Midsommar

Nu är midsommarhelgen över och vi har hunnit träffa familj och vänner och fått i oss massa god mat! Midsommarlunch och lekar bjöds det på hemma hos Annika och Urban. Vi spelade crocket och hoppade säck. På kvällen var vi hemma hos barndomskompisar till Johanna och Jonathan där det fortsatte med lekar och grillning.

Andreas, Sara och Jens redo för att hugga in!

Vi körde stövelkast som gick bra för min del däremot spotta råtta längst var jag absolut sämst på!

Martina och Sara har varsinn Pomeranian hund som är så underbart söta. Här gosar Jonathan med Enzo...

Vi hade med oss god entricote från kaprifolkött att grilla.

Midsommardagen åkte vi ut till mor och far där vi grillade och åt ännu mera sill. (L)

Dressin

Idag var vi upp åt Åmål och cyklade dressin mellan sjöar och skog i underbar natur. Det regnade men det är väldigt mysigt och naturen blir så fin i regn!

Annika och Urban sliter längst fram därefter kommer Johanna och Andreas på sin dressin och vi sist.

Full fart framåt!

När vi skulle stanna och äta så blev det god sallad med grillad kyckling och potatissallad som Urban hade fixat ihop. Turen var med oss för det blev uppehåll just då! Vi hade lite problem med alla knott överallt så man satt en stund gick runt och åt lite i omgångar. Jag hade dock tur för knotten gillade nog inte mitt blod...

Svart pasta

Sist vi var och handlade köpte jag svart pasta från ZETA som innehåller bläck från bläckfisk. Den smakade inget speciellt och såg ut som lakritsstänger. Gjorde en köttfärssås till och det blev gott. Färsk parmesan på är ett måste!

Jag kan inte bestämma mig om det ser gott ut eller inte men annorlunda var det iallafall!

Underbart sällskap

Idag har jag varit hemma hos Martina och myst. Först var vi ute med Ella i en och en halv timme så det blev en redig promenad. Vi köpte jorgubbar på vägen och åt dem i solen på Martinas balkong tillsammans med rosévin, inte helt fel! Det blåste dock en del men med en filt så var det toppen.

Gott!

Strålande sol.

Havet

Idag kom Martina förbi på en brunch som vi njöt av på balkongen i solen. Ella var med och hittade en skuggig plats. Efteråt åkte vi ner till havet där vi var sist men nu hade vi inte med oss massa böcker för att plugga. Skönt! Martina skulle köpa lite tampar till deras segelbåt och efteråt satte vi oss bara på bryggan och doppade fötterna lite snabbt i havet.

Martina brun och fin.

Ella fick bada och var glad!

Work Work Work

Underbart jag fick jobba igår! Var i Varberg hela dagen med massa leveranser! Man mår så bra när man har jobbat en hel dag och man är sådär riktigt trött. Inte som att gå till skolan... Hoppas det blir mer snart, får förmodligen besked imorgon! Imorgon blir det brunch med Martina också. Hon kommer hit så jag hoppas solen skiner så vi kan sitta på balkongen.
Idag har jag varit i Marstrand med mamma. Det fanns miljoner prästkragar överallt så jag kunde inte motstå att plocka och ta med mig hem. Vill ju dock ha till midsommar men vi får se hur det blir med det... Kan ju alltid plocka lite andra blommor runt omkring här hemma men prästkragar är ju en favorit. Någon som har sett ängar med prästkragar i Göteborg?

Finbesök

Igår var det inflyttningsfest hemma hos Hanna och Robin. Träffade massa gamla kompisar jag inte sett på år så det var en helt underbar kväll! Lägenheten var jättefin och vi satt på balkongen större delen av kvällen i de egensnickrade möblerna som de hade gjort så snyggt. Tyvärr inga bilder från kvällen...

Fick finbesök ikväll av Hozan och Anders som kom med wienerbröd. Jag har fått en servis av mor och far med koppar och fat från "Mon ami" som jag fick invigt idag.

Dukat med nya servisen. Har hänt lite på balkongen det senaste, vi har lagt golv och gjort det mysigt med kuddar och ställt ut trädet som trivs bättre utomhus. Visst blev det fint!? Men jag tycker något fattas... Förslag är välkomna!

Hozan gillar wienerbröd!

Anders är nöjd!

En dag med Elin

Häromdagen kom Elin hem till mig med sin lilla Frank som jag visat på bloggen tidigare men nu har han blivit större! Vi fikade på balkongen och pratade i flera timmar, sedan bestämde vi oss för att åka till Elin och grilla. Vi grillade korv, revben, lite annat kött och hade pommes frites till det. Jättemycket mat men det var riktigt gott! På kvällen gick vi upp till Slättadamm med Frank och tittade på ankungarna som försökte fånga alla mygg.

Elin vid Slättadamm.

Frank the tank! Underbar...

Kall mat på sommaren

Jag har inget sug efter mat när det blir såhär varmt. Men kall mat går alltid så det får bli massa sallader i sommar! Idag gjorde jag en pastasallad med gräddfil, majs, paprika och tomat med het kyckling till som jag gjorde i  förväg så den fick svalna och bli kall.

Köpte "Crema di Balsamico" från ZETA med fikonsmak som går att ringla på såhär fint!

Idag var jag i stan också och mötte en kompis från skolan så kikade jag på bikini men hittade ingen. Några förslag på var man kan hitta några fina? Fick köpt solglasögon iallafall som ni får se på bild snart!

Vino pasta due

I söndags träffade jag Sabbe, Hanna och Siri i stan över några glas vin och god mat. Va så himla längesen vi träffades ihop. Nästa helg blir det inflyttningsfest hos Hanna så då träffas vi alla igen!

Siri och Hanna så söta!

Jag tog pasta mer portersås. Dock slår inget min mammas portersås men det var gott!

Fikahäng i Haga

Så längesen jag var på Nöllers Café i Haga, favoriten! Åkte in med Anders, Henke, Basta och Håkan. Efter fikan var vi på jakt efter studentpresent till Anna som tog studenten i onsdags. Vi hittade ett jättefint armband på "Valt av Annika" där de har massa fina smycken! Studentefesten hemma hos  Anna var jättetrevlig och massa god mat och trevligt sällskap. Har hittat en ny frisör, Ellen, kompis till Anna också som ska få klippa mig i framtiden. Toppen!

Bror min!

Basta och Håkan. Killarna skulle ner till Tyskland på festival samma kväll och självklart hade ingen packat klart eller köpt allt de behövde så bland letande av studentpresent blev det shopping av allt möjligt som skulle med. Typiskt killar :)

RSS 2.0