Mexikansk Chili Con Carne

Gjorde precis en jättegod Chili con Carne men det blev tyvärr ingen bild men måste lägga upp receptet så ni kan testa om ni vill och så jag inte glömmer bort vad jag hade i...
 
ca 1 kg Nötfärs
1 pkt bacon
1 stor gul lök hackad
2 st vitlökar
2  burkar krossade tomater från Mutti
2 tsk spiskummin
1 tsk oregano
salt peppar
cayennepeppar till önskad hetta
1 dl chilisauce
1 paket Kidneybönor
2-3 msk Oxfond
 
Dela bacon och stek det knaprigt, lägg över i en stor kastrull. Stek köttfärsen (gärna i fettet från baconet) och lägg över i kastrullen. Stek lök och hetta upp kryddorna (oregano, cayenne och spiskummin) i pannan och lägg över i kastrullen. Häll över krossade tomater samt oxfond, fyll upp med vatten så det täcker. Pressa i vitlök, salta och peppra. Koka en timme. Lägg i bönorna mot slutet och låt de koka med några minuter. Servera med ris och lite creme fraiche eller gräddfil.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0