Cognacsglögg

Vi lagade egen glögg efter påhittat recept för att utbudet är väldigt tunt i Norge. Vi gjorde den under tre dygn så lite planering, men inget mot Urbans 8 veckors glögg ;) Vi hade vänner över både på fredag och lördag och de tyckte att vår svenska glögg var god, både hemmagjord och Blossa starkvinsglögg!
 
1 dl cognac
2 stora kanelstänger, brutna på mitten
15 nejlikor
10 kardemummakapslar (de gröna)
2 st torkade pomeransskal
1 stjärnanis
1 bit färsk ingefära skalad och grovt skivad (tummestorlek)
 
1 flaska vin
ca 2 dl socker
 
Lägg alla kryddor i cognac med plast över i två dygn.
Tillsätt vin och socker och låt stå ett dygn till, rör om någon gång så sockret löser sig.
Sila av och värm!
Bild från förra julen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0