En öl och whiskymässa

Jag och Urban var på "En öl och whiskymässan" i Göteborg idag. Det var första gången den arrangerades i Göteborg och uppfattades något oorganiserad. Vi köade en timme för att komma in trots förköpta biljetter! Anders kom inte in förrän två timmar innan stängning trots förköpt biljett... När vi väl var inne strosade vi runt och hittade några favoriter som vi provsmakade under andra rundan.
Ölmonter.
Vi var tvungna att provsmaka denna, kanske världens mörkaste öl  som var trögflytande i konsistensen och hade smak av kaffe och julmust. Riktigt god faktiskt men det räckte med några smuttar. Liknade mer likör än öl i smaken...
Urban testade en 16-årig  skotsk "Jura" som blev en av favoriterna denna kväll.
Vi testade Ancnoc som inte var någon höjdare enligt oss, alldeles för snäll trots att vi testade både 12 och 16-årig. Däremot Ardbeg var väldigt god! Vi testade en 25-årig Laphroaig som var en riktig värsting men sin rökighet.
I denna monter provsmakade vi en fantastiskt god 41-årig Miltonduff och en 33-årig Bunnahahbain som inte alls föll mig i smaken. Företaget Auld Rare hade köpt upp tunnor av en 92årig skotsk dam som hade tunnor från 60-talet och fram.
Efter fyra timmar som bara sprang iväg av massa godsaker åkte vi hem till oss. Jonathan har varit krasslig i flera dagar så han valde att stanna hemma men bjöd oss på tacos när vi kom hem.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0