Filmjölksbröd

När vi hade besök i helgen bjöds det på hembakat! Detta brödet blev väldigt gott och uppskattat av Anders och Julia! Jonathan har redan frågat om jag kan baka det igen. Följde ett recept från coop.se men gjorde några småändringar.
300 gram blandade nötter och frön. (valnötter, hasselnötter och solrosfrön)
150 gram blandad torkad frukt (aprikoser och svisker/plommon)
1,5 tsk salt
2 dl rågmjöl
4 dl vetemjöl
5 dl filmjölk
1 tsk bikarbonat
1dl mörk sirap
 
Sätt ugnen på 175 grader. Hacka nötter och torkad frukt. Blanda med mjöl och salt. Blanda ut bikarbonat i lite filmjölk och blanda därefter med resten av filen. Häll över i den torra blandningen. Häll över sirap och blanda väl med en stark slev/slickepott. Lägg ett bakplåtspapper i en 1.5-2 liters form och häll i smeten. Ställ in i nedre delen av ugnen i minst två timmar (2h 15 min för min ugn) Sätt i en termometer i slutet och se att det är ca 99 grader. Ta av pappret och låt brödet svalna i en handduk. Går bra att frysa och håller sig i flera dagar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0