Skagen

Vi fick biljetter och åkte med Stenabåten över till Danmark i lördags. Så fort vi kom fram åkte vi till Jeerup och lade oss på stranden i några timmar och njöt av solen!
Efteråt åkte vi till en liten vandrande öken som flyttar sig några meter varje år. Den lilla öknen ligger nu vid Råbergs mile. Det var riktigt fräckt och det kändes som man var i Sahara. Vi hade hört att det fanns en nergrävd kyrka någonstans så vi vandrade mellan sanddynorna och letade...

Jonathan i Sahara.

Ett litet hopp...

Vi vandrade jättelänge men hittade ingen nedgrävd kyrka. När vi däremot på hemvägen åkte från skagen såg vi en skylt där det stod "Den nedgravde kirken" men då hann vi inte gå ner och titta på den.
Efter öknen åkte vi längst upp till skagen för att gå ut på den nordligaste punkten som jag tror heter grenen. Det var en bit att vandra ut men det var jättefint!

Man kunde ta sig ut med "Sandormen" då man åkte i ett släp efter traktorn fram och tillbaka. Efteråt var vi hungriga och trötta och satte oss på en restaurang som ligger där man parkerar bilarna innan man kan ta sig ut till grenen. Det var riktigt god mat och vi satt ute på terassen i flera timmar och åt.

Mysigt!

Det blev först massa goda tilltugg och sedan en fisksoppa, allt var jättegott!

Jonathan njuter av solen med havet i bakgrunden.

Jag tog en cheesecake och kaffe innan det var dags att dra sig ner mot Frederikshavn och ta båten hem till Sverige igen.

Kommentarer
Postat av: Johanna

Ser ut som att ni hade en riktigt mysig mini semester :)

2011-08-05 @ 09:43:15
Postat av: annika

Vilka underbara bilder! Ser ut som sahara! See you soon i hope! annika

2011-08-11 @ 21:47:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0