Choklad och Hallonbakelse

Gör en chokladkaka, helst dagen innan då den smular mindre när du ska skära i den.

Ingredienser chokladkaka;
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker eller lite vaniljpulver
5 msk kakao
2 ägg
1.5 dl kaffe och mjölk blandat 50/50
150 gram smält smör

Smöra och bröa en 2 liters rektangulär brödform. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Smält smöret och häll i tillsammans med mjölk och kaffe blandningen. Vispa ägg lätt med en gaffel och häll i smeten. Kör med elvispen tills det är blandat och häll upp i den smorda formen. In i ugnen 45 min. Kakan ska svalna i sin form.

Ingredienser till fyllningen;
5 dl vispgrädde
1 paket frysta hallon
Några färska hallon
Ekströms vaniljkrämspulver
Ca 3 dl mjölk

Skär kakan i smala skivor och stansa ut ringar med hjälp av ex ett vitvinsglas det blir minst 16 skivor.
Vispa grädden med några tsk socker. Allt kommer inte användas men skönt med lite i reserv tycker jag.
Blanda 5 msk vaniljpulver med 2.5-3 dl mjölk, den ska vara riktigt fast i konsistensen. Blanda med ett par dl av den vispade grädden .
Tina ett paket frysta hallon i mikron och låt rinna av i finmaskig sil. Häll ut hallonsaften. Tryck därefter ut hallonpuré genom silen, man gör detta för att inte få med kärnorna. Blanda med ett par dl av den vispade grädden.
Lägg 8 rundlar av chokladkaka på det fat du vill servera från. Spritsa vaniljkrämen på de 8 chokladkakorna och lägg en chokladkaka försiktigt uppe på krämen. Spritsa nu hallonkrämen fint och toppa med ett färskt hallon. Voilá!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0