Kvällspromenad

Lever bland flyttkartonger nu så det är ganska skönt att komma ut på en promenad!


Utgång

Vi körde en grillkväll hemma hos Elin och Michael i lördags. Caroline och Sean kom även förbi och vi blev vjudna på lamm med goda tillbehör!
Jag bjöd på Pisco Sour till fördrink.
Koka lika delar socker med vatten och låt svalna. Blanda 50/50 sockerlag och limejuice på flaska. Häll upp i en shaker ca 1 del Cachaca eller Pisco (sprit) och blanda med ca 2-3 delar av limeblandningen. Lägg därefter i äggvita, ca en matsked per glas. Skaka länge och häll upp.
Killarna på bowlingen!
Vi spelade tjejerna mot killarna på bowlingen men tyvärr vann killarna men vi var glada ändå. Efter bowlingen drog vi till Dubliners för att lyssna på liveband och dansa.

Pojkarna bjuder på fisksoppa

I fredags blev jag och Martina bjudna på fisksoppa av våra älskade! Vi kunde bara sitta och njuta medans de slet i köket.
Tony visar Jonathan hur fisken ska skäras.
Förväntansfull!
Sååå god. De hade utgått från Per Morbergs recept på fisksoppa med vissa små ändringar.
Happy face!
Som vi kommer sakna er i Norge (L)
 

 
 

Yes, det regnar!

Vaknade av smattrade regn på rutorna och flög upp för att stänga fönstret. Upp ur sängen, borsta tänderna och sen ta på sig nya regnjackan för att inviga den i skyfallet! Lovely!


Inspiration till mitt drömhem

Lånat bilder från Sotheby som publicerar de mest exklusiva hem i världen som är till Salu. Det finns hem/palats för flera hundra miljoner kronor till hus på ett par miljoner kronor. Om ni också vill drömma er bort så har ni adressen här -  www.sothebysrealty.com. Jonathan, känn ingen press ;)
 
 

Saknar

Saknar lugnet och tryggheten i området där jag är uppvuxen. Att man måste flytta ifrån det för att uppskatta det. Gå på bryggorna till busshållplatsen och blicka ut över havet uppskattas verkligen idag! Vi sov hos över hos mina föräldrar inatt och åt en god grillmiddag efter jobbet igår. Papi och jag tog frukost ute tillsammans innan det var dags för jobb igen.


Snurre

Vi firade Nurre ikväll som fyllde år! Det bjöds på riktigt god bosnisk mat och trevligt sällskap såklart :)


Mat med lillen

Martin hämtade mig efter jobbet idag så handlade vi för att laga flygande Jacob och blåbärspaj! Jag ÄLSKAR flygande Jacob :)   och blåbärspaj såklart!
Tagen på bar gärning men hemma hos syrran finns inga regler som att inte äta gifflar innan middag... Jonathan håller nog inte riktigt med så som jag kan tjata på honom med att "inte äta godis innan maten". Riktig tjötmorsa redan!
Vet inte hur ofta jag står såhär med mobilen tryckt mot axeln när jag lagar mat eller gör något sannat i köket.
 
 

Myskväll

Dessa sötnosar mötte upp mig efter jobbet för att handla och laga en god middag ihop. Det blev balkonghäng hos Sabbe!


Lotto

Jag hittade precis mitt drömhem/sommarhus på hemnet.se. Huset ligger på Valön utanför Fjällbacka och kostar bara 23 000 000kr. Sitter på jobbet och fräschar upp mina statistikkunskaper och läste om detta uppmuntrande konstaterande kring Lotto. Chansen är INTE stor att få 7 rätt!


Womanity in a bottle

Fick av Jonathan välja ut en parfym i present. Jag har under ett halvårs tid suktat efter Thierry Muglers Womanity. Den är udda och kunde lika gärna varit en herrparfym om inte flaskan förvillat med sin rosa färg. Den ska lukta trä, kaviar och fikon. Låter hemskt men jag är förtrollad av doften. Jag är helt övertygad om att detta är min signaturdoft. Första minuterna är den väldigt hård men därefter lugnar sig dofterna och den blir magisk!


Nyinköpt

Denna jacka kommer nog bli min bästa vän i Norge! Milt klimat innebär regn...


Gula händer och fläckig rumpa

Det där med "Brun utan sol" låter ju sååå bra! Man slipper sola och förstöra huden och ändå bli sommarsnygg. Lättare sagt än gjort! Mina händer har en gul-orange ton nu och min rumpa är fläckig!! Skrubba skrubba skrubba!!! Funkar sådär men jag ger inte upp då min tid i solen denna sommar kommer vara minimal fram tills flytten till Norge. Övning ger färdighet, hoppas jag...


Lunch med Anna

Anna och jag passade på att luncha innan jag skulle iväg till jobbet. Vi åt på Bombay vid lindholmen som hade både god mat och bra service! Viktigt med små saker som förgyller dagarna (L)


Gofrukost på Ethels

Imorse mötte vi upp Johanna och Andreas för en frukost på stan. Vi gick till mysiga Ethels på Linnégatan som levererade grymt god frukost. Efteråt åkte vi till Tuve där vi spenderade eftermiddagen och kvällen med Josiane och Mauri. Tog en liten shortvisit på 4H gården också så Oliver fick titta på alla djuren :)


Sola o bada i...

Det blev sol o bad idag igen! Dags för att lägga burgarna på grillen...


Poolhäng

Blev hämtad från jobbet och kommer spendera em vid poolen... Sippar på rosé, inte helt fel avslut på dagen! Pappa tar grillen. Läser norsk tidning med intressant rubrik. Vad är böger?


Underbar kväll

Har precis varit med fina Anna på avenyn och ätit samt druckit gott på en uteservering. Tack för en underbar kväll!!!


Fika

Bjöd på födelsedags/snartsluta -fika på jobbet idag. Det blev kanelbullar i år igen och lika uppskattat!!!


Födelsedag

Jag firade min födelsedag i onsdags med middag och tårta. Mina familj kom över, Urban, Annika, Josiane och mormor. Jag fick massa fina paket och tillfälle att träffa alla innan vi åker också, lovar det kommer gå fort!
Marinerad kyckling.
bufféstuket funkar alltid!
Mamma hade gjort godaste tårtan!!
Lykkelig! Bästa presenten var ett brev från Universitetet i Stavanger som bekräftade att jag blivit antagen!!!! Alltid gott att ha det på papper.

Torsk

Jonathan lagade precis torsk i ugn med färskpotatis, skirat smör och lime. Så fräscht och gott!


RSS 2.0