Maränger

Ikväll har Una och Brage varit över på middag. Bjöd på svensk klassiker, flygande Jacob som de gillade! Till efterrätt blev det Marängsviss med hemmagjord chokladsås och chokladmaränger.
 
Recept Minimaränger;
2 äggvitor
125 gram socker
Önskad mängd choklad ca 100 gram
 
Sätt ugnen på 120 grader. Smält chokladen över vattenbad och låt svalna av lite under tiden du gör resten. Vispa äggvitorna i bara någon minut. Häll i sockret och fortsätt vispa tills det är krämigt vitt. Smeten är klara när du kan vända bunken uppochned och allt stannar kvar. Vänd ner chokladen försiktigt och spritsa fint med tyll eller en enkel påse med ett klippt hål i ena hörnet, vilket jag nöjde mig med. Sätt in mitt i ugnen ca 55 minuter. En maräng är klar när den inte sitter fast i bakplåtspappret.  Smeten räcker till 3 plåtar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0