Får i kål

Blivit bjudna på riktig norsk mat av Simen ikväll - får i kål, riktigt god gryta :) efteråt blev det brownies och ingenjörsspel hela kvällen!


Mysfredag/mysplugg


Finmiddag

Uppklädd och fin för gårdagens middag med massa företag :)

 My handsome darling ;)

Nya plugghörnan


Sunny Day

Hemmagjord annanasglass i solen på altan!


Minestrone

Sjukstuga! Jag blev ju bara ännu sämre, antagligen för att jag sa att jag in princip var frisk... Inte lämnat lägenheten på en hel vecka, usch! Men nu tror jag faktiskt att jag är frisk ;) Vi lagade en god soppa ikväll, favoriten Minestrone! Finns nog tusen olika recept och jag gör olika varje gång beroende på vad som finns hemma. Köttfärs, brutna spaghettistrån, mycket tomatsmak, massa grönsaker och hetta vill jag alltid ha.
 
 

Plugga plugga

Inprincip frisk nu :) jag har nog druckit 100 liter thé och vatten sen jag blev sjuk haha! Får ju läsa PP från lektionerna jag missat och fick ju lite att lägga min tid på idag... Pust...


Risgrynspudding

Jonathan rynkade på pannan när jag sa vad det skulle bli till lunch... Risgrynspudding är en favorit som mamma gjorde till oss som små. Perfekt när man har risgrynsgröt över. Det bästa var att Jonathan tyckte det var jättegott :) Sätt ugnen på 200 grader. Tag ca 500 gram kall risgrynsgröt och blanda med ett lätt uppvispat ägg. Blanda i ett par matskedar socker (smaka av) och lite vaniljpulver. Smörj en liten ugnsform och lägg i gröten. Sätt in långt ner i ugnen i ca 1 timme. Tag ut, svalna, och låt den bli kall i kylen. Servera med sylt.

Läs läs läs...

Ni måste gå in och läsa artikeln om fadderveckan som vi skrivit till vår egna kårs hemsida. Artikeln hittar ni HÄR
Klassen från fadderveckan
 

Pasta och sjukstuga

Ikväll blev det snabbmat à la pasta carbonara! Jag har fått ont i halsen och superkurerar med att inte göra någonting! Bra att sitta och räkna lite tal i Investeringsanalysen då. Har ni några bra husmorsknep så skriv i kommentarfältet! Jag baljar thé och knaprar strepsils...
Koka spaghetti samtidigt som du steker bacon som klippts i bitar. Rör med en slev i baconet så delas allt tillslut på medelstark värme, höj därefter. Häll i matlagningsgrädde i baconet och tillsätt grönsaksbuljong och grovmalen svartpeppar. När pastan är klar hälls nästan allt vatten bort och blanda därefter pastan med såsen någon minut. Servera med parmesan och sallad.

Risgrynsgröt

Gick upp tidigt för att få en heldag med plugg! Började med att förbereda frukosten som blev risgrynsgröt. Tar lång tid att göra men det är värt att vänta på.
Gjorde en stoor sats så vi har att värma på!
Kanel, socker och mjölk är ett måste.
 
Recept på risgrynsgröt tror jag står på alla förpackningar. Jag har i mer salt och socker än vad som står angivet och så slänger jag ner en kanelstång. Efter att ha kokat upp gröten med mjölk så ställer jag den i ugnen på 100 grader i en dryg timme. Då slipper man röra runt och passa den plus att den inte bränner!
 

Fors på Brakka


Boller

Har lärt Pål baka kanelbullar idag som heter boller här :) vi gjorde 73 bullar och en monsterkrans som blev halvt massakerad... Har ätit 4 st redan :) vi hade kanelfyllnning, vaniljkräm, glasyr och kokos på. Pål hade en vision som blev grymt bra!


Kokostoppar

 
Recept till 13 stycken
ca 50 gram smör (kokos kan dra åt lite olika mycket)
2 ägg + 1 äggula
1 dl socker
1 krm vaniljpulver
200 gram kokos
 
Smält smöret och låt svalna. Vispa lätt ägg med socker och blanda ner kokos, vanilj och smör. Låt svälla i 10 minuter och sätt ugnen på 175 grader. Forma toppar och ställ på en plåt. Är smeten för smulig är det för lite smör. In mitt i ugnen 13-15 minuter. Kvällens fika är räddad :)

Spring i benen

Imorse blev det en springtur runt Store Stokkavatn. Hade hört sedan innan att det var en längre tur men jag hittade fram, runt och hem på en helt okej tid!. Nu har jag nytt norskt nummer och jag kan använda internet igen. Har inte vågat springa på nya vägar när inte GPSen i telefonen fungerat utan internet.

 Älskar grönskan!!!
Björkskog, granskog, gårdar, villor, golfbana, hästar och hagar... Det fanns mycket att se på den vackra turen, gillar den redan.
Lite tungt var det när jag insåg att det är på andra sidan sjön plus någon kilometer till kvar... Jag tänkte att jag kommer hem fortare om jag springer så det flöt på med ny spellista i öronen.
Jag är bra!
Sjukt bra :)
Hemma blev det havregrynsgröt med kanel och russin

Kladdkaka i miniformat

Ville baka något litet till bara oss två häromdagen, resultatet blev fyra små kladdkakor.
Gott!
 
 
Recept
50 gram smör
1,25 dl socker
1 ägg
1,25 dl mjöl
1 krm vaniljpulver
0,5 tsk bakpulver
2 msk kakao
 
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smör och låt det svalna. Vispa upp ägg med socker. Blanda alla torra ingredienser. Rör ner smör och mjölblandningen i smeten. Fyll upp i fyra stadiga muffinsformar och ställ in mitt i ugnen ca 13 minuter. Låt svalna och sedan bli kalla i kylen. Servera med grädde och hallon.
 

Godaste lasagnen

Vi har lagat lasagne ikväll. Den blev såå god, kanske för att vi var såå hungriga :)
 
Recept på dagens lasagne; Du behöver även lasagneplattor samt riven ost.
 
Sätt ugnen på 225 grader. Stek hackad bacon och lägg över i en stor kastrull. Stek köttfärs i samma panna och lägg tillsammans baconet. Stek lök och hackad vitlök som också läggs i kastrullen. Fyll upp med resterande ingredienser och låt koka ihop, smaka av.
 
Smält smör och rör ner mjöl, blanda väl med visp. Fyll upp efter hand med vätska och rör ofta så det inte bränner. Lägg i kryddor. Smaken av muskot ska komma fram och det behövs en del salt.
 
Lägg först ett lager lasagneplattor i en ugnsform. Lägg därefter ett lager av köttfärssås och ringla över béchamelsås. Fortsätt tills formen är fylld och toppa med riven ost. Ställ in mitt i ugnen 20 minuter. Servera med en god sallad.

Koseligt

Jag och Una mötte upp på byn och tog en bamsechoklad och senare blev det även en öl. Koselig kveld :)


Smil

Ikväll  lagade vi hälleflundra med kokt potatis och Annas goda romsås. Jonathan brukar kommentera mina smilgropar och oj vad han fångade de på bild idag när jag dukade! Han tycker de är mer roliga än fina :P Jag tycker de är fina!
Under kvällen kom Pål och Eirik förbi och kollade på film. Vi bjöd på blåbärspaj med hemmagjord vaniljsås, uppskattat! Allt tog slut :)
 
 
 

RSS 2.0