ändå intressant.. Tack så mycket iallfall för en härlig kväll tjejer!

Hanna sliter med maten när Sabbe och Siri njuter av rosévinet

True Blood

Vi försöker se True Blood avsnitten tillsammans med Johanna och Andreas en gång i veckan. Så himla bra serie, jag älskar den! Kan verkligen rekommendera serien. Man ska ge det ett par avsnitt och sedan är man fast. Favoriten är Lafayette, en kille som är gay jobbar i köket på byns krog, säljer knark men stora grejen har blivit att han säljer vampyrblod även kallat "V". Han är snabb i käften och allmänt skön! Eric Northman (Alexander Skarsgård) är sjukt snygg som vampyr och är självklart förälskad i Sookie Stackhouse som dock redan hittat vampyren i sitt liv, Bill, men han slutar ändå inte försöka.  


När de var hemma hos oss så fick jag en present, ett jättefint armband med ett stort svart hjärta i en kedja. Tack så mycket!


Härliga bilder från en sommarkväll

Jag skrev i början av bloggen att jag skulle försöka hitta lite bilder från grillkvällen jag hade på min födelsedag.. Nu har jag fiskat fram några stycken iallafall!

Annie, Sabbe, Anna och jag...

Tobbe har ögonen på grillen där det bara ligger tre squash bitar kvar ;)

Amriic var så sommarfin!

Nu blir jag student

Idag tackade jag ja till min antagning till Högskolan i Borås. Jag ska läsa Industriell Ekonomi med inriktning på Ledarskap och Arbetsorganisation. Känns som en bred och bra utbildning som passar mig. Lite tråkigt att sluta jobba då jag trivs så bra men den 30e augusti blir jag student.. Jag ska bo kvar här hemma i Göteborg och pendla, det tar lite tid men det gör inget...


Lotta på Liseberg

Idag var vi på Lotta på Liseberg. Måns Zelmerlöv, Timoteij, Eric Gadd och en norsk tjej uppträdde. Det blir lite tillgjort när man märker av att det direktsänds till TV med nedräkningar och förberedelser i pauserna. Ganska intressant att det verkligheten är nästan regn i luften och grått men på den stora skärmen som är detsamma som kommer ut i era TVapparater, där ser det ut att vara strålande sol och en jättehärlig sommarkväll. 

Det var mysigt iallafall och efteråt åkte vi Uppsvinget, Höjdskräcken och Vivelvinden. Jag har aldrig varit rädd för att åka något på Liseberg tidigare men jag börjar nog bli gammal då jag höll att dö av skräck i uppsvinget innan den ens hade börjat... Det är förresten väldigt förmånligt att gå runt och åka olika attraktioner när man är med någon som jobbar där och känner alla ;)


Pasta Pesto

Idag lagades det min favorit pasta pesto!

Det är jätte enkelt att göra. Först rostar jag pinjenötter i en torr stekpanna. Efter det steker jag bacon riktigt knaprigt och låter det rinna av på hushållspapper under tiden jag kokar pastan. Dela även cocktailtomater och riv parmesan. När pastan är klar blandar jag i rikligt med färdigköpt pesto häller upp i en skål och strör över bacon, tomat, pinjenötter och parmesan. Vill man göra det lite fint kan man lägga på lite färsk basilika.

Gjorde även en turbo efterrätt! Först krossar jag några digestivekex. Sedan varvar jag Kesella vanilj med vaniljglass, jordgubbar, digestive och slutligen strör jag över florsocker som jag lagt i en thésil. Mycket enkelt och gott. Vill man lyxa till det lite kan man byta ut kesellan mot Mascarpone. Mascarponeosten blandar jag med florsocker och fröna från en vaniljstång... 

Shoppingsöndag

Idag mötte jag Anna i stan för en liten shoppingrunda på stan. Vi letade febrilt efter en spets bandeau top till Anna men vi hittade det inte i någon av de stora kedjorna man skulle kunna tänka sig ha det.. Det finns dock på Asos.com på REA för 73kr men då är det också en fraktkostnad på ca 50kr och man får vänta några dagar..
Vi tog en lång fika på Nöllers Café i Haga där det bli Cèvre Honung panini och hallonpaj efter det.

Anna och jag flyttade ut till uteserveringen då det slutat regna och ganska snabbt tittade solen fram igen. Det blev lite shopping på Twist&Tango där jag köpte två toppar och Anna hittade ett fint linne!
 
Jag älskar trycket på denna oversize t-shirten, har tittat på den flera gånger och nu var den på REA så det var bara att slå till! Den beiga tröjan var så himla skön och funkar alltid.
Mascaran började också ta slut hemmma så jag köpte favoriten Lancome Hypnose.

Den både förlänger och ger volym. Det jag gillar med den vanliga Hypnosen är att man kan arbeta så mycket med den utan att det klumpar. Hypnose Drama testade jag för ett tag sedan men det blev lite väl tjockt och mörkt. Det har även kommit en ny i serien Hypnose, Precious Cells men den skulle tydligen ge lite mindre volym men förlänga bra.


Eclipse

Igår kväll var vi och såg på Twilight Eclipse! Självklart hade vi kollat fel när vi bokade för man skulle hämtat ut biljetterna dagen innan. Som tur var så fanns det platser till oss på en senare bio! Så det fanns gott om tid att äta på Mc Donalds och köpa godis. Jag älskade filmen men de andra tjejerna tyckte väl att de andra filmerna varit lite bättre..

Tjejerna blev fina på bild, dock lite suddig..

Freeport

Vi började dagen med en god frukost på Le Pain Francaise. Det blev en god baguette med bacon och kyckling. Jonathan tog en med oliver och brieost. Till detta blev det kaffe och efteråt en mandelcroissant och kanelbulle.



När vi var klara så hämtade Paula och Camilla upp oss så bar det av till Freeport. Paula hittade en mycket fin tunika och lite hårprodukter från Matrix. Jag köpte en inpackning för mitt torra hår från Kérastase. Vi handlade även lite handdukar och flädersaft.

På vägen tillbaka stannade vi i Kullavik på ett café som hade slut på allt, inprincip hade de bara torra frallor med ost att bjuda. De hade även en kycklingröra som Camilla och Paula valde. Ingen sallad eller tomat hade dom att lägga på men ändå fullpris. Vi satt där inte länge då varken service eller mat var något att hurra över!

Nu blir det att fixa lite under dagen och ikväll blir det Twilight på bio!

Hjuvik

Ikväll var vi bjudna ut till Hjuvik där mor och far hade bjudit hem oss och goda vänner till familjen. Vi hade fint väder så det blev grillat idag igen. Vilket jag absolut inte klagar på då vi inte har köpt någon grill själva. Det bjöds på grillat kött med vitlökssmör, klyftpotatis, tzatziki och en stor sallad. Till efterrätt hade mamma gjort en rabarberglasstårta på mandelmassabotten med jordgubbssås till. En favorit där hemma, jag tog nog tre gånger utav den!

Här är de flesta samlade runt grillen med lite dricka och tilltugg.



Lillebror med Paula

Kärleken och jag

Mina bröder så fina!

Grilla Grilla

Vi har precis kommit hem från Urban och Annika där vi har grillat och ätit massa gott. Urban var grillmästaren. Det blev grillspett med lite blandade kött och grönsaker på och så grillade vi potatis pch majskolvar. Mycket gott!

Vi tog en cykeltur bort till dem. När vi skulle åka hem så ledde vi cyklarna eftersom det varken fanns ljus eller reflexer på Jonathans cykel, min hade ju iallafall reflexer. Herr Polis hade nog inte tyckt det var okej att cykla så i mörker!
 
Min älskade rosa cykel (L)

Nu är klockan alldeles för mycket och jag ska upp och jobba! Natti

Räddaren i nöden

Paula har precis lämnat mig i lägenheten. Vi har pluggat en massa matte och jag har äntligen kommit lite längre fram! Vi lagade Spaghetti Köttfärssås med en god sallad till det.. Alltid lika upskattat! Det blev även några pauser på balkongen med lite thé och godis och mina hembakade drömmar!
Imorgon hoppas jag att vi kan lyckas få biobiljetter till Twilight Eclipse!

Några tjejkompisar var här förra veckan och vi kollade på de tidigare filmerna och diskuterade självklart vem som var snyggast av killarna! Jag föredrar ju helt klart Robert Pattinson framför Taylor Lautner.. Någon som invänder?

Grillkväll och Fotboll

Helgen är över och det har varit en lugn dag på jobbet. Kom hem tidigt och satte mig med mitt matteplugg. Jag ligger efter en del och tänkte jobba ikapp idag men jag har fastnat. Paula kommer och räddar mig imorgon som tur är. Idag åkte min älskling iväg på en liten resa i Sverige. Just nu är de vid Visingsö och tältar. Det är hans sista semestervecka så jag hoppas han njuter till fullo! 
Jag hade grillkväll med vänner i lördags men tog inga bilder själv.. Ska se om någon fotade lite så kan jag lägga upp bilderna här så ni får se!
Vi tittade även på finalmatchen igår tillsammans med Johanna och Andreas. Somnade självklart i förlängningen men jag hade ju hoppats på seger till Holland!!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0