PIZZA

Ååååh vad gott med pizza, hemkörd till dörren o allt :)

Scones - Experiment 2

Morgonens scones blev jättegoda!!! Jag har i detta recept minskat sockermängden och ökat bakpulverhalten. Det jag märkte var att man MÅSTE knåda degen på bakbordet med mjöl för att få sconesen att stiga i ugnen samt pensla med ägget endast på ovansidan och inget på kanterna för att den ska lyfta. På bilden ser man de högra sconesen som är knådade samtidigt som de till vänster inte är knådade på bakbordet. Nästa experiment blir med mer salt men nu börjar jag bli nöjd med mitt recept!
 
Scones - senaste receptet, räcker till en frukost för 2
225 gram mjöl (ca 4dl)
0,75 tsk salt
2 tsk socker
2 tsk bakpulver
50 gram smör
1 ägg
1 dl mjölk
 
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla torra ingredienser. Lägg i smöret och nyp ihop med mjölet. Blanda ägget lite lätt med mjölken. Spara en matsked av äggblandningen och häll i resterande i smeten och blanda. Ta upp på mjölat bakbord och knåda. Platta till så degen är ca 1.5cm hög. Stansa ut rundlar med ett glas och lägg på plåten. Pensla med ägg och mjölkblandningen du sparade, endast på toppen inte sidorna av sconesen. Sätt in i mitten av ugnen 12-15 min. Servera direkt!

Pasta (L)

Ikväll blev det pasta med tomatsås och zucchini. Zucchinin stekte jag bara i smör tills den fick färg och saltade. Tomatsåsen gjorde jag på lök, vitlök, selleri, krossad tomat, lite socker och citronsaft. Parmesan är också ett måste på pasta! Snabbt och enkelt!

Ananaspaj recept

Träffade mina bröder och fikade igår i Haga på vår favorit, Nöllers Espressobar. Åkte ut och lagade tacos hemma hos mor och far. Jag var bara tvungen att göra en ananaspaj igen med lite nya förändringar från sist. Det blev toppengott! Hade i kokos i skalet och citron i fyllningen som gick jättebra ihop med ananasen!
Jonte på Nöllers
Goda pajen!
 
Maries Ananaspaj
pajskal
150 gram smör
2 dl mjöl
2 dl kokos
1 dl socker
fyllning
ca 450 gram krossad ananas
2 dl creme fraiche
0,5 dl socker
2 ägg
skal från en citron 
 
Sätt ugnen på 175 grader. Låt ananasen rinna av i en finmaskig sil.
Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna till pajskalet och häll över det smälta smöret. Tryck ut i en pajform.
Blanda creme fraiche, citronskal, socker, ägg och avrunnen ananas och häll det i pajskalet.
Sätt in i ugnen i 30 min. Låt svalna helt och servera med glass, vaniljsås eller någon egen favorit. 
 

Pojkarna bjuder

Martina och jag började eftermiddagen på gymmet med både kondition och styrketräning samt bastu som avslutning. Efteråt njöt vi av ett glas vin i soffan samtidigt som våra pojkar slet med en trerättersmiddag i köket.
Vi blev så överraskade av den helt fantastiskt goda och inte minst komplicerade mat som de bjöd på.
Våra egna mästerkockar
Till förrätt serverades en räk och löjroms toast med god hetta. De gjorde allt från grunden, kokade till och med fond på räkskal till huvudrätten som bestod av ört och citrusfylld rödtunga med goda tillbehör... Behöver jag säga mer än att de satte ribban högt för den middag jag och Martina ska bjuda på framöver?
Redo att hugga in!
Till efterrättt serverades en Tiramisu à la Tony och Jonathan som var helt fantastiskt god. Jag åt upp min och halva Jonathans! 
Sockerchock!

Scones - Experiment 1

Idag är det så enkelt att få tag på massa recept på internet och göra ett hopkok av det bästa från varje och ändra lite hit och dit med mängder så vet man att det inte kan bli annat än scones som kommer ut ur ugnen. När jag var liten och blandade hej vilt som jag själv tyckte med en kokbok i handen så var det inte lika lätt och därav flera misslyckanden. När man var liten  uppskattade man dock en misslyckad smet mer än vad man kanske gör idag...
 
Jag är inte jättestolt över de scones jag serverat genom åren... Testat flera recept men experimenterar lite nu framöver för att hitta ett eget, perfekt recept, precis så som jag vill ha det! Morgonens scones var lite lägre än jag hoppats på och lite för söta men ändå väldigt goda! Jag kommer experimentera mer framöver. Lägger upp morgonens recept så jag vet vad jag ska arbeta utifrån. Vill ni testa så är dem ju riktigt goda men som sagt inte perfekta än.
 
Maries Scones
225g mjöl
0,5 tsk salt
1.5 msk socker
0,75 tsk bakpulver
50g smör
1 dl mjölk
1 ägg
 
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla torra ingredienser. Lägg i mjölet och nyp ihop med mjölet. Blända ägget lite lätt med mjölken. Spara någon matsked av äggblandningen och häll i resterande i smeten och blanda. Ta upp på bakbord och platta till så degen är ca 1.5cm hög. Stansa ut rundlar med ett glas och lägg på plåten. Pensla med ägg och mjölkblandningen du sparade. Sätt in i ugnen 12-15 min. Servera direkt!
 
 
 

Barnvakter

Ikväll har vi fått äran att passa lilla Oliven så att Johanna och Andreas fått lite tid för varandra. Det har varit lek, bad och Pippi Långstrump för vår del... Bra med lite övning för framtiden!
Oliver blev lite rädd för den radiostyrda bilen...
Mata mig med plastbollar var helt klart bättre!
Bäst av allt var att busa med morbror Jonathan!

Walking In Sunshine


Grönsaksros

Experimenterade lite ikväll och gjorde en mycket god grönsaksros på aubergine, zucchini, morot, tomat och fetaost.
Vi åt med lax och kall sås som vi hade kvar i kylen.
 
Recept Grönsaksros (4 små rosor)
1/3 aubergine
1/3 zucchini
2 små morötter
ca 1,5 dl krossad tomat (Mutti)
ca 1 dl krämig fetaost
ca 1 dl lätt creme fraiche
1 st vitlöksklyfta
 
Sätt ugnen på 200 grader. Skiva zucchini och aubergine tunt. Salta samtliga skivor och låt de rinna av, gärna under press av en skärbräda. Hyvla tunna, långa skivor av morot med potatisskalare.
 
Blanda fetaost, creme fraiche och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.
 
Torka av zucchini och aubergine och lägg ett lager omlott med morot i en muffinsform av hård kvalitet. Bred över lite fetaostkräm och därefter krossad tomat. Upprepa proceduren tills formen är fylld. Avsluta med en klick fetaostkräm och därefter tomat.
 
Grädda i ugnen ca 40 minuter. Ta upp grönsaksrosen med en liten sked och servera.
 
 
 

IKEA

Vi kom hem från IKEA med en tavelram, lådinsats för bestick och en klädroller... Jag hade velat hitta våriga inredningsdetaljer men i Bäckebol ändrade dem om så det kommer väl in nytt om några veckor... Äpplepaj och vaniljvisp blev det iallafall till Fika!


GULD

Igår var vi bjudna på middag hem till Annika och Urban. Jag var lite dålig fotograf under kvällen och tog inte så många bilder... Men vi blev iallafall bjudna på ostgratinerade pannbiffar med potatis och grönpepparsås. Till efterrätt blev det Gino med glass som jag tycker är helt galet gott, varför gör jag inte det mer själv?!? Johanna, Andreas och Oliver var också med under kvällen så det blev massa lek :)
Full fart med barnvagnen!
Morbror Jonathan!
 
Under kvällen tittade vi på P3 GULD, åt massa godis och bestämde oss för att åka till IKEA nästkommande dag, idag.... Så snart blir vi upphämtade av Annika och Urban så får vi se om vi hittar något bra. Behöver en tavelram till Jonathans nya tavla bland annat!

Glass o Chocholade

Ätit en riktigt god middag ikväll. Vi köpte färsk lax som vi helstekte i ugn och serverade mandelpotatis och romsås till. Till efterrätt blev det glass med varm hemmagjord chokladsås. Blandade bara muscovadosocker, cacao och matlagningsgrädde som fick koka ihop några minuter, Mumma!

Vintern håller i sig

Det har fallit ännu mer snö under dagen och solen har lyst så vi tog en långpromenad med lite fotografering också. Svårt att få till rätt inställningar på kameran men man lär sig lite hela tiden!
Perfekta vintervädret

Bra-dag

Igår mötte jag upp Anna för ett riktigt hårt pass på gymet vilket jag idag känner av starkt i hela kroppen. Vi var på ett grymt Bodypump pass på Lindholmen på förmiddagen. Efteråt spenderade vi dagen ihop med god mat, fika och promenad.
Vi promenerade runt på Lindholmen där vi har massa roliga minnen från gymnasietiden. Tänkte köpt fika på Ester Mossesons men det var stängt, tur att Pressbyrån har goda bullar!
Träning gör en pigg o glad
Annie :)

Pizza Film Godis

Haft en riktig myskväll hos Martina och Tony med hämtpizza! Det är ju så gott när man äter det sällan! Ella var också med men snarkade mestadels i sin säng (L)

Party på landet

Varit ute i Harestad med Martina och Louise och firat Martinas kompis Jenny som fyllde år idag! Mycket trevlig kväll! Var självklart ute i stallet och hälsade på hästarna.


Finbesök

Ikväll var mina fina bröder, Tobias och Leanne på middag hemma hos oss. De skulle vidare och se Hobbit på bio som vi redan sett.
Det blev god middag med köttbullar och mos. Roligt att bjuda på redig svensk husman till Leanne som bor i Canada. Till efterrätt hade jag gjort en fantastiskt god ananaspaj, kul när man överraskar sig själv! 
Utgick från ett recept från Tasteline.com men har ändrat en del... Recept kommer snart!!!
Hundvakter till söta Ada ikväll också!

Intermezzo

Ny skål till samlingen!
Nu är den dock fylld med massa Polly choklad (L)

Sandwich

Lyxfrukostar här hemma under den långa ledigheten!
 

Nyår 2012/2013

Vi firade nyår tillsammans med underbara människor hemma i Martinas förldrars hus. Vi hade tillsammans komponerat ihop en trerätters middag med Västerbottenpaj till förrätt, Fisksoppa till Huvudrätt och Hallonpannacottapaj till efterrätt.
Martinas förrätt var så god!
Häng i köket!
Jag och Jonathan hade ansvar för fisksoppan, recept från Per Morberg såklart!
Filip och Anna hade ansvar för efterrätten som förbereds här. Martin verkar gilla det som läggs upp på faten!
Så smarrigt!
Snygga dem är!
Älsklingen min
Skål till tolvslaget!
Massa dans hela kvällen!
Glatt var det här!
Stiligt (L)
Martina och Filip!
Vi spelade "Absolut överens",  Louise och Martin var helt klart bäst men Linkan, Tony och Jonte vann på fusk :p Sånt man får reda på dagen efter... Kan starkt rekommendera det här spelet om man är många!
Tony var helt klart danskungen på Nyår!

RSS 2.0